خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 14526
۱۴۰۰/۱۱/۱۱ - ۱۰:۴۱

بیشتر شهرستان‌های سیستان و‌ بلوچستان در وضعیت زرد کرونا

بیشتر شهرستان‌های سیستان و‌ بلوچستان در وضعیت زرد کرونا
بیشتر شهرستان‌های سیستان و‌ بلوچستان در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.

به گزارش اس.بی پرس، بر پایه گزارش عصر دیروز سامانه ماسک تعداد شهرهای وضعیت آبی استان به کمترین تعداد رسیده و شهرها به‌سوی قرمز شدن در حرکت هستند.

آمارهای مبتلایان روزانه بیش ازآنچه انتظار می‌رفت، روند صعودی را در پیش‌گرفته است و خیز ششم کرونا 625 نفر مبتلای جدید را معرفی کرد.

با ابتلای ۶۲۵ نفر دیگر به کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۶ هزار و ۵۳۵ نفر رسید.

نیمی از این مبتلایان، گرفتار جهش خطرناک امیکرون شده‌اند و به گفته‌ی کارشناسان بهداشتی اگر این روند این‌گونه ادامه داشته باشد چیزی تا قرمز شدن کامل استان نمانده است.

در این مدت با فوت ۲ نفر دیگر تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۶۸ نفر رسید.

به گفته مسئولان علوم پزشکی سیستان و بلوچستان؛ در حال حاضر ۸۴ بیمار حاد تنفسی و ۱۸ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند و تا امروز تنها 15 درصد مردم استان نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

 این میزان در قبال ایمنی مردم استان بسیار اندک است.

مسئولان علوم پزشکی سیستان و بلوچستان تأکید دارند: هم استانی‌ها برای جلوگیری از شیوع بیش‌ازپیش کرونا، واکسیناسیون را جدی بگیرید.

همچنین مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش و تفتان سیستان و بلوچستان گفت: نشانه‌های بروز موج جدید کرونای اُمیکرون در حال ظاهر شدن و تهدید و هشداری جدی برای عموم مردم و مسئولان این ۲ شهرستان است.

دکتر رضا کرد افزود: افزایش آمار مبتلایان کرونا در دی‌ماه ۱۴ مورد مثبت قطعی و از ابتدای بهمن تاکنون و در مدت ۹ روز ۱۶ تست مثبت کرونا گزارش شده که از این تعداد ۸ نفر مثبت قطعی اُمیکرون هستند.

وی اظهار داشت: این افزایش موارد مبتلایان اُمیکرون وضعیت را بحرانی و همچنین تغییر رنگ شهرستان و اعمال محدودیت‌های هوشمند را رقم خواهد زد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش و تفتان ادامه داد: بررسی شواهد و نقشه اپیدمیولوژی و رهگیری مبتلایان شناسایی شده اُمیکرون نشان‌دهنده انجام ندادن واکسیناسیون، نقص در تکمیل آن، سابقه سفر بیماران به شهرستان‌های هم‌جوار و حضور در مراسم ترحیم و عروسی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان چابهار هم با اشاره به ورود گردشگران و هم‌مرز بودن این منطقه با کشور پاکستان گفت: خطر شیوع ناگهانی و گسترده‌ امیکرون در این منطقه جدی است.

عبدالرسول خدمتی افزود: موارد مثبت و مراجعه به مراکز منتخب ۱۶ ساعته در هفته‌های گذشته افزایش داشته است.

خدمتی با اشاره به اینکه روزانه ۵۶۰ نفر در مقابل کرونا در چابهار واکسینه می‌شوند، گفت: تاکنون مجموع واکسیناسیون ۲۳۸ هزار و ۶۷۸ نفر، تعداد تزریق مرحله نخست ۱۳۳ هزار و ۸۵۶ نفر، تعداد تزریق مرحله دوم ۹۶ هزار و ۵۳ نفر و تعداد تزریق مرحله سوم هشت هزار و ۵۸۶ نفر بوده است.

خدمتی ادامه داد: واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال با واکسن‌های مؤثر و اثربخش و واکسن پاستوکووک نتایج اثربخشی فاز یک و دو بالینی در کودکان ۱ تا ۱۱ سال و افزایش چهار برابری تولید آنتی‌بادی در کودکان، اثربخشی واکسن سینوفارم بیش از ۸۰ درصد گزارش شده است.

 

امیکرون چه قسمتی از بدن را درگیر می‌کند؟!

به گفته رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، برخلاف سویه‌های قبلی کرونا که ریه را درگیر می‌کردند، امیکرون بیشتر سیستم تنفسی فوقانی مانند گلو و نای را درگیر می‌کند

رعایت نکات بهداشتی، انجام و تکمیل واکسیناسیون دُز سوم، استفاده صحیح از ماسک در تمامی محیط‌ها، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، اجتناب از تجمعات و دورهمی خانوادگی، خودداری از مصافحه و دست دادن، شستشوی دست‌ها و استفاده از تهویه مطبوع باید جدی‌تر از قبل مدنظر همه قرار گیرد.

 

 انتهای پیام/

منبع : iribnews.ir

نظرات شما

capcha