خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 13517
۱۴۰۰/۰۹/۲۸ - ۱۳:۰۰
هم به عدالت نزدیک‌تر است و هم به اقتصاد و امنیت بهتر

آقای رئیس‌جمهور از همه لحاظ سیستان و بلوچستان در اولویت سرمایه‌گذاری تولید انرژی‌های پاک قرار دارد (اسناد)

آقای رئیس‌جمهور از همه لحاظ سیستان و بلوچستان در اولویت سرمایه‌گذاری تولید انرژی‌های پاک قرار دارد (اسناد)
رئیس‌جمهور در حالی از استان یزد به‌عنوان قطب تولید انرژی کشور در سال‌های آینده سخن گفت که استان سیستان و بلوچستان ازنظر ساعات آفتابی در طول سال اگر اولین استان نباشد، یکی از دو سه استان‌ اول برای تولید انرژی برق از نور خورشید است؛ این موضوع سوای از ویژگی‌های استان در صادرات ارزان‌تر و بهره بردن از بادهای 120 روزه در شمال استان و ... است.

اس.بی پرس ـ محمدرضا خزائی: حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، عصر جمعه در دیدار با اقشار مختلف مردم استان یزد در موردبحث محرومیت نیز بیان کرد: ما نیز معتقدیم که طرح‌ها باید پیوست عدالت و محرومیت‌زدایی داشته باشد و حتماً اقدامات و تصمیمات در دولت پیوست عدالت داشته باشد تا بدانیم چقدر به عدالت نزدیک شدیم و چقدر در جهت فقر به‌ویژه فقر مطلق قدم برداریم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: تلاش ما این است که فقر مطلق را در کشور ریشه‌کن کنیم و این موضوع اولویت ماست تا کسی در اولیه‌های زندگی دچار مشکل نباشد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این اقدام را انجام خواهیم داد.

وی با اشاره به بازدید خود از مزارع انرژی خورشیدی بیان کرد: معتقدم زمینه به‌قدری در یزد فراهم است که می‌توان به‌راحتی این مزارع را گسترش داد و با توجه به نیاز کشور باید به‌سرعت توسعه پیدا کند و امیدواریم حداکثر تا دو سال به میزان بالایی از تولید انرژی در کشور برسیم امیدواریم یزد آغازکننده باشد.

رئیسی تأکید کرد: یزد نه‌تنها در ایران بلکه می‌تواند در منطقه قطب تولید انرژی باشد و دولت از این مسئله حمایت خواهد کرد.

سیستان و بلوچستان خیلی بیشتر از یزد زمینه‌های تولید انرژی‌های پاک را داراست

همه می‌دانیم که انرژی خورشیدی یکی از مهم‌ترین و پاک‌ترین انواع انرژی‌های تجدید پذیر در دنیاست. بهتر است بدانید استان سیستان و بلوچستان به دلیل قرار گرفتن در عرض‌های پایین، از ساعات آفتابی زیادی در طول سال برخوردار است و برای این موضوع اگر بهترین استان نباشد یکی از بهترین استان‌ها برای تولید انرژی برق از نور خورشید است.

بر اساس مقاله‌ای که در مجله پژوهش‌های برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری انرژی منتشرشده است، 14.23 درصد از مساحت استان در محدوده بسیار مطلوب، 28.79 درصد در محدوده مطلوب، 27.86 درصد در محدوده متوسط و 29.10 درصد از کل مساحت استان در محدوده نامطلوب ازلحاظ استقرار پنل های خورشیدی قرار دارد. بر اساس نتایج این تحقیقات، بهترین مکان برای بهره‌برداری از انرژی خورشیدی، شهرستان سراوان و سیب سوران و پس‌ازآن شهرهای خاش، ایرانشهر و بخش‌هایی از زهک و نیکشهر تشخیص داده شدند.

 

ساعات آفتابی

مجموع ساعات آفتابی ماهانه یا سالانه مهم‌ترین فراسنج اقلیمی است که میزان انرژی دریافتی از خورشید را نشان می‌دهد. عواملی چند بر میزان ساعات آفتابی تأثیر می‌گذارند که ازجمله می‌توان به عرض جغرافیایی اشاره کرد که به‌طور مستقیم بر روی این فراسنج اثرگذار است. از عوامل دیگر می‌توان ابرناکی آسمان و غبارآلودگی هوا را نام برد که بر روی ساعات آفتابی تأثیر منفی می‌گذارند. درحالی‌که متوسط ساعات آفتابی کشور حدود 3112 ساعت در سال است، میانگین ساعات آفتابی استان 3254.68 ساعت در سال است که حاکی از استعداد زیاد استان سیستان و بلوچستان و اساساً خود کشور ایران جهت بهره‌برداری از انرژی خورشیدی است.

 

تعداد روزهای ابری

ابرها باعث کاهش تابش خورشید و درنهایت کاهش تابش مؤثر می‌شوند. ابرها به‌طور متوسط 21 درصد انرژی طول‌موج کوتاه خورشید را برمی‌گردانند. در مواقعی که هوا آفتابی بوده و هیچ ابری در آسمان وجود ندارد، قسمت اعظم انرژی خورشید به زمین می‌رسد؛ ازاین‌رو مهم‌ترین عامل کنترل انرژی تابشی خورشید ابرناکی آسمان است. شکل زیر تعداد روزهای ابری استان را نشان می‌دهد. ایستگاه سراوان با 12.7 کمترین روز ابری در سال و ایستگاه زاهدان با 27.2 بیشترین روز ابری در سال را دارا است.

 

تعداد روزهای بارانی

روزهای بارانی هم ازنظر اینکه مانعی جهت رسیدن تابش خورشیدی به زمین هستند و هم ازنظر اثرات مخربی که باران بر روی تأسیسات نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین کثیف شدن سطح پنلها دارد عاملی منفی جهت استقرار پنلها است. بیشترین روز بارانی مربوط به ایستگاه ایرانشهر با 23.5 روز بارانی در سال و کمترین روز بارانی متعلق به ایستگاه نیکشهر با 11 روز بارانی در سال است.

تعداد روزهای همراه با گردوغبار

ذرات گردوغبار یا هواویزها از ترکیبات مهم اتمسفر در نزدیکی سطح زمین می‌باشند. هواویزها باعث جذب تابش مؤثر و تابش برگشتی می‌شوند و افزایش آن‌ها باعث کاهش مقدار تابش کوتاه خورشید می‌شود؛ بنابراین مناطقی حائز اهمیت‌اند که کمترین روزهای همراه با توفان گردوغبار داشته باشند. شکل زیر تعداد روزهای گردوغباری در سطح استان را نشان می‌دهد.

بیشترین روزهای همراه با گردوغبار متعلق به ایستگاه زابل با 7/166 روز در سال و کمترین آن متعلق به ایستگاه چابهار با 31 روز در سال است.

 

اگر بحث محرومیت‌زدایی و پیوست عدالت طرح‌ها هم باشد سیستان و بلوچستان در اولویت است

حجت‌الاسلام رئیسی می‌گوید «ما معتقدیم که طرح‌ها باید پیوست عدالت و محرومیت‌زدایی داشته باشد و حتماً اقدامات و تصمیمات در دولت پیوست عدالت داشته باشد» اگر دولت مردمی قصد دارد به این وعده خود عمل کند، باید بداند که طبق گفته‌های مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درصد جمعیت زیرخط فقر شدید در استان‌های البرز، قم، تهران، اصفهان، قزوین، مازندران، کردستان و یزد کمتر از یک و در استان سیستان و بلوچستان به ۴۲.۸ درصد رسیده است.

رستمی در ادامه گفته است: استان‌های البرز، قم و اصفهان کمترین نرخ شاخص سرشمار فقر و استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بالاترین نسبت‌های شاخص سرشمار فقر مطلق را داشته‌اند؛ در سال ۹۶ شکاف فقر مطلق یعنی فاصله فقرا از خط فقر به‌شدت افزایش‌یافته است.

وی این یعنی اگر هم بحث محرومیت‌زدایی و پیوست عدالت طرح‌های اقتصادی در استان‌ها مطرح باشد، استان سیستان و بلوچستان بالاترین اولویت را دارد چراکه بیشترین فقر و فقر مطلق در آن نهادینه‌شده است.

 

توربین‌های بادی

همان‌طور که در نقشه‌های بالا مشاهده کردید قسمت شمال استان کمترین قابلیت را برای نصب پنل های خورشیدی دارد، اما به خاطر وجود بادهای گسترده که خیلی از روزهای سال را در برمی‌گیرد و بسیاری از مردم ایران حداقل نام بادهای 120 روزه را شنیده‌اند، این منطقه برای نصب توربین‌های بادی بسیار مناسب است.

به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان، در منطقه میل نادر می‌توان بزرگ‌ترین مزرعه بادی کشور را در این منطقه داشت؛ البته اگر سرمایه‌گذاری خوبی انجام شود.

جالب است بدانید، عباس نورزایی از کارشناسان ارشد مدیریت توسعه روستایی کشور، درباره بادهای 120 روزه منطقه سیستان می‌گوید: بادهای ۱۲۰ روزه که در سال‌های اخیر به سبب خشک‌سالی به ۱۶۰ روز نیز افزایش پیداکرده است.

آقای رئیس‌جمهور، سرمایه‌گذاری روی این مزرعه بادی، علاوه بر اینکه می‌تواند تحقق پیوست عدالت طرح‌ها را همراه داشته باشد، پیوست امنیتی را هم تأمین می‌کند. مزرعه بادی میل نادر در توسعه استان و حفظ امنیت بسیار تأثیرگذار است؛ وقتی بتوانیم نیاز تولیدکنندگان و صنایع را تأمین کنیم شاهد حضور آنان در استان خواهیم بود که به توسعه این منطقه نیز کمک خواهد کرد همچنین با صادرات برق تولیدی به کشورهای همسایه شاهد افزایش امنیت خواهیم بود.

 

صادرات برق سیستان و بلوچستان با کمترین هزینه نسبت به استان‌های دیگر

نیازی نیست یادآور شوم که استان سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان هم‌مرز است و از جنبه صادرات برق هم این استان کمترین هزینه‌تر از دیگر استان‌ها ازجمله یزد خواهد بود.

مردم این استان از رئیس‌جمهور مردمی توقع دارند، دولت با سیاست‌گذاری درست، ضمن تأمین کمبود انرژی برق کشور، اشتغال‌زایی و صادرات و ارزآوری، امنیت پایداری برای منطقه جنوب شرق کشور رقم بزند. آقای رئیسی مردم را در این زمینه کمک کنید، دستور احداث کارخانه تولید صفحات خورشیدی را در استان بدهید؛ به مردم وام خرید پنل های خورشیدی بدهید و از آن‌ها برق بخرید تا هم اقساط وام را پرداخت کرده باشند و هم از آن ارتزاق کنند.

آیا این کار به عدالت نزدیک‌تر نیست؟ آیا این مردمی بودن دولت سیزدهم را نمی‌رساند؟ آیا این اقدام در راستای تأمین امنیت ملی نیست؟ آیا این اقدام در راستای حمایت از تولید و ارزش بخشیدن به پول ملی نیست؟

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha