سیستان به دهکده صنایع دستی ایران تبدیل شود/مسئولین بجای خرید هدایای مدرن از صنایع دستی استان هدیه دهند

حمیدرضا بزی رئیس هیئتمدیره پنجشنبهبازار فرهنگی هنری سیستان، در توضیح طرح پنجشنبهبازار فرهنگی هنری سیستان در گفتگو با خبرنگار اس.بی پرس، اظهار داشت: این طرح پنجشنبه هر هفته ساعت 16 لغایت 20 در محل درب شهرداری زیر تالار نورانی زابل برگزار میشود.
وی افزود: هدف از این برنامه این است تا علاوه بر فروش صنایعدستی و دستسازهای هنری، ایستگاه پرورش استعداد کودکانه توسط جمعی از طالب شادی کودکان انجام میشود به شادی و نشاط کودکان و خانوادهها نیز کمک کند
حمیدرضا بزی اظهار داشت: ماهی یک یا دو بار جلسات هماندیشی و انگیزشی برای اعضای تعاونی تأمین نیاز صنایعدستی سیستان و اعضای فعال پنجشنبهبازار هنری برگزار میشود و هدف ما تقویت حس اعتمادبهنفس، همدلی، خودباوری و اتحاد بیشتر، رفع نقاط ضعف و دریافت ایده جهت پیشرفت است.
بزی ضمن تشکر از شهرداری بابت فضایی که برای فروش در اختیار این گروه قرارداده است افزود: هیچ ارگانی حامی ما نیست، همه کار توسط خود هنرمندان انجامشده و از هیچکس انتظار نداریم بلکه ما معتقدیم باید روی پای خود بایستیم سپس مسئولین و خیرین باما همراه خواهند شد.
سیستان به دهکده صنایعدستی ایران تبدیل شود
حمیدرضا بزی اظهار داشت: در تکاپوییم با توجه به برنامه ایی که در طرح ملی تالاب هامون که بخشی از آن به حمایت از هنرمندان صنایعدستی میپردازد یک مکان دائمی برای فروش هفتگی صنایعدستی سیستان ایحادکنیم تا هنرمندان محل دائمی برای فروش هفتگی داشته باشند
وی افزود: این موضوع نهتنها باعث میشود مردم در خانه سرگرم شوند بلکه اشتغال پایداری برایش ایجاد میشود و اگر محل مناسبی تأمین شود آنهم در بهترین مکان شهر با بافت تاریخی و سنتی، قطعاً شورونشاط را در سطح شهر شاهد خواهیم بود.
وی ضمن تشکر از اتحاد و هنرمندان گفت: ظرفیتها و تنوع صنایعدستی استان باعث رشد و شکوفایی بخشهای اقتصادی و فرهنگی استان خواهد شد و ما انتظار داریم مردم در پنجشنبهبازار باعث ایجاد انگیزه برای هنرمندان شوند چراکه با اتحاد است که سیستان بهجایی میرسید و اتحاد درهمه بخشهای توسعه زیرساخت هالازم است حفظ شود تا آِینده سیستان به جایگاه واقعی خود برسد.
بزی تصریح کرد: برخی مسئولین تا خرید صنایعدستی از ما حمایت داشتهاند اما درخواست ما از مسئولینی که هدایای مدرن تهیه میکنند این است که بسته فرهنگی و هدایا از حوزه صنایعدستی تهیه شود تا گامی برای اشتغالزایی برداشته و در معرفی فرهنگ به همهجا شریک شوند به امید روزی که همه سیستان را به نیکی یاد کنند.
وی ازجمله مزایای اجرای این طرح را اینگونه بیان داشت: برگزاری پنجشنبهبازار در زابل نشان داد میتوان باهمت همدلی مردم و هنرمندان بهجاهای خوب رسید و اتفاقات خوبی بیفتد و علاوه بر ایجاد سرگرمی، زمینه خرید بدون واسطه را ایجاد کرد.
بزی افزود: سیستان ظرفیت بالا و قدمت دیرینه ایی دارد و با تبدیل آن به دهکده صنایعدستی ایران میتوان توانمندی مادران برای انجام صنایعدستی را تقویت نمود؛ و هنرهای جدید و سنتی ازجمله: سوزندوزی، سیاه دوزی، خولک بافی، دودنی بافی، سفالگری و هنرهای بسیار دیگری که باید زنده شوند را نیز موردتوجه قرارداد.
مردم توان مالیشان کم است از طرفی ارزش صنایع دستی بالاست
رئیس هیئتمدیره پنجشنبهبازار فرهنگی هنری سیستان، در خصوص قیمت صنایعدستی اظهار داشت: مردم توان مالیشان کم است از طرفی ارزش صنایع دستی بالاست؛ متأسفانه با توجه به وضعیت بد اقتصادی درآمد خوبی ندارند و فقط چنددرصدی از جامعه مثل کارمندان، اساتید دانشگاه برای خرید حضور خوبی دارند؛ به همین جهت قیمت صنایعدستی سیستان نسبت بهجاهای دیگر کم است و هنرمندان تاجایی که برایشان مقدور باشد و ارزش کار پایین نیایند، کار دست را با کمترین قیمت عرضه میکنند و این تا حدودی باعث شده تا مردم عادی هم بتوانند خرید انجام دهند.
بزی در خصوص قیمت لباسهای سنتی افزود: هنرمند از جانش برای دوخت مایه میگذارد و این دوخت زمانبر است به همین جهت قیمت لباسها با توجه به نوع پارچه و میزان طراحی روی پارچه از 200 تومان تا بیش از یکمیلیون تومان متفاوت است و پیشنهاد ما به مردم عادی این است که لباسهایی به طرحهای ساده و حتی کم را انتخاب کنند اما به زنده ماندن هنر اصیل سیستان با همین کار کمک نمایند.
وی در پایان برای اینکه همه مردم بتوانند لباس سنتی سیستان و بلوچستان را تهیه کنند، اینگونه راهکاری بیان داشت: راهکاری که مردم عادی هم بتوانند لباس سنتی بخرند این است که مردم و مادران همهوقت بگذارند برای دوخت؛ آموزش ببینند و چون سایر اقوام این هنر را نسل به نسل منتقل کنند
بزی گفت: برای آموزش در 4 بازار مجازی واتساپی و پیج هایی در فضای مجازی فعالیت داریم؛ هنرمندان بهراحتی قابلدسترساند و مردم با هزینه خیلی کمتر از هنری که بعداً انجام خواهند داد میتوانند آموزش ببینند و طی یک یا دو روز سیاه دوزی را یاد بگیرند.
رئیس هیئتمدیره پنجشنبهبازار فرهنگی هنری سیستان گفت: مادران و خواهران این هنر را یاد بگیرند، خودشان روی لباس بدوزند و در کنار ما تلاش کنند تا بازار کار ما کل ایران باشد نهفقط سیستان و بلوچستان.
گفتگو از زهره پودینه ئی خبرنگار اس.بی پرس در زابل
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir