خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 4964
۱۳۹۹/۰۵/۲۷ - ۰۱:۲۵
از نبود راه تا لغو بودن بند 8 شورای تأمین همه عاملان این محرومیت بزرگ هستند؛

سیستان و بلوچستان مهم‌ترین و اصلی‌ترین استان فاقدان شناسنامه در ایران

سیستان و بلوچستان مهم‌ترین و اصلی‌ترین استان فاقدان شناسنامه در ایران
محرومیت‌های عمقی، جدی و تاریخی موجب شده سیستان و بلوچستان مهم‌ترین و اصلی‌ترین استان فاقدان شناسنامه در ایران شود.

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، یکی از مهم‌ترین محرومیت‌های استان سیستان و بلوچستان که کمتر دیده و شنیده می‌شود بی‌شناسنامه‌ها و بی‌هویت‌ها هستند. می‌گویند هویت از نان شب واجب‌تر است؛ هزاران نفر در سیستان و بلوچستان نه هویت دارند و نه نان شب.

 

آمار مدونی از بی‌هویت‌ها در سیستان و بلوچستان وجود ندارد اما آمارهای غیررسمی و گفته‌های برخی نمایندگان استان در مجلس حکایت از آن دارد که حداقل 100 هزار نفر از جمعیت بومی این استان بی‌شناسنامه هستند؛ نمایندگان استان در مجلس و آمارهای رسمی و غیررسمی می‌گویند چیزی بین 4 هزار تا 100 هزار نفر بی‌هویت و بی‌شناسنامه در سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند.

 

بی‌شناسنامه‌ها حتی از حقوق ابتدایی محروم هستند؛ دردسرهایشان زیاد است؛ به دلیل عدم بهره‌مندی از پوشش بیمه نه درمان می‌شوند و نه می‌توانند بچه‌های خود را به مدرسه بفرستند.

 

در روستای مرزی «بسوت» که در شهرستان دشتیاری و مرز پاکستان واقع شده است، 300 نفر بومی بی‌شناسنامه وجود دارد. دسترسی سخت و تنها با چهارپا به روستای مرزی بسوتِ بلوچستان موجب شده روستانشینان سال‌ها در حاشیه باشند و نتوانند شناسنامه بگیرند.


پنج روستای بخش تلنگِ شهرستان قصرقند، عمده‌ترین مناطق بی‌شناسنامه‌ها در این منطقه از سیستان و بلوچستان هستند؛ پنج روستای جعفرآباد گزی زهی، سُواکی، کهن بالا، گورجاری و جُغراوارو. یکی‌از اصلی‌ترین دلایل بی‌شناسنامه‌ بودن افراد در روستاهای این بخش، صعب‌العبور و عدم دسترسی و یا راه سخت دسترسی مردم به شهر و مراکز صدور شناسنامه عنوان‌شده است.

 

یکی دیگر از دلایل بی‌شناسنامه ماندن ساکنان این 5 روستا، جابه‌جا شدن بخش تلنگ به حوزه استحفاظی شهرستان‌های مختلف است تا جایی که این بخش که ابتدا دهستان بوده جزو حوزه شهرستان نیکشهر بوده، سپس چابهار و الان بخش تلنگ حوزه شهرستان قصرقند است که خود این موجب تأخیر و سردرگمی در امور اداری شده است.

 

اکثر بی‌شناسنامه‌ها به علت نداشتن شناسنامه پدر و مادر یا بستگان‌ درجه‌یک آن‌ها فاقد شناسنامه بودند و شرایط شناسنامه‌دار شدن آن‌ها را باید بند 8 شورای تأمین و ثبت‌احوال مشخص کند. هرچند مدتی است که این بند لغو شده است و باید شورای تأمین استان دوباره این بند را احیا کند تا افراد بی‌شناسنامه در مورد تشکیل پرونده و طی سلسله‌مراتب دارای شناسنامه‌دار شوند و تا زمانی که بند 8 احیا نشود این مشکل همچنان ادامه خواهد داشت.

 

انتهای پیام/#
 

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha