فریاد اعتراض ائمه جمعه به نواقص طرح۴۶هزار هکتاری

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، طبق بیانیه ستاد مبارزه با کرونا و تاییدیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، نماز جمعه ۲۸ شهریور در بسیاری از شهر های استان سیستان و بلوچستان، اقامه گردید.
حجت الاسلام والمسلمین خدری نماز جمعه این هفته زهک را با ادامه خطبههای هفته گذشته و اشاره به حوادث تلخ و درس های عاشورا شروع کرد و در ادامه با توجه به نزدیکی به هفته دفاع مقدس به این موضوع پرداخت و بیان داشت: هفته دفاع مقدس بیانگر زمانیست که تمام دنیا در مقابل ما بودند اما باز هم نتوانستند آرمان ها و خاک را از ما بگیرند، بلکه با پیروزی هشت سال را پشت سر گذاشتیم، حال در شرایط جنگ اقتصادی، اختلاس، خیانت و فرار خوشایند نظام ارزشی و آرمانگرا نیست. انتظارات از مجلس انقلابی و قوه قضائیه انقلابی زیاد است، البته خوب عمل کرده اند ولی لازم است سرعتش را بیشتر کنند.
خطیبنماز جمعه زهک در ادامه خطبه های خود به لزوم تحلیل انقلاب پس از گذشت سالها به مانند واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: همان طور که حادثه عاشورا را تحلیل می کنیم، خوب است که انقلاب خودمان را هم تحلیل کنیم، ما هم بر اساس ارزش های انسانی و الهی به پیروزی رسیده و بر اساس همین آرمان ها هم شکل گرفته است. حال یاران واقعی به غیر آنها که رفتند، بقیه چه می کنند؟ چقدر موثرند؟ اکنون یک سری چالشها در نظام داریم و باید ببینیم ما چطور عمل کردیم، آیا وظایفمان را انجام دادیم؟ کجا لغزش داشتیم؟
حجت الاسلام والمسلمین خدری ادامه داد: در این نظام در زمینه نظامی حرف های زیادی برای گفتن داریم ولی متاسفانه در خیلی از زمینه ها حرفی برای گفتن نداریم، چطور شد که در مجموعه های نانو تکنولوژی، موشکی، ماهواره و امثال آن موفق بودیم اما بعضی مسائل عادی موفق نبودیم؟ امروز خودمان به انقلاب نگاه کنیم آن کسانی که در ابتدای انقلاب بودند آیا همان ها هستند؟ آیا آن کسانی که در ابتدای انقلاب جان فشانی کردند به مانند قبل هستند؟ حال یکسری افراد غرب گرا هستند که همه هویتشان به غرب گره خورده است و نگاهشان جای دیگری بوده، اینها باعث شده است تا جلو موفقیت نظام گرفته شود.
امام جمعه زهک در انتها ضمن اشاره به وجود مافیا که زمینه ساز ایجاد مشکلات مردم می شوند چنین گفت: یک سری افراد دانه درشت باندهای مافیایی تشکیل دادند و موجب مشکلاتی می شوند، در فصل گرما اگر مافیا نباشد چرا در گاز دچار مشکل هستیم. در ماشین و امثال اینها چرا مشکل داریم؟ تولید داخلی نمی تواند این مشکلات را داشته باشد، اگر بر اساس آن آرمان هایی که بیان شد، باشد نباید این مشکلات بوجود آید؛ کسی که خدا را یاری می کند خدا او را یاری می کند.
اگر آب بد موقع رهاسازی شود هم هدررفت آب داریم و هم کشاورز به نتیجه مطلوب نمی رسد
نمازجمعه ۲۸ شهریور۹۹ در زابل به امامت حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کیخا برگزار گردید. وی پس از سفارش به رعایت تقوا و حدود الهی بیان نمودند: مسئولین به مشکل کمبود و افت فشار آب در روستاها و همچنین بوی بد آب توجه کنند، مردم در این موارد شکایاتی دارند، می شود با یک مدیریت صحیح این مشکلات را حل کرد.
کیخا گفت: مسئولین به مشکلات کشاورزان رسیدگی کنند؛ آب کشاورزی به موقع رهاسازی شود تا کشاورزان بتواند برای کشت برنامه ریزی نمایند، اگر آب بد موقع رهاسازی شود هم هدررفت آب داریم و هم کشاورز به نتیجه مطلوب نمی رسد، صیادان عزیز هم در مورد رهاسازی ماهی در چاه نیمه چهارم درخواست هایی دارند، ما هم در این مورد مکاتباتی با مسئولان داشتیم، مسئولان به این خواسته ها توجه کنند.
وی در رابطه با طرح انتقال آب به مزارع سیستان باز هم تاکید کرد: ابهامات در این طرح زیاد است، اصل طرح بسیار عالی که اگر به نتیجه برسد یک تحول اقتصادی را منجر می شود اما در مرحله اجرا ابهامات زیادی دارد. درصد اعلامی میزان پیشرفت طرح با درصدی که به صورت میدانی دیده می شود تفاوت دارد، دستگاه های نظارتی به این موارد دقت کنند.
امام جمعه شهر زابل در ادامه افزود: عدم پرداخت حقوق و معوقات کارگران و کارکنان که حدود ۸ ماه حقوق نگرفتند واقعا درد است، مسئولان توجه کنند و از یک ردیف بودجه دیگر فعلا این معوقات را پرداخت کنند و آنهایی که تخلف کردند به تخلف شان رسیدگی شود. نگذارید در این گرانی ها ۸ ماه یک کارگر بدون حقوق بماند، آیا می تواند زندگی کند؟ مسئولان دقت کنند ، توجه کنند ، نگذارند آه یک کارگر زندگی شان را بگیرد. مسئولان یا مسئولیتی را نپذیرند و اگر می پذیرند باید مراقب تمام عزیزان زیرمجموعه خود باشد تا به آنها ظلم نشود.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کیخا با بیان اینکه مسئولان به بهداشت مدارس توجه نمایند، گفت: آموزش و پرورش دقت لازم را داشته باشد، ارائه دروس در فضای مجازی مورد دقت بیشتری قرار گیرد و در فضای حقیقی با رعایت اصول بهداشتی انجام شود تا عزیزی سلامتش به خطر نیافتد.
مردم سیستان رهاسازی به موقع آب برای کشاورزی و لایروبی دقیق انهار را می خواهند
حجت الاسلام والمسلمین اشرفیان در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر علی اکبر، به بیان رشادت های صورت گرفته در سالهای دفاع مقدس که حال موجب سرافرازی ملت گشته است، پرداخت و سه عامل ایمان به خداوند متعال، رهبری حکیم و اتحاد و یکپارچگی ملت را به عنوان عوامل پیروزی ما در جنگ برشمرد.
بنابراین گزارش امام جمعه شهرعلی اکبر در بخشی از خطبههای خود باتوجه به نزدیکی به فصل کشاورزی، خواستار رهاسازی به موقع آب و لایروبی انهار شد و افزود: در آستانه فصل کشاورزی هستیم و یکی از مهمترین مشاغل مردم سیستان کشاورزی است که چرخه تولید و اقتصاد را به دنبال دارد و مردم سیستان مطالبه رهاسازی به موقع آب برای کشاورزی و لایروبی دقیق و لازم و به موقع انهار را دارند. تجربه سالهای قبل نشان داده رها سازی آب در غیر فصل کشت نه تنها فایده ای برای کشاورزان نداشته بلکه خسارت زیادی را بر مردم تحمیل کرده است که خود آفت زنگ گندم یکی از دلایل عدم رها سازی به موقع آب است.
وی در ادامه بیان کرد: کشاورزان عزیز نقش عمدهای در خودکفایی و تولید داخلی دارند که باید نسبت به دغدغههای مطالبات آنها توجه ویژه کرد و این رها سازی آب در طرح۴۶ هزار هکتار از طریق لوله مشکلات و نواقصی دارد که باید جهاد کشاورزی مواردی که امکان رهاسازی با لوله را ندارند بصورت آنها سنتی تدبیر کنند تا کشاورزی دچار آسیب و مشکل نشود.
حجت الاسلام والمسلمین اشرفیان در ادامه با تشکر از حضور یکپارچه مردم ولایت مدار سیستان در مراسم پاسداشت نخستین خونخواهان حسینی، گفت: لازم میدانم تشکر کنم از حضور یکپارچه مردم ولایت مدار سیستان در مراسم پاسداشت نخستین خونخواهان حسینی که بزرگترین سند افتخار برای مردم سیستان است و این اجتماعات مهر تایید و تجدید بیعتی است باسیدالشهداء، و نیاکان و بزرگان ما در ولایتمداری شأن و ثبات قدم مردم و انشاالله هر سال باشکوه تر برگزار خواهد شد و امسال باحضور نماینده سازمان تبلیغات اسلامی کشور و مهمانان متعدد دیگر ابعادملی گرفت و باتوجه به اینکه این قیام نخستین قیام درجهان اسلام بوده به دنبال جهانی کردن آن هستیم وانشاالله باید تمامی سیستانیهای مقیم در نقاط مختلف کشور در این روز خودشان را به سیستان برسانند.
امام جمعه شهر علی اکبر در انتها ضمن تشکر از نماینده جوان سیستان بیان کرد: باید تشکر ویژه کنیم از پیگیریها و تلاشهای نماینده جوان و پرتلاش مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی جناب آقای سرگزی که با تعامل و پیگیری مستمری که با قوای سهگانه دارند در این مدت کوتاه خدمات ارزشمندی را برای مردم سیستان انجام دادند بویژه موضوع ساماندهی حاشیه شهرها و آسفالت معابر و در جلساتی که با معتمدین شهر علی اکبر داشتند، مطالبات مردم را پیگیری کردند و ماشینآلات و اعتبارات مالی خوبی برای شهرداریهای سطح منطقه به ویژه شهر علی اکبر دریافت کردند و علاوه بر این اختصاص قیر رایگان برای شهرداری علی اکبر، برطرف کردن مشکل سه راهی جزینک به محمدآباد با احداث میدان درآمد مکان، پیگیری مجوز رها سازی بچه ماهی در چاه نیمه چهارم که از ابتدا با هدف تامین آب کشاورزی و صیادی و دامداری مردم احداث شده است و مطالبه جدی مردم بوده و هزاران خانوار از سطح منطقه سیستان می تواند از آن ارتزاق کنند.
صحنه های امروز ایران اسلامی تداعی کننده همان روزهای جنگ است
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا پارسا امام جمعه شهر بنجار نیز در خطبه های این هفته نماز جمعه، با بیان اینکه دفاع مقدس در تاریخ انقلاب اسلامی نقطه عطفی بود که کشور را در برابر سختی ها و مشکلات مقاومت کرد، گفت: سابقه و تجربه دفاع مقدس هم اکنون الگوی خوبی برای قوی شدن در گام دوم انقلاب می تواند باشد و صحنه های امروز ایران اسلامی تداعی کننده همان روزهای جنگ است.
وی با بیان اینکه جنگ مسئولین با دشمن، ایجاد رفاه و آسایش مردم و نظارت بر قیمتها و برخورد قانونی و عبرت انگیز با مفسدان، متخلفان و محتکران است، افزود: جنگ مردم با دشمن خرید کالای ایرانی، جنگ تولیدکننده ها با دشمن عرضه و تولید کالای با کیفیت، جنگ بانوان و زنان با دشمن حفظ حیا و عفت و پاکدامنی و حجاب، جنگ مردم با دشمن خرید کالای ایرانی، جنگ امروز جوانان با دشمن مقابله با فرهنگ و تفکر غرب و …
معیشت مردمان مرزنشین را دریابید!
حجت الاسلام گزمه امام جمعه شهرستان هیرمند نیز با طرح این سوال که چرا در جنوب استان فروش سوخت صورت می گیرد ولی اینجا خیر ، گفت: مسئولان تراز اول کشور تا سطح وزرا آمدند و مرز را دیده اند و مشکلات را مشاهده کردند، وزیر کشور حدود دو سال قبل به شهرستان هیرمند آمدند و بازارچه شهر دوستمحمد را افتتاح کرد، اما هیچ کاری تا به امروز انجام نگرفته است.
امام جمعه هیرمند تصریح کرد: این جای بسی تاسف هست که مردم در کنار مرز باشند و هیچ بهره ای نبرند، بعضی ها فکر میکنند که تا ما حرف از بهره مندی میزنیم به فکر فروش سوخت می افتند، یعنی قاچاق؛ این یک فکر اشتباه و غلط می باشد.
وی گفت: اگر ما می گوییم مردم بهره مند بشوند از مرز یعنی بازارچه های مرزی در سطح شهرستان شکل بگیرد و مراودات مرزی شکل بگیرد و در پایانه مرزی میلک که تجار بزرگ از کشور ایران و افغانستان حضور دارند و کار می کنند و کالا ترانزیت می شود، مردم منطقه هم باید در بازارچه های کوچک بتوانند داد و ستد و کار کنند.
خطیب نماز جمعه هیرمند افزود: چطور است که در گوشه ای از کشور دارد کوله بری انجام می شود در حوزه بندرها و دریاها دارد شکل می گیرد،در همین استان سیستان و بلوچستان در حوزه جنوب علی رغم اینکه عزیزان می گویند سوخت ممنوع است دارد سوخت انجام می شود که برای همین مردم سوال دارند، مسئولان بیایند و به مردم پاسخ بدهند.
وی بیان کرد: این دوگانگی برای چه در این استان؟دریک حوزه دارد سوخت انجام می شود؟اگر ممنوع است باید همه جا ممنوع باشد،هیچ حرفی هم نیست منتهی مسئولان فکر بکنند برای بهره مند شدن مردم از مرز و در دو روز گذشته عزیزان تراکتور دار به دفتر ما مراجعه کردند که حتما هم مشاهده کردید در رسانه ها و فضای مجازی و حرف آنها این است که زمین های کشاورزی شان آن طرف دیوار امنیتی قرار دارد،چرا به ما اجازه داده نمی شود که برویم آن طرف مرز؟و کشاورزی کنیم و زمین های خود را آباد کنیم.
گزمه اظهار داشت: دو موضوع وجود دارد؟یکی آنکه اجازه بدهند برای فروش سوخت بروند یک مبحث هست یکی دیگر اینکه برای سر زدن به زمین های کشاورزی بروند برای تثبیت مالکیت اراضی بحث دیگری است؟چرا برای سر زدن به زمین های کشاورزی ممانعت انجام می شود؟اگر تخلفی صورت می گیرد باید برخورد شود،اگر قاچاقی صورت می گیرد برخورد شود،ما موافق قاچاق نیستیم منتهی اجازه بدهند مردم بروند و اگر اعمال حاکمیت نشود افغانستان می گوید مرز ما دیوار است.
وی افزود: چندین بار است که افغان ها ایجاد درگیری می کنند اقدام به تیراندازی می کنند،چرا؟چون توجه نکرده ایم زمان کشیدن دیوار امنیتی و درست جانمایی نکرده ایم و اول نیامدیم صفر مرز یک جاده شنی بکشند عزیزان بعد بیایند بگویند دیوار ما دیوار امنیتی است.
خطیب نماز جمعه هیرمند بیان داشت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هم دیروز طرح سوال کردند از وزیر کشور و قانع نشدند و قرار شده کارشناسان بیایند و بررسی کنند و اعلام کنند به مردم که چرا آقایان ممانعت می کنند از داد و ستد مردم در مرز آنهم با توجه به اینکه مردم مشکل و گرفتاری دارند و برای اولیات زندگی خود مانده اند، کمک شود به معیشت مردم در دوران تحریم به قول آقایان؟داد و ستد شکل بگیرد و اگر بازارچه های مرزی شکل بگیرد قطعا مردم کشور افغانستان هم آیند چون نیازمند هستند.
حجت الاسلام گزمه امام جمعه شهرستان هیرمند گفت: هشدار می دهیم به مسئولان امر اگر فکری نکنند خدای نکرده ممکن است گاهی تحرکاتی بشود و کنترل نشود، ما اعلام میکنیم به عزیزان توجه کنند بارهاست که هشدار می دهیم قطعا هر مسئولی در این امر کوتاهی بکند باید پاسخگوی مردم مرزدار این منطقه باشد باید بیایند مردم را قانع کنند و دلایل خود را بگویند، حالا می خواهد مرزبانی، گمرک، بازارچه ها، سیستم سیاسی و امنیتی باشد، عزیزان بیایند مردم را قانع کنند و دلایل خود را بیان کنند و اگر کمکی هم میخواهند به مردم بگویند تا مردم کمک کنند چرا که این مردم انقلابی و ولایتمدار هستند و تا پای جان خود برای انقلاب ایستاده اند.
منبع : sbpress.ir