پیگیریهای رسانهای صفهای نان خاش را درهم شکست

به گزارش اس.بی پرس، پیگیریهای صورت گرفته و ورود مسئولان به موضوع نان و سوخت در شهرستان خاش، دغدغه مردم برای تهیه نان و سوخت را رفع کرد و هماینک با گذشت چند روز از مشکلات و معضلات اخیر در زمینه سوخت و تهیه نان شاهد برقراری آرامش در جامعه هستیم.
شهروندان خاش معتقدند؛ برخی از کارکنان خبازی های متخلف اقدام به فروش نان در چرخه بازار آزاد کرده و بهجای تحویل دادن نان به مردم این قوت لایموت را بهصورت انبوه تحویل دلالان افغان و متصدیان سوپرمارکتها و کوره داران و یا گردانندگان باراندازهای اتباع بیگانه غیرمجاز میدهند و همین موضوع را از عوامل مهم تشکیل صف مقابل خبازی های خاش میدانند.
مهدی قلندرزهی از شهروندان خاش با قدردانی از تلاشهای رسانهای برای پیگیری مشکلات، پاسخ دادن به مطالبات مردمی و انعکاس کمبودها و نارساییها گفت: بیان مشکلات و دغدغههای مردم از سوی ایرنا و رسانههای دیگر از نیازهای مهم جامعه بوده و اگر نقد نباشد، اصلاح نمیآید، بنابراین ورود خبرگزاری جمهوری اسلامی به مباحث اجتماعی سبب گرهگشایی در امور میشود.
وی با اشاره به اینکه در برخی نقاط شهر خاش مانند ناصرآباد فروش آزاد و غیرقانونی نان از سوی اتباع بیگانه با قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزارتومانی در فروشگاه و سوپرمارکتهای این روستای همجوار خاش انجام میشود، اظهار داشت: پیگیری مشکلات سوخت از سوی ایرنا سبب کاهش صفها در جایگاههای سوخت و اعلام کالابرگ جدید نفت در این شهرستان شده و روابط عمومی جهاد کشاورزی نیز اعلام کرده که صفهای نان با کاهش همراه بوده است.
علیرضا شهرکی هم با اشاره به اینکه رسانهها نباید نسبت به طرح مشکلات مردم بیتفاوت باشند، گفت: خبرنگاران و رسانههای مردمی مانند ایرنا نقش مهمی در کاهش مشکلات مردم دارند که این تلاشها برای پیگیری مشکلات مردم قابلتقدیر است.
وی افزود: متأسفانه در موضوع تشکیل صفهای نان شاهد ضعفهای برخی افراد دستاندرکار در برخورد با متخلفان هستیم و نان بهجای قرار گرفتن در سفرههای مردم خاش در باراندازهای اتباع بیگانه غیرمجاز و یا به مقصد مرز و سوپرمارکتها و در بازار آزاد یافت میشود و بسیاری از کارمندان دولت و مردم عادی در شب و یا عصر و اوقات دیگر نمیتوانند از واحدهای خبازی خاش نان تهیه کنند.
این شهروند ادامه داد: اتباع بیگانه غیرمجاز دارای فرزندان زیادی هستند و از هر فرصتی برای کسب درآمد بهره میبرند که خریدوفروش نان و کپسول گاز در بازار آزاد نمونههایی از همین منفعتطلبی و معضل و ناهنجاری و آسیب اجتماعی در این منطقه است.
عبدالحمید شهنوازی از شهروندان دیگر خاش نیز بیان کرد: پخت دیرهنگام نان و فروش آرد و سوخت خبازی از سوی برخی متصدیان از معضلات مهم در جهت تشکیل صف نان بوده و اگر با متخلفان برخورد سختی صورت میگرفت، شاهد کاهش مشکلات در جامعه بودیم.
وی اظهار داشت: یکی از معضلات بسیار مهم در شهرستان خاش حضور اتباع خارجی غیرمجاز بوده که در صنوف مختلف اشتغال داشته و با قبضه کردن کارها توانستهاند آمار بیکاری جوانان و نیروی کار ایرانی را بالا ببرند و بهراحتی به سود و سرمایههای کلانی دست پیدا کنند.
وی بیان کرد: فقط در یک موضوع نان شاهد حضور اتباع خارجی در صفهای نان همه نانواییهای خاش هستیم که چند نفر از فرزندان یک خانواده صف نان را اشغال کرده و شهروندان ایرانی برای تهیه یک یا ۲ قرص نان و کمتر و بیشتر مشقتهای فراوانی را باید متحمل میشدند.
دکتر رضا کرد مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش گفت: افزون بر ۳۰ هزار تبعه افغان در این شهرستان حضور دارند و از امکانات جامعه بهره میبرند.
نوراحمد هاشمزهی مدیر اتاق اصناف خاش سیستان و بلوچستان نیز گفت: فعالیت اتباع خارجی در صنوف مختلف نیازمند کسب مجوزهای لازم از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اما در خاش شاهدیم که برخی مالکان ایرانی از اتباع افغان برای واحد صنفی خود بهره میبرند.
وی اظهار داشت: بر حسب قانون با متخلفان بهرهگیری از نیروی کار خارجی غیرمجاز برخورد خواهد شد، بنابراین از شهروندان خاش انتظار داریم موارد تخلف را گزارش کنند.
مدیر جهاد کشاورزی و دبیر ستاد تنظیم بازار خاش سیستان و بلوچستان گفت: با تلاش اعضای کارگروه تنظیم بازار کار بازرسی از واحدهای خبازی شهرستان با قوت ادامه داشته و تاکنون ۱۸ واحد متخلف خبازی به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدهاند.
شیرزاد کمالی اظهار داشت: تاکنون ۲۷۰ مورد بازدید از واحدهای خبازی سطح شهر صورت گرفته که در این بازدیدها ۱۸ پرونده وقوع تخلف تشکیل و به اداره تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
وی بیان کرد: واحدهای خبازی متخلف خاش به پرداخت ۶۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
دبیر ستاد تنظیم بازار خاش بیان کرد: عمده تخلفات مشاهده شده کمفروشی، گرانفروشی، عدم رعایت موازین و دستورالعملهای بهداشتی بوده است.
وی گفت: با تداوم روند بازدید اعضای کارگروه تنظیم بازار از خبازی های سطح شهر و نظارتهای مستمر خوشبختانه روال صفها عادیتر شده و مشکلی در تأمین نان مردم مشاهده نمیشود.
کمالی افزود: علت مهم ایجاد صف مقابل خبازی های خاش، عدم حمل بهموقع آرد و بهتبع آن تعطیلی چند واحد از خبازیها بوده که با توجه به پیگیریهای فرماندار خاش در خصوص رفع مشکل حمل آرد و نظارت مدیریت جهاد کشاورزی و اداره غله شهرستان تمامی خبازیها مشغول خدماترسانی به مردم هستند.
شهرستان مرزی خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
انتهای پیام/
منبع : isna.ir