خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 3145
۱۳۹۹/۰۲/۳۱ - ۰۵:۲۹
در دیدار نمایندگان مؤسسات خیریه مردمی و گروه‌های جهادی با دکتر ظریف

مشکلات بازارچه میلک، مرزنشینشان سیستان و بلوچستان و اهمیت مذاکرات حق آبه با وزیر خارجه مطرح شد

مشکلات بازارچه میلک، مرزنشینشان سیستان و بلوچستان و اهمیت مذاکرات حق آبه با وزیر خارجه مطرح شد
نماینده گروه جهادی آل یاسین در دیدار نمایندگان مؤسسات خیریه مردمی و گروه‌های جهادی با دکتر ظریف، مشکلات بازارچه و گمرک میلک، مشکلات مرزنشینشان سیستان و بلوچستان و همچنین لزوم مذاکرات جدی پیرامون حق آبه را با وزیر خارجه کشورمان مطرح کرد.

‎به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، جمعی از نمایندگان مؤسسات خیریه مردمی و گروه‌های جهادی که در سطح داخلی و خارجی فعالیت می‌کنند عصر روز سه‌شنبه با دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کردند.

 

در این دیدار صمیمی، موضوع مهاجران افغانستانی در ایران و کمک به حل مسائل و مشکلات آن‌ها به‌طور ویژه موردگفتگو و تبادل‌نظر قرار گرفت.

 

نماینده گروه‌های جهادی در این دیدار به‌طور ویژه به مشکلات استان سیستان و بلوچستان پرداختند و قرار شد ستادی برای انتقال نظرات، پیشنهاد‌ها و گزارش‌های گروه‌های جهادی و مؤسسات خیریه به وزارت امور خارجه، ایجاد گردد.

 

نماینده گروه جهادی آل یاسین با مطرح کردن ایدئولوژی امت واحده اسلامی و تمدن بدون مرز بین ایران و افغانستان، از وزیر امور خارجه مذاکره جدی برای گرفتن حق آبه را درخواست نمود و گفت: مذاکرات قطعی  کردن سهم ایران  از رژیم  آبی رودخانه هیرمند  باید  با جدیت  دنبال شود و از حاشیه  بیرون آید تا در مقاطعی  که آورد رودخانه کم است، متوسط دبی 26 مترمکعب در ثانیه  توسط دولت افغانستان تأمین گردد و برنامه‌های توسعه‌ی کشاورزی با طمأنینه‌ی بیشتری تعقیب شود.

 

وی با اشاره به اینکه مقدار آبی که هم‌اکنون ما در چاه نیمه‌ها ذخیره می‌کنیم، برداشت از سیلاب‌هایی است که دولت افغانستان قادر به کنترل آن نیست و از شمول پروتکل تأمین آب، خارج است، تصریح کرد: با توجه به نقش‌های بین‌المللی هامون، لازم است علاوه بر مقادیر آبی که از طریق  سیلاب‌ها وارد هامون می‌شود، برای شرایط بحرانی سهمیه‌ی زیست‌محیطی ویژه‌ای از طریق رایزنی‌های  سیاسی و یا در قالب پروتکل فی‌مابین ایران  و افغانستان لحاظ شود.

 

نماینده گروه جهادی آل یاسین با اشاره بر ویژگی‌های مرز میلک به‌عنوان  بهترین، روان‌ترین و در دسترس ترین مرز نسبت به نقاط مختلف افغانستان، افزود: برای توسعه‌ی گمرک  میلک، احداث پل دوم ابریشم، شبانه‌روزی کردن بازارچه و توسعه 10 هکتاری آن لازم و ضروری است.

 

وی با اشاره به کندی و سختی‌های صدور ویزای افغانستان برای ایرانیان و عوارض 420 هزارتومانی خروج، تأکید کرد: ضمن تمهید مسائل امنیتی، روادید برای مرزنشینان استان برداشته شود تا به راحتی برای مراودات قومی و تجارت چمدانی اقدام کنند.
 

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha