سیستان و بلوچستان باید مقصد مردم ایران باشد

به گزارش اس.بی پرس، سید مجید امامی در نشست شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اگر پارلمان فرهنگی سیستان و بلوچستان تقویت و بهینه شود، سیاستهای فرهنگی مبتنی بر بوم و زیستبوم استان میتواند در تراز با سیاستهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی محقق شود، در غیر این صورت اقدامات فردی و فصلی حرکت ما را از گذشته کندتر خواهد کرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با گرامیداشت یاد و خاطره مفاخر فرهنگی و هنری و علمای سیستان و بلوچستان، گفت: ظرفیت بالندگی تمدنی و فرهنگی در سیستان و بلوچستان وجود دارد، اگر که نگاههایمان را به موضوعهای مختلف بالندهتر کنیم، موفقیتهای خوبی ایجاد خواهد شد که در برش استانی سند فرهنگی باید به زیستبوم توجه اساسی شود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به پنج موضوع زیستبوم در برش استانی سند مهندسی فرهنگی، افزود: فرصت تاریخ و نقش بزرگ سیستان در تمدن اسلامی باید تبدیل به راهبردو اقدام شود، فرصت همراهی ایران با فرهنگ و هنر بلوچ بهعنوان تنها استان کشور که میزبان این قوم محترم باید موردتوجه قرار بگیرد.
امامی گفت: اگر نگاه فرصت پایه به استان داشته باشیم، خودبهخود آسیبهای اجتماعی و امنیتی برطرف شود، سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ بسیار کمخرجتر از حوزههای امنیتی است، فاصلههای جغرافیایی حتماً با اقتدار فرهنگی رفع میشود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: توجه به آینده راهبردی مکران در منطقه و توجه به مهاجرت نخبگان فرهنگی، علمی و اقتصادی از سیستان و بلوچستان و ضرورت نقشآفرینی آنها و موضوع دیپلماسی با امنیت پایدار باید در برش استانی سند مهندسی فرهنگی موردتوجه قرار گیرند.
وی افزود: یکی از طرحهای خوب کارگروه فرهنگی و اجتماعی که مصوب شورای امنیت پایدار هم است، خواهرخواندگی تمام شهرهای ایران با معادل آنسوی مرزها است، بهاری از تبادلات میان فرهنگی بهواسطه این طرح اجرایی خواهد شد.
امامی با بیان اینکه فرهنگ عمومی باید اصالت را حفظ و تغییرات را پایش کند، ادامه داد: دولت مأمور است و باید وظایفش را در حوزه فرهنگ در هر دورهای انجام دهد و باید ظرفیتها را بشناسیم. از سال ۶۴ که شورای فرهنگ عمومی راهاندازی شده، به همرسانی، رفع موانع و شناسایی ظرفیتها در دستور کار قرار گرفته؛ این سند استانی میتواند فصل جدید فعالیت شورا باشد؛ اهمیت فرهنگ عمومی باید بهاندازه شورای تأمین و برنامهریزی باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه با هدف ارتقای هویت ملی، تقویت بعد گردشگری و رویدادسازی فرهنگی از استانها پشتیبانی و با نامگذاریها موافقت میشود، گفت: سیستان و بلوچستان باید مقصد مردم ایران باشد، نه نامی که با آن به یاد فقر و ناامنی میافتند و امیدوارم که روز سیستان و بلوچستان در تقویم رسمی کشور ثبت شود تا فصل جدیدی از توجه همه ایران به این منطقه باشد.
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir