خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 14698
۱۴۰۰/۱۱/۲۰ - ۰۹:۱۴
استاندار سیستان و بلوچستان:

باید اشتغال بدون آب در منطقه سیستان را تدبیر کنیم

باید اشتغال بدون آب در منطقه سیستان را تدبیر کنیم
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه باید اشتغال بدون آب در منطقه سیستان را تدبیر کنیم گفت: ۹۲ درصد بارندگی‌های استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته پس ما طبیعتاً باید برای آب آشامیدنی و اقتصادی و کشاورزی منطقه فعالیت کنیم.

به گزارش اس.بی پرس، حسین مدرس خیابانی در آیین گرامیداشت روز جهانی تالاب‌ها افزود: سال گذشته ۹۰۰ روستا از طریق آبیاری سیار با تانکر آب‌رسانی انجام شد که امسال ۴۰۰ روستای دیگر به دلیل خشک‌سالی متأسفانه اضافه شد ازاین‌رو از محل اعتبارات با خرید و اجاره تانکر یک‌هزارو ۳۰۰ روستا را که امکان تأمین آب از طریق چاه و خطوط انتقال وجود ندارد به‌صورت سیاری و سقایی آب‌رسانی سیار خواهند شد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مسیر دیگری که برای رفع تنش آبی در استان داریم حفر چاه‌های حرمک در نزدیکی زاهدان بوده تا بخشی از نیاز آب این شهرستان را در فصل تنش آبی تأمین کنیم که در این راستا ۶ حلقه چاه حفر شده است.

 وی با بیان این‌که اولویت اصلی این استان حوزه‌های آب و راه است گفت: ۶۲ درصد تمام بودجه استان را به این ۲ بخش اختصاص داده‌ایم.

وی اظهار کرد: ۱۵۰ نقطه حفر چاه، کف‌شکنی و لایه‌روبی در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان داریم که از این موارد ۳۳ چاه حفر، ۶۳ چاه در دستور کار بوده و ۳۳ مورد هم تجهیز کارگاه شده تا بتواند بخش عمده‌ای از مشکلات تنش آبی این منطقه را در تابستان ۱۴۰۱ مرتفع کند.

استاندار ادامه داد: فضا و طبیعتی که دیدیم ناراحت‌کننده است اتفاقی که در این خطه افتاده قابل‌باور نیست اینکه ما بگوییم دنیا یا سیستان و بلوچستان دچار خشک‌سالی است خیلی متفاوت با این وضعیت خطه سیستان بوده، همه‌چیز مردم نابود شده و همه شغل، کسب‌وکار، دام و کشاورزی‌شان با بی‌مهری طبیعت از بین رفته است.

وی افزود: در این پنج ماهی که در سیستان و بلوچستان هستیم شاید هیچ روزی نباشد که راجع به موضوع آب منطقه سیستان رسیدگی نکرده باشیم در استان و خارج از این استان حساسیت خطه سیستان را می‌دانند.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: همگی مسئولان نظام در رأس آن رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور به حساسیت منطقه سیستان اهمیت ویژه قائل هستند ازاین‌رو ما شبانه‌روز در تکاپو هستیم که مشکل آب این منطقه را حل کنیم.

وی ادامه داد: بخشی از تلاش ما برای حل آب منطقه سیستان این می‌تواند باشد که آب را به این منطقه بازگردانیم و مرتبط با آن رایزنی‌ها با مسئولان استانی و ملی انجام شده و به ترکیبی از راه‌های مختلف رسیده‌ایم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با تنش آبی گفت: مهم‌ترین اقدامی که در این مدت چهارماهه انجام شده انتقال آب چاه نیمه‌ها است بطوریکه برای تأمین آب آشامیدنی مردم آب‌های پراکنده در چهار چاه‌نیمه سیستان در حال جمع‌آوری از چاه نیمه چهارم به سمت سوم و از چاه نیمه دوم به سمت شماره یک و نزدیک کردن آن‌ها به خطوط انتقال است که تاکنون حدود ۹۰ میلیون متر مکعب در مجموع آب این چاه نیمه‌ها منتقل و تا ۱۲۰ میلیون مترمکعب ادامه خواهد داشت.

 

 انتهای پیام/

منبع : isna.ir

نظرات شما

capcha