له شدن آموزش استان زیر چرخ اقتصاد/ دولت روحانی بیشتر به دنبال صرفه اقتصادی است تا کیفیت آموزشی/ در آینده عمله مرفهان و آقازادههای تهرانی خواهیم بود

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، در گفتوگوی زندهای که شب گذشته دکتر مجتبی جهانتیغ با دبیر شورای تبیین واضع بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان داشت، علل و مسائل مختلف آموزشی استان بررسی شد.
سیستان و بلوچستان به حدود 16000 نیروی معلم نیاز دارد
محمدرضا ملاشاهی دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی با بیان اینکه آموزشوپرورش استان سالهاست از مسائل مختلفی رنج میبرد و سعی میکند با آن بجنگد اما موفق نمیشود، گفت: در حال حاضر مهمترین مسائله، مشکلات مالی آموزشوپرورش است که 98 درصد بودجه متعلق به حقوق معلمان و کارکنان آموزشوپرورش بوده و 2 درصد به باقی برنامهها اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به اینکه آموزشوپرورشی که دارد زیر سایه اقتصاد له میشود حالا با مسئله کمبود معلم روبهروست؛ افزود: استان سیستان و بلوچستان به حدود 16 هزار نیروی معلم نیاز دارد که این درخواست مقام معظم رهبری نیز بوده است.
ملاشاهی گفت: آمارهای نگرانکننده دیگری نیز در بحث تغذیه و کشته شدن دانشآموزان در جادهها و مسیرهای بین روستاها به جهت آموزش و نیز آش سوزی مدارس و همچنین نبود زیرساختهای آموزشی مناسب و آمار فجیع بازماندههای از تحصیل را در استان شاهد هستیم.
دولت روحانی بیشتر به دنبال صرفه اقتصادی است تا کیفیت آموزشی
دکتر مجتبی جهانتیغ در پاسخ گفت: «مادامیکه مسائل بهصورت ریشهای حل نشود روی پیشرفت را نخواهیم دید. اینها ارکان عدالت اجتماعی است. با عبور از خیابانهای شهر زاهدان خواهید دید که بسیاری از کوکان و نوجوانان در مشاغل مختلف مشغول به کار هستند که این حقشان نیست. آنان حق برخورداری از تحصیل و آموزش باکیفیت را دارند.»
وی با تأکید بر اینکه در تمام دنیا شاهدیم که بیشترین سرمایهگذاری روی بهداشت و سلامت و آموزش میشود، افزود: دولت فعلی این موارد را به چشم موارد هزینهبر نگاه میکند و ریاست جمهوری صراحتاً بیان میکند که اگر ما بهجای یک نیروی معلم فعال، سرباز معلم استخدام کنیم بهصرفهتر خواهد بود.
ملاشاهی در تکمیل سخنان جهانتیغ، این نگاه دولت و دولتمردان را باعث بیکیفیت شدن آموزش کودکان و نوجوانان دانست و گفت: در آمار کیفی بین 32 استان، سیستان و بلوچستان رتبه 28 ام را دارد و راهحل آنهم جذب نیروی کارآمد و هم بهبود کیفیت آموزش است.
جهانتیغ تصریح کرد: متأسفانه اندیشهای که از سال 68 مبنی بر عقبنشینی خدمات دولتی و رفاه عمومی وارد کشور شد، به نفع خدمات خصوصی بود و این مسئله قربانیانی دارد که مردم مناطق محروم و دهکهای پایین هستند.
وی افزود: مطالعات نشان داده که کیفیت زندگی در 6 سال اول مشخص میشود و کشورهایی که بالاترین سطح کیفیت زندگی در آنها دیده میشود، پیشدبستانی را بهصورت رایگان و با بالاترین کیفیت ارائه میدهند.
این فعال اجتماعی و عدالتخواه در استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به کاهش بودجه پیشدبستانیها در بودجه 99، در ادامه گفت: متأسفانه دولت روحانی از سال 90 تا 95 کل پیشدبستانیها را بهصورت غیرانتفاعی ایجاد کرده است و نتیجه آن تحصیل 70 هزار پیشدبستانی در بین جمعیت زیاد نونهالان بود.
