تبدیل یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی کشور به جنگل

به گزارش اس.بی پرس، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با مامیشوف معاون وزارت اکولوژی، زمینشناسی و منابع طبیعی کشور قزاقستان دیدار کرد و راههای توسعه همکاری دو کشور ایران و قزاقستان درزمینهٔ آب، خاک و منابع طبیعی موردبررسی قرار گرفت.
منصور در این دیدار با برشمردن ظرفیتها و تواناییهای کشورمان درزمینهٔ جنگلکاری، مرتعداری، بیابانزدایی و اقدامات آبخیزداری بر استفاده از دانش کارشناسان ایرانی و انتقال تجربیات کشورمان به قزاقستان تأکید کرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به تاریخچه منابع طبیعی کشورمان اشاره کرد و یادآور شد: تا سال ۱۳۴۱ خورشیدی جنگلها، مراتع و بیشهزارها در ایران در قالب مالکیت خصوصی اداره میشد و پسازاین سال، قانونی در کشور تصویب شد و منابع طبیعی از مالکیت خصوصی خارج شد و در اختیار دولت قرار گرفت. قانون ما را مکلف کرد تا منابع طبیعی را در قالب طرحهای فنی و توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مدیریت کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: در منابع طبیعی نقش و مشارکت مردم پیشران تلقی میشود و مردم در قالب طرحهای منابع طبیعی با سازمان همکاری دارند و حدود یکمیلیون خانوار روستایی و عشایری زندگیشان اکنون وابسته به مراتع کشور است.
منصور در ادامه به وجود ۱۴ میلیون هکتار جنگل، بیش از ۸۰ میلیون هکتار مرتع و ۳۰ میلیون هکتار اراضی بیابانی در ایران اشاره کرد و افزود: منابع طبیعی بهویژه جنگلها اکنون با اقدامات حفاظتی و بدون بهرهبرداری چوب از جنگل توسط سازمان منابع طبیعی مدیریت میشود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه با ابراز خوشحالی از این دیدار خاطرنشان کرد: درزمینهٔ بیابانزدایی توفیقات چشمگیری درایران انجامشده است و ایران در این زمینه پیشینه طولانی دارد و تاکنون یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی را به جنگل تبدیل کرده است. ازاینرو تجربیات خوبی درزمینهٔ مقابله با بیابانزایی در ایران وجود دارد و این تجربیات میتواند به کشور قزاقستان در قالب همکاریهای دوجانبه منتقل شود.
خشک شدن دریاچه اورال، بزرگترین چالش زیستمحیطی قزاقستان
در ادامه معاون وزارت اکولوژی، زمینشناسی و منابع طبیعی کشور قزاقستان با ابراز خوشنودی از این نشست به همکاری ایران با قزاقستان درزمینهٔ کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: ایران میتواند با انتقال تجربیات زمینه همکاری خوبی را با قزاقستان ایجاد کند.
مامیشوف خشک شدن دریاچه اورال در قزاقستان را بهعنوان بزرگترین چالش زیستمحیطی این کشور نام برد و گفت: با خشک شدن دریاچه اورال سالانه بیش از صدها هزاران گردوغبار نمکی تولید ودر هوا پراکنده میشود. ازاینرو ایران میتواند باکار کارشناسی و تکنولوژیهایی که در اختیار دارد درزمینهٔ احیای دریاچه اورال، جنگلکاری در اراضی بیابانی و غیر بیابانی همچنین با ارائه خدمات فنی درزمینهٔ آبخیزداری به قزاقستان کمک کند.
وی مامیشوف به موضوع جنگلکاری در قزاقستان اشاره و اظهارکرد: تنها در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۱ هزار هکتار جنگلکاری در قزاقستان انجامشده است و در حال حاضر سطح جنگل این کشور ۶ میلیون هکتار است.
معاون وزارت منابع طبیعی کشور قزاقستان همچنین یادآور شد: راههای همکاری زیادی بین ایران و قزاقستان درزمینهٔ کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد و کارشناسان ما توافق کردهاند از خدمات فنی و تخصصی پیمانکاران ایرانی برای آموزش و انتقال دانش و تجربیات کمک بگیرند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی، رئیس سازمان منابع طبیعی کشور در پایان این نشست نماد درخت بلوط را به یادگار تقدیم مامیشوف کرد. مامیشوف قبل از ورود به جلسه نیز از یادمان جانثاران منابع طبیعی دیدن کرد و یک اصله نهال در اطراف یادمان کاشت.
انتهای پیام/
منبع : isna.ir