
محسن صادقی*
اعتیاد و طلاق در صدر آسیبها سیستان و بلوچستان/ باید اورژانسهای مددکاری پیشگیری تأسیس شود
آسیبها اجتماعی زنجیرهای هستند و نوعاً بر روی یکدیگر اثر گذاشته و موجب همافزایی میشود اما بااینحال، چند آسیب شیوع بیشتری در جامعه دارد تا جایی که تقریباً در چند سال اخیر اعتیاد، خشونت خانگی، مصرف مشروبات الکلی و طلاق بیشترین آسیبها رو به افزایش در سیستان و بلوچستان بوده است.

یادداشت؛
سدسازی مانند لخته خون ، سیستم گردش خون کره زمین را مختل می کند
فعال محیط زیستی در یادداشتی نوشت: متاسفانه بی اطلاعی بسیاری از مدیران و مسئولان حفظ محیط زیست از وجود سیستم مهم گردش خون کره زمین و عدم درک از کارکرد آن، دلیل اصلی سدسازی های لجام گسیخته و پروژه های مخرب شیرین کردن آب دریا و انتقال آب به گوشه و کنار کشور است.

به قلم فرشید عابدی
هزینههای چند 100 میلیونی سفر وزیر کشور به سیستان و بلوچستان برای هیچ
سیستان هم اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد، مشکلات عدیده حاصل از عدم دریافت حق آبه سلامت و معیشت مردم را به شدت تحت تاثیر قرار داده و حضور مقامات ارشد کشور به منطقه باید نوید بخش بهبود شرایط باشد، اما سفر های این چنینی در جامعه نتیجه عکس دارد و ناامیدی را در بطن جامعه رواج میدهد.

استاندار سیستان و بلوچستان:
آیا به تغییر ریلگذاری اشتباه و حجامت مدیران اعتقادی دارید!؟
هفت ماه از روی کار آمدن دولت انقلابی و مردمی محور میگذرد و تغییری در رویه و مدیران آنگونه که توقع میرفت دیده نمیشود.

پایداری سیستان در گرو حق آبه
یکی از اساسیترین راهها برای حل بحران خشکسالی، پیگیری حق آبه هامون و شکوفایی ظرفیتهای مناسب برای اشتغالزایی در سطح استان است تا از روند کاهش جمعیت کاسته شود.

بزن بهادر بودن ابزاری برای دیده شدن؟!/ تصورات ذهنی در مورد استان سیستان و بلوچستان چقدر به واقعیت نزدیک است؟!
طبق آمار پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان جزء محدود استانهایی است که میزان نزاع در آن کم است.

واقعیت سرعت پایین اینترنت
روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: تأخیر اپراتورهای ثابت و همراه و سهامداران آنان در توسعه زیرساختهای ارتباطی، خرید و بهروزرسانی تجهیزات و پهنای باند موردنیاز بههیچوجه پذیرفته نیست.

لیپار، در دو سوی یک پیوستار سنت و مدرنیسم
یک فعال رسانهای نوشت: نام لیپار را ربودند و بر هتلی کنار منطقهی آزاد گذاشتند. وِ که چه خدمتهایی اتراقکنندگان میگیرند و چه وجوهی که بیمحابا پرداخته میشود. چه غذاهایی که نوشجان میگردد و چه لذتهایی که عدهای میبرند. اما وقتی به تالاب لیپار میرسید، صاحبان اصلی آن، در بخشی از تالاب، دو طرف کانال ورودی آب دریا، با چوبهای کج و معوج محلی و حصیرهای بافتهشده، سایهبانهایی بینظم برپا کرده و در آن اوج هنر بلوچ را به نمایش گذاشته و از درآمد اندک آن بهره میبرند.

سیستان و بلوچستان بار دیگر شکوه ملی ۲۲ بهمن را به نمایش گذاشت
در آستانه طلیعه چهل و سومین تولد انقلاب اسلامی، مردم ولایتمدار و انقلابی سیستان و بلوچستان برای تجدید بیعت با امام و شهدا همراه با مردم سایر نقاط ایران حضور و شکوه خود را به نمایش گذاشتند.

عملکرد مشابه طالبان و اشرف غنی در ظلم به همسایگان!
طالبان نهتنها به پرداخت حقابه هامون متعهد نیست بلکه تلاش مستمر بر عدم ورود آب به سیستان دارد و همچنان ظلم خود را به ایران ادامه میدهد.

تحلیل یک نشست
نشست جوانان و سازمانهای مردمنهاد زهک با فرماندار این شهرستان
در سومین روز از ایامالله دهه فجر نشست هماندیشی جوانان و سازمانهای مردمنهاد با حضور فرماندار و اعضا در محل سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد.

