ایجاد نواقص متعدد طرح 46 هزار هکتاری توسط نیروهای غیربومی ناآشنا/ اصلاح و راهاندازی طرح آبیاری دشت سیستان به ابتکار و مهارت نیروهای بومی متخصص سپرده شد

اس.بی پرس ـ مهندس عباس نورزایی: یکی از ظرفیتهای پایدار و محوری استان سیستان و بلوچستان، برخورداری از نیروهای توانمند، متخصص، دلسوز و صاحب انگیزه در رشتههای تخصصی مختلف است که گاه به دلیل عدم توجه به این ظرفیت، زمینههای مهاجرت آنان به سایر نقاط کشور یا دنیا به وجود آمده است.
قابلیت این نیروها بهگونهای بوده است که ناسا، شرکت آی بی ام، حوزههای علمیهی محوری سایر کشورها، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی دنیا، به نمونههای برجستهای از آنان افتخار میکند.
ایده پردازی اولیهی طرح مهم و بزرگ آبیاری ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان توسط نیروهای بومی انجام شد، توجیه و تبیین و آغاز اجرای آن نیز چنین بود اما با تخصیص اعتبار ارزی آن میداندار اجرا، مشاوره و پیمانکاری طرح، نیروهای غیربومی ناآشنا به مسائل اجتماعی و نظام مناسباتی و گاه مسائل فنی طرح شدند و نیروهای متخصص را رقیب و نامحرم تلقی کرده و آنان را به حاشیه راندند یا به بند معیشتی کشیدند.
نواقص و انحرافات عدیدهای از بُعد فنی، اجتماعی، اقتصادی بر این طرح آفریدند و در انتها، نیمهکاره، ناقص و ناکارآمد با امواج خروشان اعتراضات مردم و ذینفعان، عرصه را ترک کرده و بهاجبار کار اصلاح و راهاندازی با تمام هزینههایی که برای مردم داشت، به مدیران بومی جسور و توانمند سپرده شد.
اینک مجری ملی طرح، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان است که خود از ایده پردازان اولیه طرح بوده و با تدابیر درست، همان دغدغههایی که طی سالیان گذشته بهطور مرتب در رسانهها و جلسات متذکر میشدیم، قبول دارد و دیدگاه او بر نگاه دلسوزان این طرح، منطبق است و ارادهاش بر اصلاح و انداختن طرح در مسیری درست است.
اینکه سازمانهای غیر فنی و بنیادها، توان و صلاحیت بهرهبرداری از این طرح را ندارند و باید بخش اصلی طرح یعنی ایستگاههای پمپاژ و خطوط اصلی طرح توسط دولت انجام گیرد، پذیرفتهشده و هماهنگی ملی در حال انجام است.
ساماندهی به محل استقرار حوضچهها و برنامهریزی برای سیستمهای ترکیبی آبیاری در مزارع، سازمانیافته و گروههای متعددی به این امر مأمور شدهاند.
لولههای فراوانی که در محوطه کارگاهها به شکل غیراصولی نگهداری میشد، بر آنها سایهبان احداث میشود تا از این سرمایهی ملی درست استفاده شود.
اصلاح نظام سهم بری یا حق ابه های مالکین اراضی در دستور کار است و مقرر است تا همه بازنگری و اصلاح شود؛ و البته از طریق مراجع نظارتی و لزوماً قضایی، برخورد با عوامل قاصر یا مجرم نیز پیگیری میشود.
اینک به مطالبه گرانی که شبانهروز طی سالیان اخیر، نواقص و راهکارها را بهرغم انکار مغرضین واگویه کردند و گاه خود را به خطر انداختند، خدا قوت میگوییم و آنان را به همسویی و راهنمایی و اعلام نظرات کارشناسی، دعوت میکنیم.
برای همهی عوامل دلسوزی که انشاءالله در سازماندهی جدید طرح کمر همت به راهاندازی طرح، میبندند، آرزوی توفیق داریم.
انتهای پیام/#
منبع : sbpress.ir