تاثیر «قحطالرجال» و «ردّ الرجال» در عدم توسعه سیستانوبلوچستان

اس.بی پرس_فاطمه شیرزایی: توسعه ملی فرآیندی همهجانبه برای بهبود تمامی ابعاد زندگی مردم یک جامعه است و یکی از شاخصهای پیشرفت و توسعه کشورها و سازمانها داشتن نیروی انسانی تواناست چرا که داشتن تمام امکانات بدون نیروی فعال و خلاق هیچ پیشرفتی حاصل نمیکند.
آمار منتشر شده از سوی UNDP "برنامه توسعه سازمان ملل" نشان میدهد که سهم نیروی انسانی در ثروت کشورهای توسعه یافته بیش از ۸۰ درصد است لذا برای رسیدن به توسعه پایدار نیز باید انسان را محور توسعه تلقی کرد و بیشترین سرمایه گذاری روی منابع انسانی صورت گیرد.
سرمایهگذاری در سرمایه انسانی به مراتب ارزانتر از هزینههایی است که دولتها میبایست برای رفع بیکاری، انزوای اجتماعی و سلامت افراد بپردازند.
در سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای پهناور و حساس موثر در توسعه کشور به وضوح مشاهده میشود که نه تنها به توسعهی مهارتها و بهرهوری نیروی انسانی بها داده نمیشود بلکه با سیاستگذاریهای غلط منجر به هدر رفت نیروی انسانی نیز میشوند.
هدر رفت نیروی انسانی در سیستان و بلوچستان به دو شکل صورت میگیرید؛ یکی اینکه افراد دارای مدرک تحصیلی یا بیکارند یا مشاغلی دارند که کمتر از مهارت خود استفاده میکنند و مجبورند به شهرها و کشورهای دیگر مهاجرت کنند و دیگری چند شغله شدن نیروهای کارآمد استِ چراکه با افزایش مسئولیتها از بهرهوری و پیشروی آنها به سمت توسعه کاسته خواهد شد.
با روی کار آمدن دولت جدید انتظار میورد بسیاری از ضعفهای گذشته برطرف شود اما مثال عینی این ماجرا را در استانداری سیستان و بلوچستان به عنوان اصلیترین ارگان استان میتوان به وضوح مشاهده کرد؛ معاونین استاندارباید برنامه ریزیهایی به پهناوری استان داشته باشند اما زمانی که منصب فرمانداری و معاونت استانداری همزمان اعطا میشود نه تنها استان از فیض عمل فرد کمتر بهره میبرد بلکه همان شهر نیز آقای فرماندار را به مرور ضعیفتر از گذشته خواهد دید.
انتخاب مسئولان برخی ارگانها به گونه ایی است که انگار در استان قحط الرجال است اما قحطالرجال نیست، ردالرجال است و فرد اگر پستی دارد دیگران را حتی اگر توانمند باشند رد میکند.
گویا با این ردّالرجال قرار است شاهد پیشرفت نیروهای توانمند استان سیستان وبلوچستان در شهرها و کشورهای دیگر باشیم.
به گزارش اس.بی پرس، احمد قلعهبانی رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، در چهارمین کنفرانس منابع انسانی گفت: سازمانهای برتربه دنبال شکار مغزها در سراسر جهان هستند و کشف و انتخاب بهترین استعدادها را به عنوان یکی از اصلیترین محورها در حوزه کسب و کار بنگاهها دنبال میکنند.
گری بِکِر (Garry Becker) اقتصاددان آمریکایی، از نخستین افرادی بود که مفهوم سرمایه انسانی را به طور جدی مورد بررسی قرار داد.
"توسعه پایدار"، انسان محور است و با توجه به گستردگی مباحث و قابلیتهای بسیار آن به سرعت به مهمترین مناظره کنونی و نیز یکی از مهمترین چالش.های دهههای اخیر تبدیل شده است.
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir