نابودی باقیمانده دست رنج کشاورزان مظلوم سیستانی در اثر برنامهریزی غلط مجریان طرح 46 هزار هکتاری

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، از شهریورماه 1399 و درحالیکه بر اساس مطالعات مشاورین طرح در برنامه الگوی کشت پیشنهادی آنها سطح اختصاصی به گندم و غلات کمتر از 15 درصد 46 هزار هکتار بود و بدون توجه به تاریخ کشت مناسب که زارعین و کارشناسان کشاورزی منطقه آن را نیمه دوم آبان ماه اعلام کردهاند؛ عوامل اجرایی طرح در اقدامی غیر کارشناسی تا پایان دهه دوم دیماه آب را با تلفات گسترده در شبکه تزریق نمودند که تأخیر طولانی مدت در کاشت حتی در صورت تأمین آبر برای مراحل بعد موجب افت شدید عملکرد گندم می گردد.
متأسفانه با طولانی کردن دوره آبیاری به بیش از 90 تا 100 روز به دلیل عدم امکان تأمین و گردش آب، باعث خسارت گسترده به مزارع مردم گردیدند. این در حالی است که کارشناسان آب وزارت نیرو و سازمان آب به مقدار آب خروجی از چاه نیمهها را تاکنون بیش از 160 میلیون مترمکعب و برابر نیاز آبی نزدیک به 30 هزار هکتار گندمکاری در طول دوره رشد آن اعلام مینمایند.
نکته قابلتأمل آن است که برابر ادعای مجریان و مشاوران طرح، راندمان آبیاری ادعای بالای 85 درصد و در سفر اخیر معاون اول رئیسجمهور معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی ادعای اجرای 7 هزار هکتاری آبیاری مدرن را که تصاویر آن در زیر دیده میشود، مطرح نموده که باید تلفات آب در صورت صحت ادعا بسیار اندک میبود.
از طرفی کشاورزان سیستانی میگویند، گسترش این خسارتها که موجب نابودی دسترنج مردم گردیده، علاوه بر ناتوانی تأمین آب بهموقع به دلیل شکستگی خطوط و عدم اولویتبندی تأمین آب برای مزارعی که ابتدای رهاسازی کشت گردیدهاند، است.
به باور کارشناسان، این شیوه هدایت طرح علاوه بر اینکه به کشاورزان خسارت وارد میکند، کیفیت و کمیت منابع آب چاه نیمهها را نیز تهدید نموده است. کما اینکه ایستگاه پمپاژ B مستقر در کانال خروجی چاه نیمه یک در حال حاضر با مشکل تأمین آب پایدار حتی برای مرحله دوم آبیاری مزارع مواجه است.
مردم انتظار دارند، وزیر جهاد کشاورزی و دستگاههای نظارتی بهصورت ویژه به موضوع ورود نموده و علاوه بر برخورد با مسببان این خسارت، نسبت به جبران خسارت کشاورزان که تاکنون هکتاری 5 میلیون تومان هزینه کردهاند، اقدام نمایند.
انتهای پیام/#
منبع : sbpress.ir