خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان

کد: 5311
۱۳۹۹/۰۶/۱۵ - ۱۱:۲۲
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی خبرداد

برداشت انار از باغات سیستان و بلوچستان

برداشت انار از باغات سیستان و بلوچستان
برداشت انار از سطح 1700 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد.

به گزارش اس.بی پرس، مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲ هزار و ۲۸۰ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل می دهد که بیش از هزار و ۷۰۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.

 

اردشیر شهرکی  با بیان اینکه برداشت انار در سیستان و بلوچستان تا اوایل آبان ادامه دارد، افزود:  انار برداشت شده از باغات استان علاوه بر تازه خوری برای مصارف دیگر از جمله رب انار، ادویه محلی و رنگ رزی نیز استفاده می شود.

 

وی افزود: پیش بینی شده امسال کشاورزان بیش از ٢٠ هزار و ۵٣۵ تن انار برداشت وبه بازار مصرف عرضه کنند.

 

 شهرکی افزود: عمده انار کشت شده در این استان بی دانه سنگان، ملس ساوه، شهسوار، بی دانه فردوس و رباب است.

 

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت:  مهمترین نوع انار استان که شهرت جهانی دارد انار سنگان است که  برداشت آن درحال انجام است.

 


انار، میوه بهشتی

انار از آن دست میوه‌هایی است که در روایات و قرآن نامش آورده شده و یکی میوه‌های بهشتی است. محققان طب قرآنی، معتقدند انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می‌نشیند که این فصل زمان خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه‌های انار بسیار مفیدند و موجب شادابی می‌شوند.

 

  انار یکی از میوه‌های خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوه‌های این فصل، آنتی‌اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها دارد.

 

از امام رضا (ع) هم نقل شده که: «انار بخورید تا دهانتان پاکیزه و خوش‌بو شود.»

 

کارشناسان هم می‌گویند خوردن انار مانع تشکیل پلاک‌های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می‌شود و برای دندان درد مفید است.

 

در بارداری انار جزو میوه‌هایی است که به شدت توصیه می‌شود. به خصوص برای مادرانی که در این فصل باردار هستند و تمایلی به خوردن سیب ندارند انار می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. خوردن انار برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند نیز مفید است. خوردن انار در بارداری باعث زیباتر شدن فرزند می‌شود. علاوه بر جلوگیری از ویار و تقویت مادر، به رشد کودک هم کمک می‌کند.

 

 انار دارای میزان مواد مغذی تحسین‌برانگیزی است.

 

در واقع هر فنجان (۱۷۴ گرم) دانه انار حاوی مقادیر زیر است:

-- فیبر: ۷ گرم

-- پروتئین: ۳ گرم

-- ویتامین ث: ۳۰ درصد از RDI

-- ویتامین کا: ۳۶ درصد از RDI

-- فولات یا اسید فولیک: ۱۶ درصد از RDI

-- پتاسیم: ۱۲ درصد از RDI

این مقدار انار دارای ۲۴ گرم قند و ۱۴۴ کالری نیز هست.

 

منظور از RDI میزان توصیه‌شده دریافتی مواد مغذی در هر روز است. به‌طور مثال منظور از "۳۰ درصد از RDI" این است که ۳۰ درصد از میزان توصیه‌شده دریافتی از آن ماده مغذی برای هر روز است.

 

انار دارای ۲ ماده منحصربه‌فرد است که بیشترین خواص و فواید سلامتی انار، ناشی از وجود این دو ماده است. این دو ماده عبارت‌اند از پونیکالاجین و پونیسیک اسید.

 

انتهای پیام/

منبع : iribnews.ir

نظرات شما

capcha

داغ های مجازی