خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 107
۱۳۹۸/۱۰/۱۰ - ۱۹:۲۷
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان:

دلیل تمام نشدن پروژه 46 هزار هکتاری، شدت بادهای 120 روزه و گرانی دلار است!

دلیل تمام نشدن پروژه 46 هزار هکتاری، شدت بادهای 120 روزه و گرانی دلار است!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان می‌گوید: عمده دلایل تأخیر در اجرای طرح انتقال آب با لوله دشت سیستان را شدت بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که مهدویت شدید برای جوشکاری لوله‌ها ایجاد می‌کرد، افزایش نرخ ارز و به دنبال آن گران شدن قیمت لوله و مواد اولیه برشمرد.

غلام حیدر زورقی اظهار داشت: بر اساس برنامه، انتقال آب با لوله تا مزارع پنج هکتاری توسط سیستم انتقال آب با لوله طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان به انجام رسیده و برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و انتقال آب تا مزارع یک و نیم هکتاری نیاز است کشاورزان در تأمین هزینه خرید لوله‌های انتقال آب سهم مشارکت خود را بپردازند.

 

وی افزود: به دلیل چالش‌های اقلیمی خاص سیستان، وظیفه اصلی ما انتقال آب تا پای گیاه توسط شبکه بسته است تا با افزایش راندمان آبیاری، زمانی به گیاه آب برسد که نیاز به آب دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: برنامه الگوی کشت سیستان مدون شده و تغییر الگوی کشت منطقه از شیوه‌های سنتی به سیستم‌های نوین با تأکید بر توسعه کشت گیاهان کم آب‌بر به‌تدریج انجام خواهد شد.

 

وی تأکید کرد: در الگوی کشت جدید به سوی توسعه محصولاتی می‌رویم که افزایش درآمد کشاورزان در مزرعه حاصل شود.

 

زورقی گفت: مطالعه و آنالیز خاک دشت سیستان توسط معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی به انجام رسیده و بر اساس این مطالعات هر منطقه‌ای که محدودیت فنی نداشته باشد با درخواست کشاورزان سیستم‌های نوین آبیاری در مزارع آنان انجام خواهد گرفت.

 

وی افزود: عمده دلایل تأخیر در اجرای طرح انتقال آب بالوله دشت سیستان را شدت بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که مهدویت شدید برای جوشکاری لوله‌ها ایجاد می‌کرد، افزایش نرخ ارز و به دنبال آن گران شدن قیمت لوله و مواد اولیه برشمرد.

 

طرح ۴۶ هزار هکتار انتقال آب با لوله در دشت سیستان در سال ۹۳ بعد از سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان مصوب و اعتبارات آن به دستور رهبر معظم انقلاب از منابع صندوق توسعه ملی تأمین شد.

 

با توجه به خشکسالی های ۱۹ سال سیستان و بلوچستان این طرح می تواند با تأمین آب مطمئن در طول سال نوید دهنده رونق کشاورزی منطقه باشد.

 

سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
 

انتهای پیام/#

منبع : irna.ir

نظرات شما

capcha