سرنوشت پروژههای نیمهتمام دولت دوازدهم در شهرستان زهک چه خواهدشد

اس.بی پرس _ زهرا ابراهیمی کوهی: پروژههای شهرستانی نیمهتمام از قبیل ورزشگاهها، مدارس، بیمارستانها، راهها، و... این روزها کم نیستند که کمبود اعتبار، تغییر مدیریت و یا حتی واگذاری اجرای آن از بخش دولتی به بخش خصوصی، سوء مدیریت و... اتمام آن را به تأخیر انداخته است. در این میان گاهی نیز عدم توجه جدی به مسائل فنی در طراحی پروژهها آنها را در ادامه با مشکل مواجه کرده است تا جاییکه دیگر آن پروژه توجیهی برای تکمیل ندارد.
در این یادداشت قصد داریم به مشکلات پروژههای نیمهتمام شهرستان زهک با توجه به درجه اهمیتشان بپردازیم درهرشهرستان حدود ۵ پروژه مهم نیمهتمام، نمایه میشود. نمایهکردن این پروژهها بر مبنای سال شروع پروژه و داستانی که از سر گذرانده و چرایی تأخیر در اتمام پروژهها مدنظر است.
در کنار تکمیل پروژههای نیمه تمام این نکته قابل توجه است که پروژههای عمرانی از جمله پروژههایی است که حجم اشتغالزایی مناسبی خواهند داشت و نسبت به دیگر صنایع سرعت ایجاد شغل بیشتری دارد البته شغل پایدار در این حوزه یکی از چالشهایی است که پیش روی فعالان حوزه عمران وصنعت است.
با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور ایجاد اشتغال پایدار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و چون صنایع بزرگ وابسته به دولتند پس باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نسبت به واگذاری صنایع بزرگ به این بخش اقدام و تحرک اقتصادی در بدنه صنعت ایجاد کرد.
هم اکنون در شهرستان زهک شاهد ناتمام ماندن چندین پروژهها هستیم که بیم آن میرود با اتمام عمر دولت همچنان این پروژهها ناتمام باقی بماند و این شهرستان میراثدار پروژههای ناتمام شود.
گاها دیده شده که عمر مفید پروژههای در حال احداث به پایان خود نزدیک میشود اما هنوز از افتتاح این پروژ ها خبری نیست
مسوولان مختلف کشوری، استانی وشهرستانی شامل برخی وزیران و نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی، مدیران ادارات کل، فرمانداران و روسای ادارات، اعضای شورای اسلامی شهر و... بارها و بارها در بازدید از این پروژهها قول مساعد جهت رفع مشکلات و افتتاح آنها را دادهاند. مروری بر لیست بازدید مسوولان کشوری، استانی و شهرستانی از این پروژها نشان میدهد که مسوولان چندین بار آمدند تا گره کور این معما را رمزگشایی کنند اما هنوز این پروژها ناقصاند و فعال نشدهاند. و روند تکمیل این پروژهها عملاً طلسم شده و گویا مسئولی نمیتواند گره از معمای پروژههای ناتمام باز کند.
برخی دلایل از جمله رواج بیرویه عدم تعهد مسوولان به وعدههای داده شده، باعث میشود که این مسائل اثرات نامطلوب بر جامعه بگذارد. و پروژههای ناتمام در جای جای کشور، استان و شهرستان دیده شود و مردم دچار مشکلاتی شوند
یکی از مطالبات مهم مردم از دولت، تسریع در راهاندازی این پروژه هابود با وجود آنکه سالهاست مردم این شهرستان منتظر افتتاح استادیوم ورزشی، پل علوی، هتل سنتی قلعه نو، فعال شدن اکثر واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شهرستان، طرح فاضلاب و آسفالت خیابانها و معابر و کوچهها، استخرشنا، آزمایشگاه مرکز سل، کمربندی، و... هستند متاسفانه این پروژه با پایان عمر دولت همچنان نیمه کاره باقی ماند، این درحالی است که طبق گفتهٔ مسئولین استانی وشهرستانی این پروژهها قرار بود تا اواخر تیرماه و پایان دولت به بهر برداری برسد.
اربابی فرماندار شهرستان زهک در چندین جلسه و نشستی که با جوانان و فعالین رسانه، ریش سفیدان و معتمدین و.... این شهرستان داشت از تلاش برای جذب اعتباراین پروژهها میگوید و عنوان میکند مهترین دغدغه وبرنامه اصلیشان اتمام و به پایان رساند این پروژهها است.
اربابی در ادامه راه جهت اتمام و بهره برداری این پروژه ها با نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی، موهبتی استاندار استان سیستان وبلوچستان، مدیران کل ادارات مربوطه، بنیادعلوی و.... نسبت به تأمین اعتبار دیدار و رایزنی میکند واز مسئولین و نمایندگان مردم میخواهد تا از مراحل اجرایی پروژهها و مشکلات آنها بازدید کنند وی موفق میشود تأمین اعتبار برخی پروژهها را بگیرید.
مهندس غلامرضا اربابی فرماندار شهرستان زهک با تأکید بر تسریع عملیات اجرایی پروژههای نیمه تمام شهرستان، میگوید: تکمیل پروژههای نیمه تمام درسطح شهرستان اولویت کارهای مسوولان است و باید با همت و تلاش همه دستگاههای اجرایی، اقدامات خاصی برای اتمام پروژههای نیمه تمام انجام پذیرد. لذا پیمانکاران و کارفرمایان باید جهت سرعت بخشیدن به اجرای این پروژهها اقدام کنند و بدون شک با عواملی که در این راه کوتاهی میکنند، برخورد خواهد شد.
خوشبختانه آنچه که مشهود است فرماندار شهرستان زهک اهتمام جدی دارد تا اکثر این پروژهها به زودی و در آینده نزدیک به بهربرداری برسد و باتوجه به بازدیدهای متعددی که توسط مسئولین کشوری و استانی صورت گرفته شنیده میشود که اعتبار برخی پروژهها از جمله استادیوم ورزشی، استخر شنا، پل علوی و هتل سنتی شهرستان توسط اداره کل نوسازی وتجهیز مدارس، استانداری، بنیاد علوی و.. تأمین وکار اتمام این پروژهها در مراحل پایانی است. بطوری که در مردادماه با حضور موهبتی استاندارسیستان وبلوچستان و برخی مسئولین حوزه سیستان، نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی به بهره برداری خواهد رسید.
درپایان باید منتظر ماند و دید که آیا این پروژهها به ایستگاه پایانی خود میرسند؟؟ یا نه اینکه باز هم شاهد افتتاح طرحها و پروژههای ناقصی خواهیم بود؟!
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir