
جزئیات نرخ بیکاری پاییز 98 در سیستان و بلوچستان و دیگر استانها
بر اساس آمارهای مرکز آمار، نرخ بیکاری پاییز امسال ۱۰.۶ درصد بود و بررسی جداول نشان میدهد که در این دوره ۱۳ استان نرخ بیکاری تکرقمی داشتند؛ اما نرخ بیکاری استان سیستان و بلوچستان با رشد همراه بوده است.

کابران مجازی هشدار دادند
جازموریان را دریابید/آقایان مسئول، تا کِی باید تاوان بی برنامگی شمارا مردم سیستان و بلوچستان پس بدهند؟!
به لطف و برکت دولت لیبرال اگر تا دیروز فقط مردم شمال استان درگیر طوفانهای شدید گردوخاک بودند از امروز جنوب بزرگترین استان کشور هم درگیر خواهد شد و وضع اینطوری خواهد شد ک امروز میبینید؛ تالاب هامون و تالاب جازموریان حالوروزشان خوب نیست. کاش سازمان محیطزیست بهجای پرداختن به کارهای سیاسی فکری به حال وضع مردم میکرد.

بخش دوم گفتگوی اس.بی پرس درباره افغانستان
چرا افغانستان برای ایجاد کانال انحرافی وتکمیل بند کمال خان عجله دارد؟
در افغانستان دیدگاههای مختلفی در رابطه با سدسازی، کنترل آب و مذاکره با کشورهای همسایه وجود دارد که در این گزارش پروفسور قنبری به تشریح آن پرداخته است.

عدم پذیرش تراکنشهای بدون کد ملی یا شناسه ملی از اوایل بهمنماه
بیشناسنامههای سیستان و بلوچستان، دیگر حق داشتن تراکنش مالی را هم ندارند!
طبق گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، برای اشخاص حقیقی، «کد ملی» و برای اشخاص حقوقی، «شناسه ملی» آنها، «کد شهاب» قلمداد میشود و از ۵ بهمنماه امسال، تمام تراکنشهای بدون کد شهاب در «ساتنا» برگشت میخورند.

در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه مطرح شد
امامجمعه زابل: مشکل اصلی نبود زیرساخت مناسب است نه سهمیه گاز/برای مدیریت جامعه مسئولین با رسانهها همراه شوند
حجتالاسلاموالمسلمین عزیزی در خصوص اعتراض مردم به صفوف گاز گفت: بازتاب رسانهها بعد از افزایش سهمیه گاز موجب ایجاد توقع برای مردم شد درصورتیکه ما حتی اگر سهمیه گاز خانوارها را به 30عدد سیلندر گاز هم برسانیم بازهم مشکل اصلی نبود زیرساخت مناسب است نه میزان سهمیه گاز.

گفتگوی اس.بی پرس درباره حقابه و بندکمال خان
استراتژی افغانستان برای توسعه، بلای جان سیستان است
پروفسور قنبری گفت: متأسفانه سدسازیها از همه بیشتر ایران را تحت تأثیر قرار خواهد داد . منجمله هیرمند و دشت سیستان، سرخس و کشف رود، راست رود، جام رود و حوزه سد دوستی.توسعه بدون برنامه و نامتوازن افغانستان یعنی فاجعه زیستمحیطی، اجتماعی، اقتصادی و انسانی در شرق ایران بخصوص سیستان.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان؛
آبرسانی به ۸۵۰۰ نفر در سیستان و بلوچستان تا پایان سال انجام میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: پروژه آبرسانی به هشت هزار و ۵۰۰ نفر از ساکنان جنوب این استان به منظور اتقای شاخصهای بهرهمندی از آب آشامیدنی تا پایان اسفند سالجاری به بهرهبرداری میرسد.

استاندار سیستان و بلوچستان:
ایجاد صنایع تبدیلی فاز نهایی طرح ۴۶ هزار هکتاری منطقه سیستان است
موهبتی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی فاز نهایی طرح ۴۶ هزار هکتاری منطقه سیستان است یعنی بعد از اینکه الگوی کشت مشخص شد برای اینکه حداکثر بهرهوری برای مردم استان فراهم شود باید صنایع مرتبط با این الگوی کشت هم شکل گیرد.

نماینده مردم زابل؛
افراد فاقد شناسنامه سیستان و بلوچستان هم باید سهمی از یارانه داشته باشند
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس، از پیشنهاد تخصیص بودجهای جهت پرداخت حداقل مبلغ یارانه به جمعیت فاقد شناسنامه این استان خبر داد.

دهمرده در تذکر شفاهی:
مسئولان کمبود کپسول گاز و نفت در سیستان و بلوچستان را پیگیری کنند
نماینده مردم زابل در مجلس خواستار رسیدگی مسئولان به مشکل تأمین کپسول گاز و نفت در سیستان و بلوچستان شد.

جهانگیری در سیستان وبلوچستان:
برای آب رودخانه هیرمند گفت و گو می کنیم/تصمیم گیری برای نظام بهره برداری طرح46هزارهکتاری تادوهفته دیگر
اسحاق جهانگیری گفت: در مورد آب هیرمند توافقاتی داریم که باید اجرا شود و در حال گفت و گو با کشور افغانستان هستیم تا بتوانیم به دستاورد خوبی برسیم.

