خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 6745
۱۳۹۹/۰۸/۲۶ - ۲۳:۳۰
مقابله با تولید در سال جهش تولید!

لزوم ورود دستگاه قضا به مسئله رهاسازی آب سیستان/ این اقدام علیه امنیت کشور نیست؟

لزوم ورود دستگاه قضا به مسئله رهاسازی آب سیستان/ این اقدام علیه امنیت کشور نیست؟
رها نشدن آب دشت سیستان به هر بهانه‌ای ازجمله قصور، وعده و عید و یا بهانه طرح 46 هزار هکتاری، به‌شدت به کشاورزان و همین‌طور تولید کشور آسیب جدی خواهد زد و لازم است دستگاه قضا به این ماجرا ورود پیدا کند.

خبرنگاران اس.بی پرس هرچقدر در روزها و هفته‌های گذشته توصیه‌ها و هشدارهایی در خصوص آخرین فرصت رهاسازی آب در نیمه آبان ماه متذکر و منتشر کردند، مثمر ثمر واقع نشد و جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان و وزارتخانه مربوطه رهاسازی آب را به بهانه‌های مختلفی ازجمله نواقص بی‌شمار پروژه 46 هزار هکتاری، پشت گوش انداخت و حتی در انهار سنتی نیز این اتفاق ساده رخ نداد.

 

نمایندگان کشاورزان سیستانی در نامه‌ای به نیکبخت ـ رئیس جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ـ تقاضا کردند که آب موردنیاز مرحله کشت از طریق شبکه‌های آب‌رسانی روباز و طرح در مناطقی که امکان بهره‌برداری از آن وجود دارد، در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

 

 

بر اساس تجربه کارشناسان کشاورزی و خود کشاورزان بومی منطقه، گندمی که از 20 آبان به بعد در سیستان کشت می‌شود محصول خوبی نمی‌دهد.

 

طبق گفته‌های فریدون اشرفی قائم‌مقام مجری طرح 46 هزار هکتاری، 20 هزار هکتار از اراضی دشت سیستان آب‌رسانی شده است.

 

بیست هزار هکتار یعنی کمتر از پنجاه‌درصد زمین‌های نقطه‌ی هدف طرح ۴۶ هزار هکتاری، درحالی‌که پروژه کامل آبیاری با لوله یک‌چهارم زمین‌های کشاورزی منطقه سیستان را پوشش می‌دهد و این یعنی بیش از 75 درصد زمین‌های کشاورزی منطقه تحت تأثیر تصمیمات آقایان در جهاد کشاورزی برای رهاسازی آب است.

 


چند روز قبل از شوی تبلیغاتی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان و دعوت از اصحاب رسانه برای مشاهده پروژه چند ده‌میلیاردی 46 هزار هکتاری، نیکبخت رئیس این سازمان در جمع نماینده کشاورزان، توپ را در زمین وزارت نیرو انداخت و گفت که کشاورزان باید از این وزارت خانه آب کشاورزی خود را طلب کنند.

 

این در حالی است که طبق شنیده‌های خبرنگار ما، 400 میلیون مترمکعب از سوی وزارت نیرو به جهاد کشاورزی استان آب تخصیص‌یافته که تاکنون 100 میلیون مترمکعب آن استفاده‌شده است. بر اساس شواهد و قرائن گذشته و رویه‌ای که جهاد کشاورزی پیش‌گرفته است احتمالاً تا نوروز سال آینده، 100 میلیون مترمکعب دیگر نیز مصرف شود، مابقی این آب چه خواهد شد و با چه قصدی در اختیار کشاورزان قرار نمی‌گیرد؟

 

در ضمن یادآور می‌شود، روزهای پربارشی برای استان پیش‌بینی‌شده است و جهاد کشاورزی باید این موضوع مهم را نیز در نظر داشته باشد که در آینده به ذخایر آبی‌اش افزوده خواهد شد و اکنون زمان مهم‌ترین مسئله در این ماجرا است.

 

با توجه به مشکلات اقتصادی مردم منطقه و کشور به خاطر تحریم‌های ظالمانه، عدم رهاسازی آب چاه نیمه‌ها که مانع اصلی تولید مواد غذایی آن‌هم در سال «جهش تولید» خواهد بود، اقدامی است علیه امنیت منطقه و کشور. از همین رو دستگاه قضا، شخص آیت‌الله رئیسی و همچنین دستگاه‌های نظارتی باید به اتفاقاتی که به رها نشدن آب منجر شده است، ورود کنند. آقایان سهراب سیستان در حال مرگ است و نوش دارو بعد از مرگش هیچ فایده‌ای ندارد، دارد؟


 


download

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha