پایداری سیستان در گرو حق آبه

اس.بی پرس - سمیه لطیفی: منطقه سیستان ازجمله مناطقی است که دارای آبوهوای گرم و خشک است و شغل و درامد اکثر مردم این استان از راه کشاورزی و دامپروری تأمین میشود که با خشک شدن تالاب هامون و نبود آب برای زراعت این چند سال اخیر هیچ محصولی نتوانستند کشت کنند.
بااینوجود کمبود نهادههای دامی در سطح استان اوج گرفته و باعث شده تا مردم برای اینکه دامهایشان از گرسنگی تلف نشنوند آنها را وارد بازار کنند و با قیمتهای خیلی کم به فروش بگذارند.
آمار اعلامشده از سوی مرکز آمار ایران جمعیت سیستان از سال ۱۳۹۰ به بعد، روند کاهشی را نشان میدهد که یکی از دلایل کاهش جمعیت این ناحیه، مهاجرت است.
عامل اصلی مهاجرت ساکنان سیستان، خشکسالیهای حاکم بر زندگی آنهاست، خشک شدن دریاچه هامون نیز طی چند سال اخیر نقش بسیار مهمی در سرعت افزایش مهاجرت داشته.
دریاچه هامون از گذشته تا الان یک سرمایه برای مردم سیستان محسوب میشود؛
شغلی برای جوانان
روزی برای ماهیگیران
محصولی برای کشاورزان
ومنطقه ای زیبا برای گردشگران
بااین تفاسیر نبود شغل و کشاورزی باعث شده تا کاهش جمعیت درشیب تند قرار بگیرد
مسئولین استانی و کشوری برای اینکه تنگه احد ایران با مهاجرت از بین نرود و نام سیستان به خاطرهها سپرده نشود باید جهت حل این بحران فکری اساسی و زود هنگامی کنند
یکی از اساسیترین راهها برای حل این بحران پیگیری حق آبه هامون و شکوفایی ظرفیت های مناسب برای اشتغالزایی در سطح استان است تا از روند کاهش جمعیت کاسته شود.
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir