بهترین زمان کشت و احیاء نیزارها در تالاب هامون/ بذر رونق صنایعدستی و اشتغالزایی را الان بکارید

اس.بی پرس ـ عباس نورزائی: تالاب هامون، در ۵۰ سال اخیر، شاهد وجود ۷۶ هزار هکتار نیزار، لویی، اشک و تزگ بوده است. نزدیک به ۲۰۰ روستا (تختک) با جمعیتی معادل ۱۰ هزار خانوار با داشتن ۱۰۰ هزار گاو از نژاد سیستانی در قلب تالاب ساکن بودهاند که از میلیاردها انواع پرنده شکار و ارتزاق میکردهاند و پردههای بافتهشده از ساقهی اصلی گیاه آبزی لویی یا تیفا، به شهرهای مختلف کشور صادر میشده است.
این تالاب سالانه دست بالا ۱۲ هزار تن ماهی به مردم ما هدیه مینموده است و تلطیف هوای سیستان و فرونشاندن گردوغبار از دیگر داد و دهش آن محسوب میشده است.
کاهش حجم آب ورودی، بهرهبرداری از مخازن مصنوعی چاه نیمهها، رهاسازی ماهی علفخوار آمور، دستکاریهای غیر فنی و غیراصولی در بستر دریاچه، ازجمله عوامل از بین رفتن مزایای رایگان این عرصهی طبیعی به شمار میرود.
اولین حرکت برای احیاء نیزارهای هامون در سال ۱۳۷۴ در قالب طرحی پژوهشی توسط سازمان جوانمرگ عمران سیستان صورت گرفت و بر اساس نتایج آن تحقیق و تحقیقات تکمیلی، جهاد سازندگی، دیگر سازمان جوانمرگ، بدون بودجهی خاص، اما با همکاری و مشارکت حاشیهنشینان هامون، نزدیک به ۱۲ هزار هکتار از عرصههای هامون را طی سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ نی کاری کرد و باور اتکای به خود را زنده نمود.
حالا از آن دوره، چندین سال است که میگذرد. میلیاردها تومان بودجه توسط دستگاههای مختلف خرج شده، اما نتیجهی محسوسی دربر نداشته است.
موسسهی مردمنهاد اندیشه و تعاون باهمت جوانان این سرزمین در چونگ درددل و جوانانی خودجوش و عاشق در حوالی کوه خواجه، آستین همت بالا زده، بدون هیچ اراده و همکاری از جانب دستگاههای اداری و اجرایی مسئول، کار احیاء نیزارها و کاشت لویی را دنبال میکنند که باید به این مجاهدین سازندگی نسل جدید سیستان، دستمریزاد گفت.
اما روی دیگر سخن من به مدیران دستگاههای دولتی است. هنر مدیریت در گرفتن اعتبارات دولتی و خرج آن در سالنهای جلسات و دکوراسیون دفاتر ستادی و سفرهای سیاحت گونه به عرصهها عکسهای سلفی و سیر در فضای پرجلوهی مجازی نیست.
باید خیس شوید، باید همپای مردم، یاریشان کنید. مردم، پایهی توسعه در هر زمینهای هستند. توسعه با مردم، برای مردم و توسط آنان باید محقق شود. اگر خرده اعتباری توانستهاید در این وانفسای بودجه دهی دولت کسب کنید، یا امکانان و تجهیزاتی در اختیار دارید، آن را با مردم تقسیم کنید و گزارش آن را هم بدهید.
وقت غنیمت است، درست در بهترین زمان کشت و احیاء نیزارها قرار داریم. فرمانداران کمک کنند، ائمهی محترم جمعهی دوستمحمد، ادیمی و شهر علیاکبر، تحریض و تشویق کنند، نیروهای نظامی، خصوصاً بسیج سپاه، نیروی موردنیاز در اختیارشان قرار دهند و گروههای جهادی را به این عرصههای زیبا و ماندگار، هدایت نمایند تا سطوحی بیشتر زیر کشت رود و بخشی از معضل همیشگی زیستمحیطی سیستان، مرتفع شود.
خداوند پاداش مجاهدین به کسانی بدهد که مستقیم یا غیرمستقیم در این راه مقدس، قدم برمیدارند.
انتهای پیام/#
منبع : sbpress.ir