قدرت رسانه باعث ساخت مدرسه گواتامک شد/ مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان: مردم باپویش «آجر به آجر» همراه شوند

به گزارش اس.بی پرس، طی چند روز اخیر کلیپی از کمبود فضای آموزشی در مدرسهای از سیستان و بلوچستان در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن دانش آموزان به دلیل نداشتن فضای آموزشی کافی، در سایه منازل درس میخوانند.
روز گذشته پس از نشر این خبر در پایگاه خبری مردم سیستان و بلوچستان (اس.بی پرس)، خیرین بسیاری برای کمکرسانی با این پایگاه خبری ارتباط برقرار نمودند.
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان در پیگیری ها خبرنگار ما، برای روشنگری در این خصوص، برگزاری جلسه حضوری و مجازی با اصحاب رسانه را خواستار شد.
سرحدی در این گفتگو با خبرنگار اس.بی پرس، گفت: تعداد دانشآموزان روستای گواتامک 80 نفر است، آن زمان که ما برای گواتامک کانکس تعبیه کردیم ۲۰ تا ۳۰ دانشآموز داشت و حالا نیازشان به فضای آموزشی افزایش پیداکرده است.
سرحدی اظهار داشت: نیاز دانش آموزان با ارسال دو دستگاه کانکس دیگر به صورت موقت مرتفع گردید و تجهیزات آموزش و کمک آموزشی شامل میز و نیمکت دانش آموزی، میز و صندلیِ معلم، تخته وایت برد و سیستم گرمایشی (رادیاتور برقی). برای دانش آموزان این روستا ارسال گردید.
وی افزود: برای حل مشکل فضای آموزشی روستا جمعی از خیرین مدرسه ساز برای ساخت یک واحد آموزشی شش کلاسه استاندارد اعلام آمادگی نمودند که به حول و قوه الهی در تاریخ ۲۸ مهرماه ۹۹کلنگ احداث با حضور جناب آقای دکتر رخشانی مهر معاون وزیر و ریاست محترم سازمان نوسازی مدارس کشور و خیر ملی جناب حاج اکبر ابراهیمی در روستای گوآتامک به زمین زده خواهد شد.
وی با توضیح اینکه اگر کلیپ، نامه یا اظهار دردی به ما ارسال شود ما کارهای لازم را انجام خواهیم داد، گفت: اگر وضعیت گواتامک را زودتر اعلام میکردند ما اقدام میکردیم نه اینکه من اولین بار در فضای مجازی ببینم!
مگر گواتامک چند مدرسه میخواهد؟ ما گواتامکهای زیادی داریم که نیاز به خیرین دارد
سرحدی روز بعد در گفتگو با اصحاب رسانه که در محل خبرگزاری اس.بی پرس، برگزار شد، گفت: خیرین برای گواتامک تماس میگیرند عرض میکنم که گواتامک را یک خیر قبول کرد، من مشابه گواتامک زیاد دارم و به شما معرفی میکنم اما آنها میگویند الا و به الله که فقط همانجا! مگر گواتامک چند مدرسه میخواهد؟!
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان گفت: ما برای خیر نمیتوانیم تعین تکلیف کنیم. اما اگر اختیار را به ما داد بر اساس شاخصها به او مشورت داده و اولویتها را بیان میکنیم.
وی افزود: مدارس شبیه گواتامک خیلی زیادند و ساخت صفرتا صدش بالای ۸۰۰ میلیون هزینه لازم دارد درحالیکه ما 6 هزار کلاس درس کمبود داریم و بهتر است خیرین با مراجعه به ما لیست مدارس مشابه گواتامک را دریافت کنند.
سرحدی گفت: تمام مدارس بلوکی، سنگی و کانکسی را لیست کردهاییم حدود ۴۰۰ مدرسه شده است و بانک این اطلاعاتی را دوباره داریم برای کسانی که قصد کمک دارند در اختیار میگذاریم و به افرادی که میخواهند گواتامک را بسازند میگوییم برای مدرسهی گواتامک خیر پیدا شد حالا شما بیا اینها را بساز.
وی افزود: اینکه همه خیرین الآن هجوم آوردهاند سمت گواتامک این قدرت رسانه است که همه میخواهند گواتامک را بسازند اما چرا از این فرصت بهصورت منطقی برای رفع تمام مشکلات مشابه استفاده نشود؟
وی با اشاره به اینکه یکی از امیدواریها ورود خیرین به استان است، اظهار داشت: در اوایل دهه اول 90 تمام آورده خیرین به استان 2.6 میلیارد تومان بود و رتبه 29 کشور بودیم در جذب اعتبار خیرین اما سال 98، 149 میلیارد تومان جذب اعتبار خیرین داشته اییم.
سرحدی گفت: سیستان و بلوچستان مقصد خیرین مدرسهساز کشور است و به لحاظ تعداد پروژه بیشترین تعداد پروژههای ساخت مدرسه توسط خیرین را ما داریم.
وی افزود: حضور خیر در استان دو اثر دارد: 1. آوردهی خودش را به استان اختصاص میدهد 2. دولت مکلف مشود سهم اش را بگذارد تا پروژه ایی که توسط خیر شروعشده تمام شود و این خیر مضاعف است.
تأثیر مسائل اقتصادی در مسائل آموزشی
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه در نشست صمیمانه با جمعی از اصحاب رسانه شمال استان گفت: نیازهای آموزشوپرورش و نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان باید بلد شود، بهعنوان یک مسئول میگویم که وضعیت ما گلوبلبل نیست؛ سالی ۱۰۰۰ کلاس درس تحویل میدهم درصورتیکه همواره شاهد افزایش تعداد دانشآموزان هستیم.
وی افزود: ما برای تجهیزات هم باید بودجه داشته باشیم و شرایط اقتصادی موضوع را سخت کرده است.
سرحدی تصریح کرد: وقتی میگوییم ۱۲ هزار کلاس درس باید نوسازی یا ساخته شود یعنی 2 هزار مدرسه و ۲ هزار قرارداد، پیمانکار و خرید مصالح و این فقط بیان کردنش ساده است!
وی افزود: مهاجرت خانوادهها از برخی مناطق باعث خالی شدن بعضی مدارس شده است و این در حالی است که در بعضی نقاط دیگر تجمع جمعیت داریم و این یعنی مسائل اقتصادی در مسائل آموزشی مؤثر است.
شایسته دانشآموزان استان من نیست که سرانه ۱.۷۵ داشته باشند
سرحدی با اشاره به اینکه بهجز سیستان و بلوچستان و البرز هیچ استانی سرانه فضای آموزشیاش زیر ۴ نیست، گفت: پایینترین شاخصه فضای آموزشی رادار است، سرانه ۳.۳ مترمربع به ازای هر دانشآموز در استان است درحالیکه استاندارد کشوری بالای 8 است و شایسته دانشآموزان استان من نیست که سرانه ۱.۷۵ داشته باشند.
وی افزود: به ازای هر دانشآموز باید 2 تا 2.5 مترمربع رشد کنیم یعنی باید بیش از یک و نیم میلیون مترمربع فضای آموزشی بسازیم تا برسیم تازه به متوسط کشور و البته اگر کشور هم صبر کند ما به آن برسیم! خب کشور هم درحالیکه رشد است وما همچنان عقب میمانیم این در حالیست که سرانه فضای آموزشی استان نیز متوازن نیست؛ در برخی مناطق جنوب استان سرانه 1.8 تا 2 مترمربع سرانه فضای آموزشی داریم.
سرحدی گفت: برای 2 میلیون مترمربع که نیاز فضای آموزشی است ۴ میلیون ساختوساز لازم است و این یعنی 8 هزار میلیارد تومان بودجه لازم است که خب حتی بودجه کل کشور هم اینقدر نیست و توقع را باید از ما بهاندازه امکانات داشته باشید
تمام پروژههای بخاری نفتی زابل تعیین تکلیف کردیم/ مدارس کپری از استان جمع شده است
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان با اظهار اینکه هرچه مدرسه میسازیم جمعیت اضافه میشود و کمبود مدرسه داریم، گفت: سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ رشد دانشآموز را با سالی 4 درصد افزایی جمعیت داراست و یعنی استان 7 برابر متوسط کشور رشد ورودی دانشآموز در هرسال دارد و ما هرچه مدرسه میسازیم بازهم با کمبود مدرسه مواجه میشویم.
وی افزود: اعتبارات دولتی به سیستان و بلوچستان هرسال 96 هفتاد میلیارد بود و سال 98 به 476 میلیارد اعتبار با تخصیص رسیدیم و نتیجه این شد که قبلاً سالی 500 کلاس تحویل میشد و سال 98، 1012 کلاس تحویل آموزشوپرورش دادیم و حالا میتوانیم ادعا کنیم که مدارس کپری از استان جمع شده است.
سرحدی گفت: اینکه بقیه استانها جلو رفتهاند و ما ممانده اییم به این دلیل است که ما در سطح ملی کسی را نداشتیم و این باعث میشد اعتبارات به سمت سایر استانها برود
وی اظهار داشت: ایجاد ردیفی در بودجه ملی به نام ایجاد عدالت آموزشی در سیستان و بلوچستان اتفاق خوبی بود، این ردیف که مختص استان ماست از سال 95 ایجادشده و امسال 126 میلیارد از این طریق دریافت داشتیم و اینکه از حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبارات دولت 10 درصد به ما اختصاصیافته خوب است و امیدوارم این روند ادامه یابد تا مشکلات استان حل شود.
سرحدی گفت: تمام پروژههای بخاری نفتی زابل تعیین تکلیف کردیم؛ بخشی از بخاریها توسط خود استان جمع شد و الآن با همکاری خزانه معین خراسان رضوی قصد داریم تمام بخاریهای نفتی جمع شود و تمام مدارس از سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب بهرهمند شوند
مردم با پویش «آجر به آجر» همراه شوند
مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان گفت: در پویش آجربه آجر هدف درگیر کردن ذهن همه مردم برای مدرسهسازی است.
وی تصریح کرد: همانطور که بخش خیلی اندکی از اعتبارات کمیته امداد از طریق صندوقهاست اما همینکه ذهن بسیاری از افراد درگیر کمک به مستمندان از این طریق است ارزشمند است
سرحدی افزود: ساخت مدرسه سه کلاسه با 240 میلیون تومان که از طریق پویش جمعآوری میشود در برابر 700 میلیارد تومان بودجههایی که از طرق دیگر به این موضوع اختصاص مییابد خیلی کم است اما درگیر شدن ذهن مدردم به اهمیت مدرسه مهم است.
وی افزود: متاسفانه مشارکت برای استان سیستان وبلوچستان بسیار ضعیف است، باگذشت دوماه از این پویش و با مشارکت 1000 نفر در دوماه 50 میلیون جمع شد، این در حالی است که حتی خیرین هم میتوانند بودجه ایی که میخواهند به ساخت مدرسه اختصاص دهند را از طریق همین سایت ajorbajor.ir واریز نمایند.
سرحدی بابیان اینکه هدف بیش از دریافت هزینه مالی بحث فرهنگسازی است تا خود مردم هم پایکار باشند، خطاب به مردم گفت: نام این طرحآجر به آجر است و هر فرد حتی در حد یک آجر، یعنی ۵۰۰ یکتومانی هم میتواند کمک کند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه برای مدرسهسازی لازم است اصحاب رسانه به یاری مسئولین بشتابند، گفت: برای من خیلی بد است که حتی دوستان خبرنگار هم از «پویش آجر به آجر» مطلع نیستند، من نتوانستهام ارتباط بگیرم، اما حالا قرار است پسازاین جلسه لیست انتشاری از خبرنگاران و فعالان سراسر استان تهیه کنم و همهی اخبار مرتبط را به آنها ارسال نمایم.
گزارش از فاطمه شیرزایی
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir