از افزایش ناگهانی قیمتها تا نایاب شدن سیلندر گاز در سیستان وبلوچستان

به گزارش اس.بی پرس، سیستان و بلوچستان آخرین استان ایران بود که به شبکه گاز متصل شد و از همین رو همچنان بخشهایی از این استان برای تامین سوخت مورد نیاز خود در مصرف خانگی، از سوختهای مایع مانند گاز مایع و یا نفت سفید استفاده میکنند.
بر این اساس خانوارهایی که به شبکه گاز متصل نیستند سالانه حواله هزار لیتری نفت سفید دریافت میکنند و در کنار آن نیز از کپسولهای گازی که توسط شرکتهای خصوصی توزیع میشود، بهره میبرند.
اما علیرغم توسعه شبکه گاز شهری در نقاط مختلف و بهرهمندی برخی از ساکنان ایرانشهری از گاز لولهکشی، هنوز سیلندرهای گاز مایع در بسیاری نقاط شهری و روستایی برطرف کننده نیازهای مختلف مردم است اما در یک ماه گذشته روند افزایش قیمت این کالا از یکسو و کمیاب شدن آن از سوی دیگر، گلایههایی را به دنبال داشته است.
ماراتون نفس گیر تهیه گاز در سیستان و بلوچستان پایان ندارد
در این راستا نعیم احمدی، یک شهروند ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: بعد از سه روز توانستهام دو کپسول گاز را به قیمت هر کپسول ۴۰ هزار تومان پر کنم.
وی افزود: در کشوری که دارای بیشترین ذخایر گازی محسوب میشود، کمبود گاز و گرانی آن نوبر است.
این شهروند ایرانشهری ادامه داد: برای تامین سیلندر گاز مایع به حاشیه کمربندی شهر مراجعه کردم و هزینه رفت و آمد تا این شرکت هم برای ما بسیار سرسام آور است.
وی اضافه کرد: در ماه حداقل چهار کپسول گاز مایع نیاز داریم و طی یکماه اخیر برای تامین این نیاز، با دشواریهایی مواجه شده است.
احمدی در ادامه، تصریح کرد: افزایش چندین برابری نرخ کپسول گاز مایع و پر کردن آن غیرمعقولانه است و اگر نظارت کافی و مستمری بر روند توزیع چه در سطح عمده و چه خرده وجود داشته باشد، کنترل این بازار کار دشواری نیست.
وی عنوان کرد: من یک کارگر ساده هستم و در محلی که زندگی میکنم اشتراک گاز شهری ندارد، بنابراین برای مصارف مختلف خوراک پزی، گرمایش و تامین آب گرم باید از این سیلندرها استفاده کنم.
افزایش نظارت بر عرضه کنندگان سیلندر گاز مایع
در همین راستا، خلیل نوذری رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: طی بازدید به عمل آمده در روز گذشته تعداد ۹ فقره پرونده گران فروشی برای فروشندگان سیلندرهای گاز مایع در این منطقه تشکیل شد که ارزش آن ها به مبلغ ۳۱ میلیون و ۸۳۵ هزار ریال بوده است.
وی با بیان این که سازمان صمت متولی نظارت در بحث قیمت سیلندر گاز مایع و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آن ها است، خاطرنشان کرد: بازرس مقیم مستقر در شرکتهای تاسیسات سیلندر پرکنی داریم و هر خودروی حامل سیلندر که قصد خروج از شرکت تاسیساتی داشته باشد باید به تایید بازرس ما برسد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ایرانشهر ادامه داد: بی تردید نظارت نباید تنها در سطح عرضه کنندگان خُرد این کالا متوقف و محدود شود، بلکه ابزارهای نظارتی و کنترلی بر عملکرد شرکتهای تامین و عرضهکننده عمده سیلندرهای گاز مایع نیز باید قویتر عمل کنند.
وی عنوان کرد: شهروندان می توانند گزارشات خود در خصوص تخلفات اقتصادی از جمله گرانفروشی، کم فروشی وتقلب، احتکار، انبارهای بی نام نشان و ... از طریق تماس تلفنی باشماره 124 ستادخبری و یا با حضور در محل اداره صمت شهرستان به صورت حضوری و کتبی، ارائه کنند.
انتهای پیام/
منبع : dana.ir