خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 7664
۱۳۹۹/۱۰/۱۰ - ۱۴:۴۳
به قلم حامد معلم بندانی

فقری که با دیگر فقرها فرق دارد/تهدیدی جدی برای امروز و آینده سیستان

فقری که با دیگر فقرها فرق دارد/تهدیدی جدی برای امروز و آینده سیستان
این روزها طی اخبار رسیده در فضای مجازی و از گوشه و کنار مردم از باز شدن آغوش مادر همه فقرها برای سیستان سخن میگویند. فقر آب در این خطه تهدید سیستان تهدید استان و تهدید ایران عزیزمان است، دریابیمش!

اس.بی پرس_حامد معلم بندانی: این روزها طی اخبار رسیده در فضای مجازی و از گوشه و کنار مردم از باز شدن آغوش مادر همه فقرها برای سیستان سخن میگویند؛ تهدید سیستان، تهدید استان و تهدید ایران عزیزمان است، دریابیمش!

 

فقر آب یکی از برجسته‌ترین و خطرناک‌ترین اشکال فقر است که زمین تا آسمان با نمونه‌های دیگرش چون فقر اقتصادی،سیاسی و اجتماعی یا فرهنگی فرق دارد.

 

تجربه ثابت کرده که این سطح از فقر را به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان با منابع مادی مدیریت کرد و چه‌بسا این شکل از فقر عامل نابودی تمامی منابع مادی یک جامعه گردد.

 

 

حادثه‌ای سهمگین که هر آن ممکن است برای مردم استان سیستان و بلوچستان بیفتد

سال‌هاست که محدودیت‌های فراوانی برای ورود آب به سیستان از آن‌سوی مرز اِعمال می‌گردد و متأسفانه تاکنون هیچ اقدام مثبت محسوس و مستمری از طرف نمایندگان ادوار سیستان و دیگر مسئولین کشوری و استانی انجام‌نشده است.

 

ساخت بند کمال خان و اتمام آن به معنای کنترل سیلاب در آن‌سوی مرزهاست،آن زمان کنترل ۸۵۰ میلیون مترمکعبی که قرار بود وارد سیستان ورجاوند شود دیگر در دستان ما نخواهد بود.

 

از سوی دیگر با دستور و نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب ۸۵۰ میلیون دلار جهت انتقال آب از چاه نیمه‌ها به مزارع در سیستان هزینه شده است که هنوز عایدی‌اش به‌طور کامل نصیب مردمان این سامان نگردیده است و حال با اتمام ساخت این بند،مگا پروژه آبیاری دشت سیستان نیز رو به نابودی و قهقرا می‌رود و دیگر آبی نیست که منتقل گردد!

 

در همین راستا معیشت چهار هزار خانوار سیستانی که درگرو صیادی است نیز دست‌مایه این فقر آب خواهد بود. کما اینکه در آینده نزدیک جهت تأمین آب شرب هم به مشکل خواهیم خورد و از هم‌اینک نفس‌های آخر تالاب نیمه‌جان هامون در گوش‌هایمان زوزه می‌کشد.

 

نفس‌هایی که هق‌هق‌کنان بیکاری،بیماری، ناامنی، مهاجرت و هر خطر احتمالی دیگر را مستقیم و غیرمستقیم متوجه کل استان سیستان و بلوچستان و ایران عزیزمان خواهد کرد.

 

چه بسیار مشاغلی که در این سال‌ها به همین سبب نابود شدند و معیشت‌های خانواده‌های سیستانی که به صید،کشاورزی و دام‌پروری وابسته بود متزلزل گشت و جمعیت فراوانی از آن‌ها بیکار شدند؛مهاجرت‌ها شدت گرفت و خطر خالی شدن تنگه احد ایران اسلامی به جد احساس شد.

 

حال می‌بایست مسئولان کشوری،استانی و نمایندگان مردم در خانه ملت همان‌گونه که در موضوعات دیگر به باز توزیع عدالت ورزانه ثروت در جامعه و تساوی بخشی در حقوق اجتماعی شهروندی می‌اندیشند به تأمین مناسب و به‌موقع و عادلانه آب نیز با قید فوریت بیندیشند و تؤامان با آن،چشم‌انداز کارشناسی شده‌ای برای جلوگیری از هدر رفت،تبخیر،نگهداری و باز توزیع آن تهیه و تدوین نمایند تا این شاه‌کلید اصلی جلوگیری از فقر که هرلحظه بحرانی‌ترین شرایط و سخت‌ترین شوک‌ها و فشارهای روانی را به مردمانمان تحمیل می‌کند را در دست‌گیرند در غیراینصورت هر همت،تلاش و اقدام دیگری بدون در نظر گرفتن این مهم بسان آب در هاون کوبیدن است و راهی ست که به ترکستان ختم می‌شود.

 

در پایان نگارنده بنا بر مطالعات و رصد نظرات کارشناسان یادآور می‌شود که وجود فقر از هر نوعی به جهت داشتن سیاست‌های غلط نبوده و نیست بلکه به خاطر اجرای غلط سیاست‌هاست و در اینجا سیاست گزاری آب نوعی سیاست گزاری کلان فرا بخشی و بین بخشی را می‌طلبد که الحمدالله دراین‌بین نخبگان و صاحب‌نظرانی از همه نوع و با عناوین متنوع داشته و داریم و نیاز است یک‌بار برای همیشه اینان گرد هم‌آیند و غم آب را پایان دهند.

 

ترجیح می‌دهم دیگر از اهمیت آب و ارتباطش با جامعه شکننده و حاکمیت شکننده ننویسم و نگویم چراکه تصورش نیز قلبمان را به درد می‌آورد آن هنگام که فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تنگه احد ایران اسلامی عزیزمان را به یاد می‌آورم.

 

انتهای پیام/

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha