خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 8545
۱۳۹۹/۱۱/۲۲ - ۱۲:۴۰

نماز باران باوجود بند کمالخان؟ / حمام خون! بهای خیانت برخی نمایندگان استان در جنگ آبی افغانستان / هامون و امید باهم خشکید

نماز باران باوجود بند کمالخان؟ / حمام خون! بهای خیانت برخی نمایندگان استان در جنگ آبی افغانستان / هامون و امید باهم خشکید
نتیجه خیانت برخی نمایندگان مجلس استان به مردم که در زمان مناسب اقدامی مناسبی در این جنگ آبی افغانستان نکرده‌اند، حمام خونی خواهد بود که گردوغبار و طوفان‌های 120 روزه بر آن خواهد وزیر و مردمان غیور منطقه را به کوچ اجباری مجبور می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری مردم سیستان و بلوچستان (اس.بی پرس) ویدئویی از برنامه کابل 1400 کشور افغانستان در فضای مجازی منتشرشده که قلب هر سیستانی و ایرانی را به درد می‌آورد. با قدری تأمل در محتوای این ویدئو متوجه می‌شویم، این کشور همسایه رسماً اعلام جنگ کرده است؛ جنگ آب! مخصوصاً آنجا که به نقل از رئیس‌جمهور افغانستان خطاب به ایران می‌گوید: زمان زورگویی به پایان رسیده است!

 

برای آنکه به عمق فاجعه آب در سیستان و بلوچستان پی ببرید، باید بدانید که در برخی شهرهای شمالی استان نماز باران خوانده می‌شود. به‌عنوان نمونه اقامه نماز باران در شهرستان هامون...

 

دیروز صد‌ها نفر از مردم شهرستان هامون با حضور در جوار شهدای گمنام شهر محمدآباد، برای طلب باران در برابر معبود خود سر تعظیم فرود آوردند.

 

 

نماز باران باوجود بند کمالخان؟

سیستان و بلوچستان جزو کم باران‌ترین استان‌های کشور و شمال این استان هم کمترین میزان بارندگی در کل استان را دارد. منابع آبی شمال سیستان و بلوچستان هرسال به میزان اندکی از بارندگی‌های حوزه‌های آبریز کشور افغانستان تغذیه می‌شود که این میزان اندک هم در طول سال صرف آب شرب منطقه سیستان و شهر زاهدان می‌شود.

 

هرچند نماز طلب باران از زمان انبیای الهی مرسوم بوده و هر وقت خشک‌سالی بر منطقه‌ای حاکم می‌شده است، مردم آن منطقه نماز باران برگزار می‌کردند، اما امروزه که در کشور همسایه میلیون‌ها مترمکعب در پشت صدها ذخیره‌شده آیا تنها نماز طلب باران رواست؟


نمایندگان مجلس و مسئولین سیستان و بلوچستان در زمان ساخت بند کمالخان کجا بودند؟

یکی از فعالین اجتماعی سیستان، لحظاتی بعد از انتشار این ویدئو در فضای مجازی با تحریریه اس.بی پرس تماس گرفت و گفت که سه سال پیش زمانی که رئیس‌جمهور افغانستان رسماً فاز سوم ساخت بند کمالخان را آغاز کرد به نماینده وقت پیام داده و او را از تهدید این تصمیم برای منطقه آگاه کرده است اما این نماینده مجلس و دیگر مسئولان بلندپایه سیستان و بلوچستان آن زمان مشغول رأی جمع‌کردن برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بودند.

 


امین کمالی که صحبت‌های او در گزارش ویدئویی برنامه کابل 1400 روایت‌شده است، در واکنش به این اعلام جنگ می‌نویسد:

«متأسفانه بارها گفتیم که مسئولان عزیز حواستان به بند کمالخان باشد، بارها گفتیم نمایندگان محترم سیستان به دنبال راهکار ویژه‌ای باشید و با مصاحبه کاری از پیش نخواهید برد و باید مسئولین کشوری را به‌طورجدی در خصوص وضعیت آبی سیستان به چالش بکشید.


حتی از آقای دکتر مالکی به‌عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی خواستار ورود جدی و قاطع به این موضوع مهم که با امنیت کشور در ارتباط است، شدیم؛ اما بازهم آن‌چنان‌که باید به موضوع بند کمالخان و تنش‌های آبی که برای سیستان به وجود آورده و خواهد آورد توجهی نشد تا اینکه صدایمان را خود افغان‌ها شنیدند و حتی پوشش خبری دادند ولی افسوس که برای گفته‌هایمان در منطقه‌ و استان خودمان گوشی شنوا نیست.»

 

حق آبه جوابگوی افغان‌های مقیم ایران هم نخواهد بود

کمالی در ادامه می‌نویسد: بازهم می‌گوییم حق آبه ۸۵۰ میلیون مترمکعب فعلی، حق بی‌چون‌وچرای رودخانه هیرمند است که تنها برای شرب منطقه کفایت می‌کند و اگر بخواهیم حسابی سرانگشتی داشته باشیم جوابگوی افغان‌های داخل ایران نیز نخواهد بود و گرفتن آن بااینکه لازم است، اما به‌عنوان دستاورد موردقبول نیست و مهم‌تر از آن حق آبه تالاب هامون است. تالاب هامون موضوعی بین‌المللی است که اگر به آن توجهی نشود در سایه‌ی حق آبه هیرمند به فراموشی سپرده می‌شود و نتیجه آن مرگ حتمی و بدون برگشت هامون، سیستان و درنتیجه مهاجرت و شروع مجدد ناامنی‌ها در منطقه خواهد بود.

 

 

حمام خون بهای خیانت برخی نمایندگان استان در جنگ آبی افغانستان

خیانت شاخ و دم ندارد. همین‌که برخی نمایندگان مجلس استان در زمان مناسب، واکنش مناسبی از خود نشان نداده‌اند و حتی بعدازاین همه روز و ماه و سال، همچنان بی‌توجه به اعلام جنگ افغانستان هستند، به معنای واقعی کلمه به مردم سیستان و بلوچستان خیانت کرده‌اند.

 

اینکه رئیس‌جمهور افغانستان در زمان آغاز اجرای فاز سوم بند کمالخان خطاب به ایران می‌گوید: «زمان زورگویی به پایان رسیده است!» یعنی رسماً اعلام جنگ آبی کرده است. حالا پرداختن به اینکه ایران آیا به افغانستان زور گفته یا نه؟ اینکه این برنامه از سوی آمریکایی‌ها که سال‌ها افغانستان را اشغال کرده و به آن‌ها زور گفته‌اند، است یا نه و ... موضوع بحث این گزارش نیست؛ اما...

 

باید بدانید چند صباحی دیگر بدون حق آبه، نه آبی برای شرب خواهد بود، نه آبی برای کشت و کار و جاری شدن در طرح کذایی 46 هزار هکتاری، نه آبی که تالاب بین‌المللی هامون را سیراب کند. گردوغبار و طوفان‌های 120 روزه شدیدتر و شدیدتر می‌شود. مردم، روستاییان و حتی ساکنین شهرها فوج فوج، مهاجرت می‌کنند و تنگه احد ایران خالی از مدافعان غیور و سربازان وفادارش می‌شود. این‌گونه است که خیانت برخی نمایندگان مجلس و مسئولین استانی و کشوری در جنگ آبی افغانستان به حمام خون منجر می‌شود.

 

نباید هامون و امید باهم بخشکد

باید کاری کرد. مردم باید از نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی بخواهند، نمایندگان مجلس از وزرای خارجه، نیرو و ... بخواهند که آتش این جنگ آبی را هر چه زودتر خاموش کنند. حق آبه حق مردم سیستان و بلوچستان است و این حق را باید گرفت. نباید اجازه داد امید مردم همچون تالاب بین‌المللی هامون بخشکد.



 


منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha