خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 4897
۱۳۹۹/۰۵/۲۲ - ۱۳:۱۶
ماراتون نفس گیر تهیه گاز

از افزایش ناگهانی قیمت‌ها تا نایاب شدن سیلندر گاز در سیستان وبلوچستان

از افزایش ناگهانی قیمت‌ها تا نایاب شدن سیلندر گاز در سیستان وبلوچستان
افزایش چند برابری قیمت و کمیاب شدن سیلندر گاز مایع طی هفته‌های اخیر، بسیاری از شهروندان را گلایه‌مند کرده است.

به گزارش اس.بی پرس، سیستان و بلوچستان آخرین استان ایران بود که به شبکه گاز متصل شد و از همین رو همچنان بخش‌هایی از این استان برای تامین سوخت مورد نیاز خود در مصرف خانگی، ‌از سوخت‌های مایع مانند گاز مایع و یا نفت سفید استفاده می‌کنند.

 

بر این اساس خانوارهایی که به شبکه گاز متصل نیستند سالانه حواله هزار لیتری نفت سفید دریافت می‌کنند و در کنار آن نیز از کپسول‌های گازی که توسط شرکت‌های خصوصی توزیع می‌شود،‌ بهره می‌برند.

 

اما علی‌رغم توسعه شبکه گاز شهری در نقاط مختلف و بهره‌مندی برخی از ساکنان ایرانشهری از گاز لوله‌کشی، هنوز سیلندرهای گاز مایع در بسیاری نقاط شهری و روستایی برطرف کننده نیازهای مختلف مردم است اما در یک ماه گذشته روند افزایش قیمت این کالا از یکسو و کمیاب شدن آن از سوی دیگر، گلایه‌هایی را به دنبال داشته است.

 

 

ماراتون نفس گیر تهیه گاز در سیستان و بلوچستان پایان ندارد

در این راستا نعیم احمدی، یک شهروند ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: بعد از سه روز توانسته‌ام دو کپسول گاز را به قیمت هر کپسول ۴۰ هزار تومان پر کنم.

 

وی افزود: در کشوری که دارای بیشترین ذخایر گازی محسوب می‌شود، کمبود گاز و گرانی آن نوبر است.

 

این شهروند ایرانشهری ادامه داد: برای تامین سیلندر گاز مایع به حاشیه کمربندی شهر مراجعه کردم و هزینه رفت و آمد تا این شرکت هم برای ما بسیار سرسام آور است.

 

وی اضافه کرد: در ماه حداقل چهار کپسول گاز مایع نیاز داریم و طی یکماه اخیر برای تامین این نیاز، با دشواری‌هایی مواجه شده است.

 

احمدی در ادامه، تصریح کرد: افزایش چندین برابری نرخ کپسول گاز مایع و پر کردن آن غیرمعقولانه است و اگر نظارت کافی و مستمری بر روند توزیع چه در سطح عمده و چه خرده وجود داشته باشد، کنترل این بازار کار دشواری نیست.

 

وی عنوان کرد: من یک کارگر ساده هستم و در محلی که زندگی می‌کنم اشتراک گاز شهری ندارد، بنابراین برای مصارف مختلف خوراک پزی، گرمایش و تامین آب گرم باید از این سیلندرها استفاده کنم.

 

 

افزایش نظارت بر عرضه کنندگان سیلندر گاز مایع

در همین راستا، خلیل نوذری رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: طی بازدید به عمل آمده در روز گذشته تعداد ۹ فقره پرونده گران فروشی برای فروشندگان سیلندرهای گاز مایع در این منطقه تشکیل شد که ارزش آن ها به مبلغ ۳۱ میلیون و ۸۳۵ هزار ریال بوده است.

 

وی با بیان این که سازمان صمت متولی نظارت در بحث قیمت سیلندر گاز مایع و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آن ها است، خاطرنشان کرد: بازرس مقیم مستقر در شرکت‌‎های تاسیسات سیلندر پرکنی داریم و هر خودروی حامل سیلندر که قصد خروج از شرکت تاسیساتی داشته باشد باید به تایید بازرس ما برسد.

 

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ایرانشهر ادامه داد: بی تردید نظارت نباید تنها در سطح عرضه کنندگان خُرد این کالا متوقف و محدود شود، بلکه ابزارهای نظارتی و کنترلی بر عملکرد شرکت‌های تامین و عرضه‌کننده عمده سیلندرهای گاز مایع نیز باید قوی‌تر عمل کنند.

 

وی عنوان کرد: شهروندان می توانند گزارشات خود در خصوص تخلفات اقتصادی از جمله گرانفروشی، کم فروشی وتقلب، احتکار، انبارهای بی نام نشان و ... از طریق تماس تلفنی باشماره 124 ستادخبری و یا با حضور در محل اداره صمت شهرستان به صورت حضوری و کتبی، ارائه کنند.

 


انتهای پیام/

منبع : dana.ir

نظرات شما

capcha