خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 134
۱۳۹۸/۱۰/۱۵ - ۱۸:۱۱
وزارت بهداشت: غذای متعادل و سالم با بودجه محدود هم ممکن است

تصویب سند امنیت سبد غذایی برای سیستان و بلوچستان و 6 استان دیگر

تصویب سند امنیت سبد غذایی برای سیستان و بلوچستان و 6 استان دیگر
وزارت بهداشت برای ۷ استان محروم کشور سند امنیت سبد غذایی تصویب کرده و برای بهبود تغذیه آن‌ها برنامه دارد.

اس.بی پرس: هرکدام از ما وقتی بناست تا برای خرید سبد خوراکی‌های روزانه اقدام کنیم، می‌توانیم به‌سلامت چیزی که برای گذاشتن در این سبد انتخاب می‌کنیم، توجه بیشتری داشته باشیم؛ اما خیلی وقت‌ها تحت تأثیر برخی تبلیغات تلویزیونی یا هزینه خوراکی‌های سالم‌تر و شاید حتی بی‌توجهی به‌سلامت خوراکی‌هایی که برای خود و خانواده‌مان انتخاب می‌کنیم، موجب شود نتوانیم سبد غذایی سلامت و متعادلی را بر سر سفره‌هایمان ببریم. این در حالی است که خیلی وقت‌ها می‌توان سبد غذایی خانواده را بدون آنکه هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل شود به نفع سلامت بیشتر مدیریت کرد.

 

به گفته زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ۸۲ درصد علل مرگ‌ومیر، بیماری‌های غیر واگیر است و تغذیه نقش بسزایی در کاهش بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد. به همین خاطر هم اصلاح سبک تغذیه و الگوی غذایی کمک شایانی به جلوگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر و مرگ‌ومیر ناشی از آن می‌کند.

 

برنامه‌هایی برای بهبود تغذیه در ۷ استان محروم

 

وزارت بهداشت برای کاهش بیماری‌های غیر واگیر و بهبود وضعیت تغذیه مردم چه کرده و چه برنامه‌هایی در دست اقدام دارد؟

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «برای رفع مشکلات تغذیه‌ای در مناطق محروم برای هفت استان سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد، سند ملی تغذیه و امنیت غذایی به تصویب رسیده است که به‌موجب این سند برنامه‌های ویژه‌ای در این استان‌ها اجرا می‌شود.»

 

به گفته وی بررسی مادران باردار و کودکان زیر پنج سال و معرفی آن‌ها به کمیته امداد و سازمان‌های حمایتی برای دریافت سبد غذایی رایگان که ترکیبات آن بسته توسط کارشناسان وزارت بهداشت مشخص می‌شود، از اقداماتی است که اکنون در مناطق مذکور انجام می‌شود. برنامه‌های کمک معیشتی هم با همکاری وزارت رفاه در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌گیرد و ماهانه مبلغی برای کمک به تغذیه آن‌ها به‌حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

 

عبداللهی همچنین از آغاز توزیع شیر مدرسه برای دانش‌آموزان مقطع دبستان و متوسطه اول مناطق کمتر برخوردار خبر می‌دهد و می‌افزاید: «علاوه بر آن برنامه‌های مکمل یاری برای تمام کشور با اولویت گروه‌های آسیب‌پذیر نیز در حال انجام است؛ به صورتی که اقدام به توزیع قرص آهن و ویتامین D برای رفع کمبود ریزمغذی‌ها انجام می‌شود. البته امسال به دلیل محدودیت‌های اعتباری ممکن است توزیع مکمل در برخی نقاط با مشکل روبه‌رو شده باشد که به دنبال رفع آن هستیم.»

 

وی با بیان اینکه برنامه مکمل یاری از سال ۹۳ ابتدا در مدارس متوسطه دخترانه آغاز شد، تصریح می‌کند: «مقرر شد در صورت فراهم شدن بودجه، توزیع مکمل ویتامین D برای دبیرستان‌های پسرانه نیز انجام شود که در حال حاضر هر دو دوره متوسطه اول و دوم برای دختران و پسران مکمل ویتامین D توزیع می‌شود.»

 


انتهای پیام/#

منبع : javanonline.ir

نظرات شما

capcha