خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 15153
۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۲۳:۱۳
دکتر علی خواجه:

سیستان و بلوچستان دارای ۳ هزار بیمار تالاسمی است

سیستان و بلوچستان دارای ۳ هزار بیمار تالاسمی است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با اشاره به اینکه سالانه ده‌ها هزار واحد خون از سایر نقاط کشور وارد سیستان و بلوچستان می‌شود که هزینه‌های بالایی را در بر دارد گفت: هم‌اینک بیش‌از سه هزار بیمار تالاسمی در استان حضور دارند.

به گزارش اس.بی پرس، دکتر علی خواجه، گفت: سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان با توجه به حجم بالای تصادفات جاده‌ای و آمار بسیار بالای بیماران تالاسمی زحمات زیادی را برای رفع کمبود خون در استان می‌کشد که شایسته تقدیر است.
وی افزود: وجود زیرساخت‌های مطلوب در مراکز اهدای خون سیستان و بلوچستان باعث شده است تا خون اهدایی کاملاً ایمن و سالم تحویل مصرف‌کننده شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: حمایت از سازمان انتقال خون از سیاست‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
تالاسمی یک بیماری مادرزادی هموگلوبین است که در آن هموگلوبین سالم به‌اندازه کافی در بدن ساخته نمی‌شود و به دلیل شکسته شدن مرتب گلبول‌های قرمز خون، فرد دچار کم‌خونی می‌شود.
تنها درمان بیماران تالاسمی ماژور که زندگی افزون‌بر سه هزار نفر را در سیستان و بلوچستان تحت‌الشعاع قرار داده تزریق مکرر خون است اما با دریافت مکرر خون سطح آهن در این بیماران بالا رفته و موجب آسیب رسیدن به قلب، کبد و کلیه‌ها می‌شود.
به گفته پزشکان کودکان مبتلابه تالاسمی ماژور در هنگام تولد طبیعی هستند اما بین سه تا ۱۸ ماهگی با ابتلا به کم‌خونی رنگشان پریده، خوب نمی‌خوابند، نمی‌خواهند غذا بخورند و ممکن است دچار تهوع شوند.
اگر کودکان مبتلابه تالاسمی ماژور درمان نشوند زندگی سختی خواهند داشت و معمولاً بین یک تا هشت‌سالگی چنانچه خون دریافت نکنند از بین می‌روند.
نکته مهم این است که بیماران تالاسمی ضمن تحمل درد و رنج فراوان بیماری از زندگی عادی و انجام کارهایی که یک انسان به‌صورت طبیعی در مسیر حیات خود تجربه می‌کند نیز بازمی‌مانند که این مسئله افسردگی و ناراحتی فراوان را برای آنان به همراه دارد.
از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به رواج ازدواج‌های فامیلی، انجام نشدن آزمایش‌ها قبل از ازدواج، ثبت نشدن برخی ازدواج‌ها به‌صورت رسمی و درنتیجه عدم دریافت مشاوره قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرش‌های منفی درزمینهٔ سقط‌جنین همچنان روند رشد صعودی تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور به چشم می‌خورد که در سال‌های اخیر اقدامات ارزنده‌ای از سوی کادر بهداشت و درمان استان برای کنترل آن انجام شد که نتیجه آن امروز شمار اندک بیماران متولدشده است.

 

 انتهای پیام/
 

منبع : irna.ir

نظرات شما

capcha