آسبادهای منطقه سیستان در انتظار ثبت جهانی است

به گزارش اس.بی پرس، علیرضا جلالزایی اظهار داشت: برای چهار پایگاه ملی کوه خواجه، آسبادهای سیستان، پایگاه ملی بمپور و باغ شهر جالق هر پایگاه ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظرگرفته شده است.
وی افزود: این اعتبار در این بازه زمانی دستاورد خوبی از حیث اعتبارات ملی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این میزان از اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایهای در سال ۹۹ به پایگاه های ملی استان اختصاص پیدا کرده است.
وی بیان کرد: تا کنون سه اثر در حوزه میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان شامل بیابان لوت بین سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان، شهرسوخته و دهکده کلپورگان ثبت جهانی شدهاند.
جلالزایی با بیان اثراث این ثبت در آینده گردشگری منطقه تصریح کرد: این موضوع تاثیرات همه جانبه و فراوانی خواهد داشت از اینرو برای این مهم طرح و برنامه مدونی تدوین و نوشته شده که در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: هر چه دامنه ثبتی میان استانها تقسیم و بیشتر شود اتفاق مبارکی خواهد بود تا داشتههای سیستان وبلوچستان را به همه معرفی کرده و جزو اولینها باشیم .
آسبادهای سیستان به عنوان قدیمیترین نوع آسیای بادی در ایران و جهان شناخته میشود که پیرامون شهر زابل و در مسیر بادهای ۱۲۰ روزه، بیشتر به صورت منفرد و گاه به صورت دوقلو ساخته شده است.
انتهای پیام/
منبع : irna.ir