عدمحمایت مالی و نبود اسپانسر، علت کمبود نیروی نجاتغریق باوجود سواحل زیاد در سیستان و بلوچستان است

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، سیما جعفری، نائب رئیس هیئت نجاتغریق و غواصی استان اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان ظرفیتها و پتانسیل بسیار بالایی برای توسعهی حرفهی نجاتغریق و غواصی دارد. در جنوب استان سواحل زیبای چابهار را داریم که در آنجا هیچ استفادهای از بحث نجاتغریق نمیشود و هرساله اتفاقات ناگواری در سواحل رخ میدهد. هیچ پلاژی در استان وجود ندارد. حتی هیچ سایتی برای نجاتغریق و غواصی استان نداریم.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه در استان سیستان و بلوچستان مسافت بین شهرستانها زیاد است، برای منجیان غریق مرکز استان تحمل سختی راه و این بعد مسافت برای سفر به شهرستانها و تربیت شناگران و منجیان غریق قهار مشکل است. همچنین به دلیل دور بودن سیستان و بلوچستان از مرکز فدراسیون نجاتغریق و غواصی کشور، ارتقا سطح آمادگی منجیان غریق مشکل است. بااینحال دورههای آنلاین و وبینارهای زیادی برگزار میشوند اما برخی دورهها مانند تربیت مدرسین نجاتغریق که نیازمند حضور افراد است و باوجود داشتن نیروهای قوی، حتی اگر از هزینههای سنگین دورهها چشمپوشی کنیم، هزینههای رفتوآمد و بعد مسافت، بار سنگین دیگری است.
وی با بیان اینکه برای اعزام منجیان غریق به مسابقات نیز حمایت مالی صورت نمیگیرد، افزود: شانزدهمین دوره مسابقات نجاتغریق قهرمانی کشور مخصوص بانوان در آمل برگزار شد که با حمایتهای بیشمار آقای شاهرخی، سرپرست هیئت نجاتغریق استان سیستان و بلوچستان و با همکاری اداره کل ورزش استان تعدادی از منجیان سیستان و بلوچستانی به این مسابقات اعزام شدند؛ اما به دلیل نداشتن تمرینات به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی استخرها نتوانستند عنوانی را کسب کنند.
سیما جعفری تصریح کرد: باوجود تمامی مشکلات در حوزه نجاتغریق استان برنامههایی برای ارتقا سطح این رشته در استان ترتیب دادهایم. در وهله اول شهرستانها برای ارتقا این رشته در اولویت هستند. در تلاش هستیم سطح منجیان غریق و مدرسین هم استانی را ارتقا دهیم. همچنین پیگیر هستیم تا میزبان بعدی مسابقات قهرمانی کشور نجاتغریق در بخش بانوان و آقایان در شهرستان چابهار باشیم.
وی ادامه داد: همچنین به علت داشتن زیرساختهای زیاد در سطح استان به لطف زحمات بیشائبهی جناب آقای شاهرخی، سرپرست هیئت نجاتغریق استان در حال رایزنی با مدیران استخرها هستیم تا منجیان غریق هم بتوانند از مزیت بیمه و سابقه کار بهرهمند شوند.
جعفری اظهار داشت: همکاری با آموزشوپرورش استان نیز برای شروع رشته نجاتغریق از سنین پایه برای پرورش قهرمانان این رشته در دستور کار است.
جعفری تصریح کرد: شغل نجاتغریق با اینکه جزو 5 شغل سخت دنیا است، جدیداً و در سال 98 در ایران بهعنوان یک شغل شناخته شد. شاید در ظاهر شغل سادهای به نظر برسد اما هیچکس متوجه نمیشود که کسی که بهعنوان منجی غریق فعالیت میکند درعینحال که باید هوشیاری و تمرکز خود را حفظ کنند، مجبور است ساعتهای طولانی سروصدا و استشمام گاز کلر را تحمل کند. سختیهای شغل نجاتغریق به گونه است که فرد را بهسرعت فرسوده میکند و افراد پس از 7 سال بازنشسته میشوند؛ اما خب هیچ حسی بالاتر از نجات جان یک انسان نیست. آن نگاه رضایت و محبتآمیز توأم با حس امنیت که انسان پس از نجات یک فرد دریافت میکند با هیچ حس دیگری قابلمقایسه نیست. نجاتغریق تنها یک رشته ورزشی نیست. یک سبک زندگی و یک ارزش است. یک منجی غریق بهغیراز توان جسمانی بالا باید به لحاظ اخلاقی نیز در سطح بالایی برسد زیرا کار منجی گری یک مسئولیت خطیر است و فرد منجی جانبرکف به انسانها خدمت میکند. آنقدر بار این مسئولیت سنگین است که اگر منجی غریق از پس این مسئولیت برنیاید و از نجات جان فردی عاجز بماند به حبس محکوم خواهد شد.
وی در پایان در خصوص چگونگی مراحل فراگیری این رشته برای علاقهمندان گفت: یک فرد برای دریافت کارت منجی غریق ابتدا باید مهارتهای شنا را بهطور کامل کسب کند. تایم طولانی را به تمرینات نجاتغریق اختصاص دهد تا به سطحی برسد که بتواند آیتمهای نجاتغریق را که شامل یک سری رکورد و شناهای مخصوص شنای نجات هستند را انجام دهد و کارت منجی غریق را دریافت کند. سپس با اماکن آبی مذاکره کند و مشغول به کار شود و به درآمدزایی برسد.
گزارش از فاطمه زینلی خبرنگار اس.بی پرس در زاهدان
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir