نتیجه وعدههای رئیسی در سفر به سیستان و بلوچستان چه شد؟ /مسئولان استانی گزارش 100 روزه بدهند

اس.بی پرس ـ فاطمه شیرزایی: دولت سیزدهم گزارشهایی در خصوص عملکرد صدروزهاش منتشر کرده است:
جذب ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش غیردولتی در بنادر تجاری، تجهیز فرودگاهها به سامانههای جدید هواشناسی، تصویب طرح ایجاد ۳۴ شهرک مسکونی و ۶ شهر جدید، سرمایهگذاری ۸.۶ هزار میلیارد ریالی توسعه و نگهداری زیرساخت بنادر و شناسایی اراضی برای احداث ۶۱۵ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن، برخی فعالیتهای دولت در 100 روز اخیر است.
اگرچه با توجه به مشکلاتی که از گذشته به دلیل برخی از مشکلات ازجمله ناکارآمدی برخی مسئولان رویهم جمع شده بود، نمیتوان انتظار داشت طی صد روز اتفاق خیلی قابلتوجهی برای تحقق شعارهای دولت سیزدهم رخ دهد ولی عملکرد رئیسجمهور و دولتمردان در دولت سیزدهم نشان داده، قطار دولت در مسائل کلان با سرعت در مسیر تحقق شعارها در حال حرکت است.
بررسی گزارش دولت از سفرهای استانی طی صد روز گذشته نشان میدهد باوجوداینکه استان سیستان و بلوچستان نسبت به سمنان و زنجان بیش از 5 برابر فاصله مکانی با مرکز دارد اما مصوبات مطرحشده در این استانها تقریباً 5 برابر بیشتر از سیستان و بلوچستان است و البته از همان 45 مصوبه این سفر همچنان تغییر فراوانی در زندگی مردم سیستان و بلوچستان مشاهده نمیشود.
دراینبین عدم مشاهده تغییر فراوان ای در سفره مردم باعث نادیده گرفتن اقدامات کلان کشوری دولت از سوی مردم شده است و اگر دولتمردان در منصب استانی نیز گزارش صدروزه از عملکرد خویش در دولت جدید ارائه دهند به بهبود رابطه دولت و مردم و بازگشت اعتماد مردم به دولتیها کمک شایانی خواهد کرد.
در این گزارش خلاصهای از وعدههای رئیسجمهور در سفر به سیستان و بلوچستان را موردبررسی قرار دادهایم که مطالعه اجمالی آن کمکاری مسئولان استانی برای تحقق وعدههای ریاست جمهوری را یادآوری میکند.
دولت سیزدهم مقصد دومین سفر استانی خود را در روز ۱۱ و ۱۲ شهریورماه در استان سیستان و بلوچستان با همراهی وزرای کشور، نیرو، راه و شهرسازی، اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامهوبودجه و رئیس دفتر خود آغاز کرد.
بخشی از این سفر به بازدید از اسکله صیادی کنارک، بازدید از روستای ملاعلی در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، دیدار با مردم مناطق حاشیهنشین شهرستان چابهار و بازدید از طرحهای هزار واحدی ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی اختصاص یافت.
در ادامه سفر، مسئولان استانی هم دستبهکار شدند و به طرح مهمترین مسائل و مشکلات ازجمله ایجاد ردیف ویژه اعتباری برای حل مشکلات حاشیهنشینی هزاران نفر بدون امکانات رفاهی و دولتی مردم چابهار و سیستان و بلوچستان، تسریع در انتقال آب از دریای عمان به این منطقه، راهاندازی دانشگاه علوم پزشکی در چابهار، حل مشکلات بیکاری، تکمیل پروژههای نیمهکاره نظیر گاز، راهآهن، جادههای ترانزیتی و مواصلاتی و کاهش مشکلات مردم و تأمین زیرساختهای لازم، تعیین تکلیف ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار، توسعه همهجانبه استان و توجه و پیگیری فوری مشکلات، راهاندازی دانشگاه فرهنگیان، رسیدگی به مطالبات و درخواستهای صیادان، تلاش برای توسعه و آبادانی جنوب بلوچستان و پی گیری علت این موضوع که ۹۵ درصد زمینهای مردم در سیستان و بلوچستان ملی اعلامشده است، پرداختند.
رئیسجمهوری هم به دنبال شنیدن این مسائل و موضوعات بر شناخت ظرفیتهای اقتصادی در منطقه برای ایجاد اشتغال، رونق تولید، رفع مشکلات مردم و کمک به فقرا و محرومان، اهمیت سواحل مکران بهعنوان بهترین منطقه برای ایرانیان خارج از کشور، افزایش تولید و اشتغال و سرمایهگذاری، فراهم کردن امکان در مرز ایران و افغانستان برای تبادلات مرزی و بهتبع آن رونق اقتصادی مردم روستای ملاعلی، حق آبه مردم سیستان، گازرسانی و رشد و گسترش راهآهن، برداشتن گامهایی برای حل مشکلاتی همچون بیکاری، تولید و مسائل فرهنگی و اجتماعی با همکاری مردم، کارآفرینان، سرمایهگذاران و جوانان فعال سنی و شیعه تأکید کرد.
آیتالله رئیسی در سفر به استان سیستان و بلوچستان نسبت به ایجاد سازوکار رونق تولید و به حرکت درآوردن آن، پیگیری ویژه عمران و آبادانی و رسیدگی به مشکلات صیادان سواحل مکُران، ساماندهی وضع کپرنشینی در چابهار دستورات لازم را صادر کرد.
از دیگر مواردی که در این سفر مورد تأکید رئیسجمهوری قرار گرفت و از مسئولان خواست برای پیگیری آنها دستبهکار شوند، میتوان به رفع مشکل آب منطقه زابل با لایروبی و رسوبزدایی برای انتقال آب چاه نیمهها به مخازن، ساماندهی وضعیت بازارچهها و تبادلات مرزی، اشاره کرد.
در مورد گسترش راهآهن نیز آیتالله رئیسی این توضیح را داد که راهآهن زاهدان به زابل در دستور کار قرار دارد و دغدغه دیگر مردم منطقه سیستان که گازرسانی است هم بهزودی با نصب علمک گاز رفع میشود.
به گفته رئیسجمهوری دیپلماسی فعال برای گرفتن حق آبه هیرمند، بهرهگیری از ظرفیت منطقه سیستان برای ایجاد اشتغال، فعال کردن تولید و نیروگاههای بادی و تولید انرژی، شناسایی افراد کپرنشین در چابهار و حل مشکل آنها تا پایان امسال، فعال شدن بازارچههای مرزی برای افزایش صادرات و تأمین معیشت مرزنشینان، تکمیل پروژههای نیمهتمام، تشویق به سرمایهگذاری در این منطقه و استفاده از نیروی جوان و نخبه، ازجمله کارهایی است که پس از سفر سیستان و بلوچستان در اولویت رسیدگی قرار میگیرد.
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir