اگر منطقه سیستان و یا مسافرانش 14 روز قرنطینه نشوند، شاهد یک فاجعه انسانی خواهیم بود

دکتر هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار اس.بی پرس، با بیان اینکه اهالی سیستان که سالها پیشازاین مهاجرت کردهاند، در شهرهایی ساکناند که الآن مرکز آلودگی به ویروس کرونا است، گفت: آنها در ایام نوروز برای دیدار اقوامشان از مازندران، گلستان، مشهد، قم و تهران (قلعه حسن خان و شهر قدس) به سمت زابل هجوم آورندهاند.
وی با اشاره به باور غلطی که در فضای مجازی شایع شده و مردم فکر میکنند زابل به خاطر گرما عاری از ویروس کرونا است، تصریح کرد: مسافران نوروزی نیز که کلاً خطر بیماری کرونا را جدی نگرفتهاند و به توصیههای در خانه بمانید توجهی ندارند، به استان سیستان و بلوچستان گسیلشدهاند.
میرزایی به مشاهدات عینی خود در سطح شهر زابل اشاره کرد و گفت: دیروز و امروز که مسیر خانه - بیمارستان را طی میکردم، معدود خودروهایی با پلاک شهر زابل مشاهده میشد و اکثراً خودروهای مسافران قم، تهران و مازندران بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: پیشبینیها سفر بیش از 200 هزار نفر به منطقه سیستان را در ایام نوروز تخمین میزند که اگر تنها یک درصد آنها ناقل ویروس کرونا باشند، حدود 2 هزار بیمار کرونایی خواهیم داشت که این تعداد خود کانون بیماری و انتقال ویروس به دیگران میشوند.
وی با تأکید بر اینکه زیرساختهای بهداشتی منطقه فعلاً قادر به خدماتدهی مناسب به ساکنان هم نیست، افزود: اگر برای ورود به منطقه تدابیر سختی اندیشیده و اعمال نشود و اگر جلوی مسافرتها به منطقه سیستان گرفته نشود، در آیندهای بسیار نزدیک بحران کرونا را رد میکنیم و شاهد فاجعه انسانی خواهیم بود.
دکتر میرزایی با صراحت گفت: یا باید منطقه سیستان قرنطینه شود و بهکل از ورود مسافران جلوگیری شود و یا اینکه مسافران به مقصد سیستان را به خاطر دوره نهفتگی ویروس کویید-19، به مدت ۱۴ روز با هزینه خودشان قرنطینه کنند، اگر هم امتناع کردند بلافاصله به مقصد خود بازگردانده شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در پایان گفت: بارها در مصاحبه با رسانههای تصویری و نوشتاری از مردم خواستم به خاطر جانعزیزانشان هم شده به منطقه سیستان سفر نکنند، اما مفید واقع نیفتاد، بارها نیز از مسئولین استانی و کشوری خواستم به این موضوع نگاه جدی داشته باشند که متأسفانه هنوز ورود مسافران ادامه دارد.
انتهای پیام/#
منبع : sbpress.ir