خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 12441
۱۴۰۰/۰۸/۰۴ - ۱۳:۰۳

بلاتصدی بودن ۷۰ درصد پست‌های سازمانی دستگاه‌های دولتی در استان/ همه‌کاره، هیچ‌کاره است

بلاتصدی بودن ۷۰ درصد پست‌های سازمانی دستگاه‌های دولتی در استان/ همه‌کاره، هیچ‌کاره است
قریب به ۷۰ درصد پست‌های سازمانی دستگاه‌های دولتی در استان ما بلاتصدی است‌؛ یعنی وظایف این پست‌ها به‌حسب ظاهر توسط سایر نیروها انجام می‌شود، شما بخوانید انجام نمی‌شود.

اس.بی پرس ـ عباس نورزائی: آجرهای سازنده‌ی نهاد یک سازمان را اصطلاحاً پست سازمانی می‌گویند. هرکدام از کارمندان متناسب با نقش این قطعات در پیشبرد وظایف و رسالت‌های سازمان، باید با تخصص، تجربه، مهارت و ویژگی‌های خاصی در این پازل سازمانی به‌کارگیری شوند.

روند انتصاب در این پست‌ها طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که پست سازمانی، هویت خود را ازدست‌داده و کارکنان دولت، اصطلاحاً آچارفرانسه، همه‌کاره و یا چندکاره شده‌اند.

چندکاره‌ شدن، یعنی دوری از تخصصی کار کردن، یعنی امور مملکت به‌صورت سطحی و بدون ریشه‌ی کارشناسی رتق‌وفتق شود؛ یعنی وجود کارکنانی که باری‌به‌هرجهت و روزمره فعالیت‌های سازمانی را انجام دهند و گاه صورت‌مسئله را پاک کنند.

در دولت خاتمی، با رویکرد ایجاد دولت چالاک، مصوب شد که به ازای هر پنج خروجی، یک نفر استخدام شود؛ یعنی کارکنان دولت به یک‌پنجم کاهش یابد و دولت احمدی‌نژاد با اندکی تخفیف، همان مصوبه را به یک‌سوم افزایش داد.

 

نتیجه‌ی این راهبرد غلط تقلیدی در دولت چیست؟

۱. هزینه‌های انجام کار افزایش‌یافته است. فهرست‌ بهای فعالیت‌های عمرانی نسبت به واقعیت هزینه‌ها، اختلاف فاحشی دارد که این به جیب پیمان‌کاران سرازیر می‌شود و معدودی از آحاد جامعه از آن منتفع و ضریب جینی افزایش‌یافته و منحنی لورنس، روز‌به‌روز قوس بیشتری می‌یابد.

۲. تخصص گرایی در تصدی پست‌های سازمانی، به سطحی گرایی تبدیل می‌شود و امور دولت، بی‌ریشه و غیر کارشناسی انجام می‌شود و قاعدتاً هر چه این دیوار حکمرانی بالاتر رود تا ثریا کج خواهد رفت، نارضایتی مردمی را در پی داشته و از سطح رفاه و بهداشت روانی مردم کاسته می‌شود.

۳. با کاهش منابع انسانی و عدم توجه به تعداد پست‌های سازمانی اصولی، فشار کار بر نیروی انسانی سازمان‌ها بیش‌ازحد توان جسمی، فکری و ظرفیت علمی‌شان وارد می‌شود و وازده و بی‌انگیزه می‌شوند، این وازدگی با انتصابات سایه‌ای و رابطه‌ای صدچندان می‌شود و این مصیبتی است که هم‌اکنون با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم.

۴. به دلیل عدم جذب نیرو در دستگاه‌های دولتی، بی‌کاری افزایش می‌یابد که مستقیماً خود دولت در آن نقش مستقیم دارد. در این صورت تخصص گرایی، کانالیزه می‌شود، مشاغل به سمت چند تخصص محدود، سوق می‌یابد مثلاً نظامی‌گری یا پزشکی که تأثیر خود را در آموزش‌وپرورش، بی‌تعادلی در قبولی رشته‌های مختلف و افت گرایش به رشته‌های مهندسی، علوم انسانی و گاه سرنوشت‌ساز را شاهد هستیم.

 

چه باید کرد؟

هم‌اکنون قریب به ۷۰ درصد پست‌های سازمانی دستگاه‌های دولتی در استان ما بلاتصدی است‌؛ یعنی وظایف این پست‌ها به‌حسب ظاهر توسط سایر نیروها انجام می‌شود، شما بخوانید انجام نمی‌شود، در خیلی از ادارات، به دلیل کمبود نیرو، وظایف پست‌های کارشناسی به نیروهای خدماتی مثل آبدارچی، رانندگان و گاه نیروهای حفاظت فیزیکی سپرده‌شده است.

به نظر می‌رسد دولت محترم قبل از هر اقدام دیگری برای رفع بی‌کاری در این استان، باید از خودش شروع کند، با تخصیص سهمیه‌ی استخدامی جهشی، ستون تخصصی دستگاه‌های دولتی را ارتقاء بخشد تا افرادی متخصص و کارآمد، بستر اشتغال سایرین را فراهم کنند.

 

 انتهای پیام/

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha