طرح همسانسازی حقوق مطالبه کارگران شهرداری خاش

به گزارش اس.بی پرس، دولت برای اجرای برنامههای عمران و آبادانی نیاز به نیروی انسانی کارآمد دارد که مسائل مادی و معنویاش تعیین و توانا بر انجام وظایف اساسی خودش باشد به همین دلیل با تصویب قوانین و مقرراتی مشخص و برنامهریزیهای بنیادین در طی سالهای اخیر سعی کرده برای رفع مشکلات مالی و معیشتی نیروهای فعال کار در کشور قدم بردارد.
طرح رتبهبندی مشاغل، طرح همسانسازی از همین اقدامات و برنامههایی است که دولت برای نیروهای کار فعالش ترتیب داده طرحهایی که سوژه اصلی گزارش، ما را به جزییات اجرایی شدنش در یکی از شهرداریهای سیستان و بلوچستان کشاند.
یکی از کارگران شهرداری که خود را حدود چهلساله معرفی و از ذکر نامش خودداری کرد؛ با صدای غمگینی به درد دل خودپرداخت؛ «ای خواهر چه بگویم که این روزها حال خوبی نداریم»؛ سه ماه است حقوق نگرفته میخواست به این بخش از حرفهایش بیشتر توجه شود با صدایی بلندتر ادامه داد: من جرئت نمیکنم دخترم را بازار ببرم چراکه میترسم داخل ویترین مغازهها چیزی ببیند من نتوانم بخرم و شرمنده خانواده شوم.
دغدغه همکاران دیگرش را داشت، از نوزاد چهار ماهی میگفت که پدر کارگرش شیر خشک هم نمیتواند برایش تأمین کند و به او چایی شیرین میدهد و ادامه داد: خیلیهای دیگر چهار ماه یا پنج ماه حقوق نگرفتهاند.
کارگر اگر حقوق نگیرد چگونه کار و زندگی کند؟ این را گفت و افزود: سرکار تمام فکر و ذکرمان معیشت و مشکلات مادی خانواده است و تصریح کرد: شهرداری میگوید بودجه و منابع مالی ما کم است و پول نداریم.
این کارگر شهرداری از طرح رتبهبندی مشاغل کارگری و طرح همسانسازی حقوق در شهرداری گلایه داشت و گفت: با خودمان گفتیم این طرحها اجرا میشود و به امید خدا روزهای بهتر هم میآید ولی متأسفانه تا امروز این طرحها اجرانشده که هیچ، از دستور کار هم خارجشده و همه ما را فراموش کردهاند.
او با بیان اینکه با این پنج میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حقوق که آنها چند ماه حقوقی پرداخت نشود کارگر نمیتواند زندگی کند توضیح داد: اگر رتبهبندی مشاغل کارگری و طرح همسانسازی حقوق اجرا میشد این حقوق بهمراتب بالا میرفت و وضع زندگی ماهم بهتر میشد.
مسئولان چه میگویند؟
بعد از شنیدن حرفهای این کارگر شهرداری و دغدغههایش به سراغ شهردار خاش رفتیم تا جواب سؤالاتی که در ذهنمان ایجادشده بود بشنویم، مهدی شهنوازی با بیان اینکه شهرداری خاش نسبت به بقیه شهرداریهای استان حقوق کارگرانش خیلی زودتر پرداخت میشود گفت: ما حقوق تا آخر تیرماه را کلاً تسویه کردهایم و برای نیروهای خدمات شهر در همین ۲ ماه مرداد و شهریور ۵۰۰ میلیون فقط مساعده به کارگرانی که مشکل داشتند پرداخت کردیم.
وقتی از گلایه کارگران و حقوق سه یا چهار ماه پرداختنشدهشان گفتم شهردار خاش ادامه داد: هر کس مشکلی داشته به آنان مساعده دادیم ازلحاظ حقوقی اصلاً مشکلی نداریم.
او شهرداریها را متکی به درآمدهای شهری دانست و از راهکارهای شهرداری خاش برای تأمین منابع مالی و بودجهای گفت: سنگشکن این شهرستان هفته آینده شروع به کار میکند که منبع درآمدی خوبی بوده سی. ان.جی (CNG) نیز در این شهرستان شروع به کارشده است.
«همسانسازی حقوق، یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود»
شهنوازی در رابطه با همسانسازی حقوق و اجرایی شدنشان در این شهرداری توضیح داد: حقوق را قانون کار به ما اعلام میکند و حقوق کارگری نیز بر این مبنا است البته یکسری چیزها در خود چارت موردنظر تعریفنشده که پیگیری میکنیم تا اصلاح شود.
او ادامه داد: هفته گذشته ۲ جلسه برای طرح همسانسازی حقوق داشتیم و پیگیری میکنیم این موضوع را و در بحث کارگری به یاری خدا در آینده نزدیک مشکلی نداریم.
«منظور از طرح رتبهبندی مشاغل کارگران مشمول قانون کار این است که کارگران با رعایت شرایط احراز پیشبینیشده در شناسنامه شغلی از گروه و مزد شغل و مزد سنوات برخوردار میشوند بر اساس این طرح فرد بعد از گذراندن دوران کاری و افزایش سوابق و یا تحصیل در رشتهای و بالا رفتن مدرک تحصیلی و یا کار مفید و مؤثر و مورد رضایت کارفرما میتواند ارتقاء شغلی یافته و در گروه بالاتر شغلی کار کند»
شهردار خاش به طرح رتبهبندی مشاغل کارگری در این شهرداری اشاره و با بیان اینکه برای این طرح هفته گذشته ۲ جلسه با اداره تعاون و کار داشتیم افزود: حقوق ما از ابتدای سال بر اساس یکسری بخشنامهها از طرف اداره کار و بر مبنای دستورالعملهای این اداره تعیینشده است.
او با تأکید بر اینکه شهرداری خاش ازلحاظ میزان حقوقی که پرداخت میکند پیشتازتر از شهرهای دیگر سیستان و بلوچستان است بیان کرد: دیگر شهرداریها اکثراً نیروهایشان را شرکتی کردند و شرکتها هم حقوق کامل را نمیدهند اما در این شهرداری قرارداد مستقیم با خود کارگر امضا میشود.
اداره کار و پیگیری وضعیت کارگران
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خاش نیز گفت: در ارتباط با طرح طبقهبندی مشاغل این طرح قبلاً در شهرداری خاش اجراشده و برای عدهای هم در حال انجام است.
احمد جمشید زهی با توضیح اینکه یک بخش از طرح طبقهبندی مشاغل رتبهبندی مشاغل است و بر اساس این رتبهبندی شغل افراد مشخص میشود افزود: بر همین اساس حقوق متفاوت است و آنان که رتبهی بالاترند حقوق و مزایای بیشتری میگیرند و این رتبه نیز از معیارهای سابقه کار، مدارک تحصیلی و مهارتهای فنی و حرفهای تبعیت میکند.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در رابطه با طبقهبندی مشاغل در شهرداری خاش بیان کرد: چند روز پیش جلسهای با حضور اعضای شورای اسلامی این شهرستان و شهردار تشکیل و صورتجلسه شده که یک پیمانکاری که طرح طبقهبندی مشاغل شهرداری را بازنگری کند و رتبهها را شرح دهد در این زمینه اقدام کند.
رئیس اداره تعاون، کارورفاه اجتماعی شهرستان خاش اشاره کرد: وقتی طرح طبقهبندی مشاغل در شهرداری خاش اجرا شود از تاریخی که کارگران از مزایای این طرح طبقهبندی بهرهمند نشدند جزو دیونشان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه همسانسازی حقوق نیز بر اساس رتبهبندی مشخص میشود تصریح کرد: ما یکپایه حقوق حداقل داریم که قانون هرساله شورای عالی کار اعلام میکند و بر اساس میزان سوابق کاری، میزان تحصیلات، میزان مهارت فنی و نوع شغل مزد افراد این مهم متفاوت است.
جمشید زهی تأکید کرد: بهزودی امیدواریم که طرح طبقهبندی مشاغل در شهرداری خاش اجرا شود و به شهرداری هم اعلام کردیم و تذکر هم دادیم از زمانی که برای افرادی این طرح اجرانشده تفاوت محاسبه و جزو طلب کارگر محسوب میشود.
کارگر زمانی میتواند بهرهوری مناسب داشته و وظایفش را بهخوبی انجام دهد که خیالش از خیلی چیزها راحت باشد وقتی حقوقش را مرتب دریافت کند و از طرحهای حمایتی دولت هم استفاده کند مطمئناً سفرهاش رنگینتر و انگیزهاش دو برابر خواهد بود.
در این گزارش کارگر شهرداری خاش دغدغهاش را گفت دغدغهای که شهردار و مسئولان اداره کار این شهرستان از حل شدنش در آینده نزدیک خبر دادند.
انتهای پیام/
منبع : irna.ir