تجمع مردم زابل برای ثبت نام در سامانه سجام/ مسئول دفتر پیشخوان: بی سوادی مردم باعث این همه مراجعه شده است

به گزارش اس.بی پرس، بر اساس مصوبه سازمان بورس همه سرمایه گذاران چه افرادی که قبلا کد بورسی دریافت کرده اند و چه افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده اند و متقاضی دریافت کد بورسی هستند، بایستی به سامانه سجام مراجعه کرده و اطلاعات خود را در این سامانه ثبت یا در صورت لزوم ویرایش کنند.
سجام یک سامانه زیر ساختی در بازار سرمایه است نه یک سامانه تجاری، زیرا هدف آن کسب درآمد نیست بلکه ایجاد یک سامانه مادر برای جمع آوری اطلاعات مشتریان است.
درحالی که برخی مسئولین از اجباری نبودن ثبت نام در سجام خبر میدهند اما بسیاری از مردم که تنها درآمدشان یارانه و سهام عدالت است به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح و کافی نسبت به این موضوع نگرانیهایی دارند و ثبت نام را ترجیح میدهند.
طی بررسی میدانی خبرنگار اس.بی پرس مشاهده شد که بسیاری از مردم از روستاها برای ثبت نام سجام به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و این موضوع طی چند روز اخیر موجب ازدحام جمعیت در دفاتر شده است.
مدیریت دفاتر پیشخوان به جهت حفظ فاصله اجتماعی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعداد محدودس از افراد را به داخل دفاتر راه داده و این موضوع باعث تجمع بیشتر مردم در خارج از محل ثبت نام شده است.
یکی از مردم هامون که برای ثبت نام به زابل مراجعه کرده بود میگفت: سه روز است این مسیر را میروم و میآیم هربار سیستم قطع میشود و نوبتم به روز بعد موکول میشود و هربار باید هزینه بسیاری صرف رفت وآمدم شود.
شهروند دیگری میگوید: گفتهاند مهلت ثبتنام تمام میشود و باید سریعتر ثبتنام کنیم اما یک روز ثبت نام طول کشید، یک روز ایستادن در صف خرید سیمکارت، حالا هم چند روز است در صف اهزار هویت قرار دارم و هرروز سیستم با مشکل روبه رو میشود.
این شهروند تصریح کرد: علاوه بر ثبت نام سجام، خرید سیمکارت نیز از جمله چالشهای پیش روی ماست و پدرمادرم چون سوادکافی ندارند، گوشی یا سیمکارتی به نام خودندارند اما مجبور شدهاییم برای ثبت نام سجام یک روز را در صفهای خرید سیمکارت صرف کنیم.
شهروند دیگری نیز با ارسال صوت به بخش صدای مردم این پایگاه خبری خواستار پیگیری این موضوع شد.
مسئول یکی از این دفاتر شهر زابل در گفتوگو با خبرنگار اس.بی پرس میگوید: ثبت نام سجام مهلت زمانی خاصی ندارد و مردم به راحتی میتوانند از طریق سیستمهای خانگی ثبت نام کنند اما نداشتن سواد و ابزار کافی باعث مراجعه آنها به این مراکز شده است.
وی افزود: در شبانهروز صدها نفر به ما مراجعه میکنند و برای مدیریت این حجم جمعیت، افزایش سرعت کار، برقراری فاصله اجتماعی و جلوگیری از شیوع کرونا مجبور شدهاییم نیروی روز مزد نیز به مجموعه اضافه کنیم.
در پی ازدحام جمعیت در بسیاری از شهرهای کشور، نایب رئیس هیئت مدیره کانون شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت کشور نیز گفت: ثبت نام سامانه «سجام» برای سهامداران غیرمستقیم سهام عدالت نه محدودیت زمانی دارد و نه الزامی است
امینی خواه خاطرنشان کرد: فرد سهام دار ۱۰ هزار تومان بابت سجام، ۱۰ هزار تومان احراز هویت پرداخت میکند و مبالغی هم دفاتر پیشخوان و کافی نتها دریافت میکنند که بعضاً مراجعینی داشتهایم که برای ثبت نام سجام که غیرضروری هم بوده بالغ بر ۱۰۰ هزار تومان هزینه کردهاند، چرا برخی با اطلاع رسانی ناصحیح پول را از جیب سهام داران خارج میکنند و به جیب جاهای دیگر میریزند و باعث هزینه برای مردم میشوند؟
وی گفت: ثبت نام سجام فقط برای کسی قصد فروش سهام خود را داشته باشد یا بخواهد در رأی گیری ها و جلسات مجامع شرکتهای سرمایه گذاری در استانها شرکت کند لازم است، نه همه سهام داران.
بنا بر این گزارش به نظر میرسد باتوجه به شیوع ویروس کرونا و همچنین نداشتن سوادکافی در برخی خانوادهها، بهترین راه اطلاع رسانی صحیح و آموزش افرادی در برخی روستاهاست تا حداقل در هر محل یک نفر کار ثبت نام را انجام دهد و از مراجعات مردم به مراکز پیشخوان و صرف هزینههای گزاف جلوگیری شود.
گزارش از فاطمه شیرزایی
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir