طرح خوانا در ۳۶ مدرسه چابهار اجرایی شده است

به گزارش اس.بی پرس، محسن اسکانی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش چابهار گفت: طرح خوانا در مقطع ابتدایی و در راستای تحول و کیفیتبخشی فرآیند آموزش، به مرحله اجرا درآمده است.
آسکانی باید به دانشآموزان، مسئولیتپذیری را آموزش دهیم و نهادینه شدن مدرسه محوری و بهرهگیری از جدیدترین یافتههای علمی برای آموزگاران مقطع ابتدایی و سایر مقاطع، تحولی شگرف در تحولات آموزشی رقم خواهد زد.
وی گفت: طرح خوانا از اواخر سال گذشته در چابهار اجرایی شده و هماکنون ۲۰۴ معلم در ۳۶ مدرسه چابهار، به عضویت این طرح درآمدهاند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش چابهار به اهداف این طرح اشاره کرد و گفت: دانشآموزان باید به مرحلهای فراتر از روخوانی درسها برسند و هنگامی که متنی را میخوانند پیام آن متن را هم به خوبی درک کرده و استدلالهای منطقی در ذهنشان ایجاد شود که در طرح خوانا به این موارد مهم توجه شده است.
محمود اربابی کارشناس طرح خوانا در آموزش و پرورش چابهار نیز در این باره گفت: دانشآموزان در مرحله «گوش دادن» باید یاد بگیرند که فعالانه به مطالب ارائه شده گوش بدهند و نظرات و دیدگاهها را متوجه شوند و در طرح خوانا به خوبی این مورد تشریح شده است و آموزگاران باید به این مورد توجه ویژهای داشته باشند.
وی از آموزگاران مقطع ابتدایی خواست در طرح خوانا مشارکت حداکثری داشته باشند تا روش تدریس بهروز و ارتباطگیری صحیح و مؤثری را با دانشآموزان خصوصاً در دوران کرونا داشته باشند.
«طوبی دلارامی» که بهعنوان یکی از مدیران باتجربه و از محققان مطرح این حوزه در شهرستان چابهار شناخته میشود گفت: در فصل مهارتهای زندگی باید چهار مهارت اساسی زندگی (ادب، صداقت، عزتنفس و مسئولیتپذیری) در دانشآموزان با رویکردهای سواد زندگی، نهادینه شود چراکه موضوع فقط تدریس نیست و باید دانشآموزان را به سمت و سویی سوق دهیم و بهگونهای فرهنگ زندگی را نهادینه کنیم که بتوانند در شناخت خرده فرهنگها از مقطع ابتدایی موفق باشند.
وی گفت: مهارتهای زندگی باید برای دانشآموزان، مهارت تلفیقی مدرسه محور و درنهایت جامعهمحور باشد و در این صورت میتوانیم دانشآموزان مسئولیتپذیری را وارد جامعه کنیم و این امر زمانی محقق خواهد شد که خانواده نیز در کنار مدرسه و مدرسه در کنار اجتماع در راستای رسیدن به یک هدف گام بردارند.
احمدعلی سرحدی معاون پرورشی و تربیتبدنی آموزش وپرورش چابهار که بیش از ۲۵ سال در آموزش و پرورش سابقه مدیریتی و معلمی دارد در این خصوص گفت: بحث داستانگویی اگر با زبانی قابل فهم بیان شود و همراه با داستانهای اجتماعی و قرآنی باشد میتواند در ذهن دانشآموز تداعی شده و ارتباط کلامی ارتباطی سازندهای ایجاد شود.
وی گفت: محتواها و داستانها باید به زبانی کودکانه بیان شود.
سرحدی گفت: دانشآموزان باید بتوانند در جامعه مطالب و خواستههای خود را بیان کنند.
«عبدالمجید شیخ زاده» یکی از مدیران مدارس چابهار و فارغالتحصیل رشته تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت هم گفت: «نوشتنِ» دانشآموز باید فراتر از رونویسی باشد. دانشآموز باید احساسات، نظرات و ایدههای کاربردی را بنویسد و داستاننویسی کوتاه را یاد بگیرد.
به گفته وی، با تداوم تکالیف مهارتمحور هدف از آموزش مهارت نوشتن این است که دانشآموز بتواند با توجه به پایه تحصیلی خود با بهرهگیری از کلمات و واژههای مناسب «نظر، دیدگاه و احساس» خود را به بهترین شکل ممکن در قالب داستاننویسی، گزارشنویسی و نوشتن متون ادبی ارائه دهد.
۲۸ هزار و ۲۲۵ دانشآموز مقطع ابتدایی در ۱۳۰ مدرسه چابهار مشغول تحصیل هستند.
انتهای پیام/
منبع : yjc.news