جهانتیغ با اشاره به پررنگ بودن سوءتغذیه در میان دانشآموزان استان، گفت: 20 درصد بچههای استان سوءتغذیه دارند و کمترین سرمایهگذاری هم در دوران زیر 6 سال صورت میگیرد تا کیفیت یادگیری رسماً پایین بیاید و بیکفایتی بخشهای دولتی محرز شده و بخشهای خصوصی وارد شوند.
در آینده عمله مرفهان و آقازادههای تهرانی خواهیم بود
دکتر جهانتیغ با تأکید بر اینکه بسیاری از سیاستگذاریها تحمیلی و با هدف افت کیفیت آموزشی و رفاهی است، تصریح کرد: منطقه دشتیاری در قبل از انقلاب 37 دانشآموز داشت که هماکنون این رقم به 37 هزار رسیده است اما از کیفیت آموزشی برخوردار نیستند، حتی آب و برق ندارند، درحالیکه طبق قانون مجلس باید آب و برق در این منطقه رایگان باشد.
وی با اشاره به پولی شدن کنکور و اینکه دهکهای بالا 70 برابر دهکهای پایین، برای آموزش فرزندانشان خرج میکنند، افزود: ما در آینده فقط عمله مرفهان و آقازادههای تهرانی خواهیم بود که خودمان با پول نفت و بانک خصوصی باعث رشد آنها شدیم و بعضاً حکام، سیاستگذاران، وزیران و وکلا اینان خواهند شد که دلمان را با حرفها و دادن صفتهایی چون صبور و غیور به مردم این خطه گرم میکنند.
این فعال اجتماعی و عدالتخواه در استان سیستان و بلوچستان، به بودجه 60 هزارمیلیاردی آموزشوپرورش و نابرابر بودن آن اشاره کرد و ادامه داد: شرکت ملی نفت درآمد نفتی را با هر درصدی که باشد تصاحب میکند و نتیجه آن درآمد کارکنان 200 هزارنفریاش، 15 تا 20 میلیون تومان میشود؛ اما درآمد یک معلم رسمی 2 تا 3 میلیون است.
محمدرضا ملاشاهی با بیان تصمیم آموزشوپرورش بر واگذاری دانشگاه فرهنگیان به بخش خصوصی و سایر دانشگاهها، گفت: درحالیکه دانشگاه فرهنگیان یکی از اصلیترین بخشهای سند تحول بنیادی است، اما آموزشوپرورش عملاً میخواهد تربیتمعلم را بفروشد، چراکه خصوصیسازی در دست آقازادهها و رانتخواران افتاده است.
پولی شدن آموزش، آینده فرهنگی استان را به خطر میاندازد
جهانتیغ در پاسخ به گفتههای دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: به خاطر پولی شدن کنکور، تنها 54 درصد دانشآموزان به متوسطه دوم راه پیدا میکنند، چون هیچ آیندهای در قبال درس خواندن برای خودشان متصور نیستند.
وی افزود: به خاطر همین پولی شدن کنکور، تعداد دخترانی که ترک تحصیل میکنند 2 برابر پسران بوده و این مسئله مهمی است چراکه مادر باسواد و تحصیلکرده فرزندان بهتری تربیت میکند.
جهانتیغ در بحث دانشگاهها به فارغالتحصیلان بالای رشته علوم انسانی و دانشگاههای آزاد و پیام نور اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای روزانه در حال کاهش است و ظلمی بدتر از این نیست که در محرومترین منطقه کشور، دانشگاههایی تأسیس شود که از دانشجویان شهریه بگیرد؛ آموزش در این مناطق باید بهصورت رایگان باشد.
وی در پایان از اساتید دانشگاهها، نمایندگان مجلس، صداوسیما و شبکه هامون خواست تا از ظرفیتهای بالای خود در مسیر مطالبه گری عدالت اجتماعی استفاده کنند.
گزارش از رضوانه قاسمزاده خبرنگار اس.بی پرس
منبع : sbpress.ir