در حضور دکتر جهانگیری مطرح شد
سیستان تشنه است/بند ناف این موجود تشنه بسته به افغانستان است
امام جمعه زابل گفت: جناب آقای دکتر جهانگیری سیستان تشنه است و بند ناف این موجود تشنه هم بسته به افغانستان است، تا این بند ناف هست این تشنگی به شکل پایداررفع نخواهد شد،ما نیازمند برنامه ای هستیم که از این بند ناف بی نیاز شویم.

پرسش و پاسخ اس.بی پرس با مجری طرح آبیاری با لوله دشت سیستان؛
دیگر آبی از طریق انهار رها نمیشود!/تکمیل طرح46هزار هکتاری حداقل4سال دیگر ادامه دارد
قائممقام مجری طرح46هزار هکتاری گفت: دیگر هیچوقت آب از طریق آنها رهاسازی نخواهد شد و کل آبی که برای کشاورزی دشت سیستان از طریق چاه نیمهها رها شود از طریق طرح ۴۶ هزار هکتاری خواهد بود و کانالها صرفاً اگر سیل بیاید آب در آنها جاری خواهد شد.

شما مرد عمل بودید این بازیها را بگذارید برای بیعملان!
اینهمه شوآف برای رفع مشکل یک حوضچه؟!/ آقای قالیباف کل 46 هزار هکتار سیستان را دریاب
درحالیکه اکثریت کشاورزان سیستان به ورشکستگی کامل مالی رسیدهاند، نمایندههای دکتر قالیباف برای پاسخ دادن به اعتراض یک نفر به استان سفرکرده و اقدام فوری میکنند، گویا در بقیه نقاط تحت پوشش طرح 46 هزار هکتاری هیچ مشکلی وجود ندارد.

به قلم حامد معلم بندانی
فقری که با دیگر فقرها فرق دارد/تهدیدی جدی برای امروز و آینده سیستان
این روزها طی اخبار رسیده در فضای مجازی و از گوشه و کنار مردم از باز شدن آغوش مادر همه فقرها برای سیستان سخن میگویند. فقر آب در این خطه تهدید سیستان تهدید استان و تهدید ایران عزیزمان است، دریابیمش!

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان؛
فاز دوم طرح آبرسانی دشت سیستان ۲۵۰ نفر اشتغالزایی داشت
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: ٢۵٠ نفر از نیروهای بومی در اجرای مرحله دوم انتقال آب به مزارع کشاورزان سیستانی مشغول بکار شدند.

در نشست بررسی مسائل و مشکلات طرح مطرح شد
دادستان زابل: کلیات طرح ۴۶هزار هکتاری را قبول داریم/ مجریان پاسخگوی ابهامات باشند
جهانتیغ با بیان اینکه با کلیات طرح موافق است، گفت: از همان ابتدا ابهامات و اشکالاتی گزارش شده است که موجبات گلایه و اعتراض بسیاری از مردم را فراهم آورده، مجریان طرح باید جهت پاسخگویی حاضر شده و ضمن دفاع از عملکرد خود، پاسخگوی ابهامات پیش آمده باشند و چاره جویی لازم صورت گیرد.

سوم دیماه هم گذشت؛
ثبتاحوال بیشناسنامههای سیستان و بلوچستان در روز ثبتاحوال
همینکه خواهر عرفان گفت او به خاطر نداشتن شناسنامه، نمیتواند دکتر، مهندس یا معلم شود، نور امید از چهره معصوم و زیبای کودکانهاش رفت. خندهای که در چهرهاش در حال محو شدن بود در ذهنم ثبت شد تا یک روز حال غریبش را روایت کنم...

پیرمرد روستای سهراب غلامی زهک؛
آقای قالیباف! دستاندرکاران شما در سیستان ما را خاکبرسر کردند (ویدئو)
پیرمرد سیستانی اهل روستای سهراب غلامی زهک که در سفر رئیس مجلس به استان از وضعیت طرح 46 هزار هکتاری گلایه کرده بود، در ویدئوی صدای مردم خطاب به قالیباف گفت: آقا در برج ۸ گفتی به شما آب میرسانیم حالا که برج ۱۰ شد و هنوز به ما آب ندادهاند؛ بدبخت بیچاره شدیم خودمان و دامهایمان از بین رفتیم.

به بهانه خبرساز شدن گمان وجود تمساح در دریاچه چیتگر تهران
جامعهشناسی عدم مطالبه گری و استمرار محرومیتها در سیستان و بلوچستان/ علل تفاوت در توجه دولت به مطالبات مردم چیست؟
اینکه در تهران برای این مسئله ارگانها بسیج میشود و مطالبات عمومی مردم سروصدا میشود و در بلوچستان سروصدا نمیشود، یکی از علل اصلی، علل جامعهشناختی و تفاوت بافت و طبقات اجتماعی است.

نماینده طرح در گفتگوی اختصاصی با اس.بی پرس:
کمکاریهای گذشته را به پای مسئولان جدید ننویسید/ منتقدان متخصص به یاری ما در طرح۴۶هزار هکتاری بیایند
نماینده مجری طرح۴۶هزار هکتاری گفت: برای اینکه این طرح به سرانجام مطلوب برسد باید همهی بومیان متخصص پای کار بیایند و اگر کسی تخصص خاصی دارد به ما مراجعه کند و یک گوشهی کار را دست بگیرد.