عباس عبدی:
چرا انتصابهای فامیلی در ایران اینقدر رواج دارد؟/ چرا هیچ آقازادهای را عضو تیم ورزشی نمیکنند؟
عباس عبدی در اعتماد نوشت: یکی از اخباری که این روزها و در جریان انتصابات مدیران جدید مکرر شنیده میشود، وفور نسبتهای خانوادگی در میان منصوبین به اصحاب قدرت است. رفتاری که در عصر جدید و سیاست امروز مذموم و ناپسند شناخته میشود. اتفاقی که اگر صد یا دویست سال پیش رخ میداد، طبیعی و قابلانتظار بود ولی اکنون آن را از منظر وجود و غلبه فساد بر نهاد اداری تجزیهوتحلیل میکنند.

در پی واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تجمع مردم سیستان؛
مجتبی جهانتیغ: صدای اعتراض مردم سیستان به گوش دولت تهران نشین رسید
یک فعال رسانهای در رابطه با واکنش سخنگوی وزارت خارجه نسبت به تجمع مردم سیستان گفت: صدای اعتراض مردم سیستان بعد دو دهه سکوت و صبر و زجر و تحقیر داخلی و خارجی با همه فشارها و بایکوت رسانهای و بازداشت فعالین اجتماعی سیستان (که امروز آزاد شدند) نهایتاً به گوش دولت تهران نشین رسید و مسالمتآمیز بودن این اعتراض اجتماعی نادر در سیستان و بلوچستان، توسط سخنگوی وزارت خارجه تأیید شد.

انتهایی تلخ بر مطالبهای بهحق
یک فعال اجتماعی گفت: آنگاه که وعدهها به ثمر ننشست و انتظارها به یاس بدل شد و آب در بستر هیرمند جاری نشد، چارهای جز ندای حقیقت از نوع طلب حق آبه نبود. هیرمند خشکیده و تن تفدیده هامون، هامونیان را به خروشی واداشت تا حق آبه را طلب کنند.

جنابان نماینده:
دست از موازی کاری ها و لجبازیها بردارید
یک فعال رسانهای گفت: جنابان نماینده، امروز وقت منم منم ها نیست هرچه دعوا و بحث دارید کنار بگذارید و باهم یکی شوید صدا و خواسته خویش را یکی کنید و در مجلس و هر محفلی که میروید فریاد بیآبی سر دهید.

سیستان را سیل برد، دریچههای کمال خان را ببندید!
حقابه سیستان در سالهای اخیر از موارد بحثبرانگیز میان دولت جمهوری اسلامی ایران و حکومتهای افغانستان بوده است.

سیستان و بلوچستان
اینجا، قد آرزوها بلند است...
«محرومیت»، «نجابت»، «مهماننوازی»، «سنت»، «فرهنگ»، «فقر»، «تحصیل»، «بیکاری» و حکایت از «آینده»ای که برخی کودکان این خطه، حتی تصوری از آن نمیتوانند داشته باشند؛ واژههایی هستند که پس از سفر از زاهدان و شهرستان مرزی میرجاوه در ذهنم نشسته است؛ نمیشود از سیستان و بلوچستان برگردی و روح و دلت آنجا نماند.

نماینده البرز:
دولت آقای رئیسی هشدار میدهیم! (ویدئو)
مهدی عسگری نماینده البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: معیشت و کیفیت زندگی هشتاد میلیون نفر وابسته به سواد و تعهد ۲۷۶ نماینده مجلس است. هر دقیقه آنها بهویژه در ایام بررسی بودجه بر زندگی میلیونها نفر مؤثر ارزشمند و حیاتی است اما شاهد هستیم که برای برخی چطور به روزمرگی و بازدید و سخنرانی میگذرد.

دانش و پژوهش مبنای توسعه استان سیستان و بلوچستان
یادداشت، دانش و پژوهش به قلم مجتبی شجاعی نویسنده سیستان و بلوچستان که در اختیار شما قرار داده شده است.

سوختبر یا سرویس مدرسه؟
رحیمه از درون حس میکرد دارد آتش میگیرد. فیلمهای انفجار سوختبرها را بارها و بارها دیده بود. اگر یک روز بالاخره کابوسش واقعی شود چه؟ تمام این فکرها از سرش میگذشت و دلش را آشوب میکرد. تنها یک دلیل بود که او را در این راه پیش میبرد و نمیگذاشت از ادامه باز مانَد؛ عشق بچهها.