خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 6616
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ - ۲۱:۰۴
جلوگیری از خسارت گسترده بارش‌های آتی بلوچستان با کمترین هزینه ممکن

غفلت از سیل بندهای کاجو و افزایش خسارت سیل/ بنیادهای علوی و برکت علاج واقعه قبل از وقوع کنند

 غفلت از سیل بندهای کاجو و افزایش خسارت سیل/ بنیادهای علوی و برکت علاج واقعه قبل از وقوع کنند
ترمیم و احیای سیل بندهای حفاظتی رودخانه کاجو در بلوچستان، اقدامی بسیار ارزان برای جلوگیری از خسارت‌های گسترده بارش‌های آتی منطقه است و بنیادهای خیریه‌ای چون علوی و برکت با همت گروه‌های مردمی و جهادی باید هر چه زودتر دست‌به‌کار شوند.

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، طغیان رودخانه‌های فصلی در بلوچستان در مردادماه سال جاری و دی‌ماه سال گذشته خسارت‌های بسیاری به همراه داشت و مردم منطقه را با رنج و سختی بسیاری مواجه کرد.

 

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی قصرقند در گفتگویی ضمن تأکید بر لزوم ترمیم فوری سیل بند حفاظتی رودخانه کاجو، هشدار داد: خطر سیل محلات گونگان، قاضی بازار، کورجو، کورسر و دمبیگان را تهدید می‌کند.

 

فیض محمد زین‌الدینی اظهار کرد: سیل بند حفاظتی رودخانه کاجو که براثر سیل ویرانگر دی‌ماه 98 تخریب‌شده است نیاز به ترمیم فوری و اساسی دارد.

 

بر اساس این گزارش سیل بند رودخانه کاجو در اوایل انقلاب به‌منظور جلوگیری از نفوذ سیلاب این رودخانه به اراضی کشاورزی و حاشیه غربی شهر قصرقند احداث‌شده که براثر طغیان‌های پی‌درپی رودخانه کاجو در سالیان متمادی فرسوده و تخریب‌شده است.

 

سیل ویرانگر دی‌ماه 98 و مونسون امسال نیز خسارت‌های زیادی به این سیل بند وارد کرد که موجب تخریب آن در چندین نقطه شهر شده است.

 

ازآنجاکه تخریب سیل بند رودخانه کاجو موجب نگرانی کشاورزان و ساکنان حاشیه این رودخانه شده است، گروه‌های مردمی و جهادی هر چه زودتر باید دست‌به‌کار شوند.

 

باید به بنیادهای خیریه‌ای چون علوی و برکت که سال‌ها به مردم منطقه خدمت می‌کنند، یادآور شد: در صورت عدم ترمیم این سیل بند و آغاز بارش‌های احتمالی ماه‌های آینده، خطر سیل جان و مال مردم مظلوم منطقه را تهدید می‌کند.

 

به گفته کارشناسان امر، مهم‌ترین عامل تخریب این سیل بند، عدم لایروبی رودخانه کاجو است؛ با توجه به شیب تند این رودخانه و بالا آمدن بستر آن هیچ‌وقت لایروبی آن در دستور کار مسئولان دولتی قرار نگرفته است.

 

با توجه به سوابق گذشته و حضور نداشتن دولت در این‌گونه اتفاقات بلوچستان، بنیاد علوی، بنیاد برکت و گروه‌های جهادی باید تا قبل از وقوع یک فاجعه انسانی، نسبت به تخصیص اعتبار، ترمیم و بازسازی سیل بندهای بلوچستان اقدام لازم را انجام دهند.

 

انتهای پیام/#

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha