خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 8793
۱۳۹۹/۱۲/۰۵ - ۱۷:۳۱
معاون استاندار سیستان و بلوچستان: تیراندازی در آن‌طر‌ف مرز پاکستان بود‌

کشته شدن شماری از هم وطنان بلوچ از عواقب نادیده گرفتن مشکلات سوخت بران است

کشته شدن شماری از هم وطنان بلوچ از عواقب نادیده گرفتن مشکلات سوخت بران است
پیرامون مشکلات سوخت بران سیستان و بلوچستان پیشنهادهایی ارائه گردید که نادیده گرفته شد که عواقب نادیده گرفتن این موضوع مهم منجر به کشته شدن هم‌وطنان بلوچ و حوادث دو روز اخیر در سراوان است.

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، ویدئویی از تجمع سوخت بران سراوانی در مرز و که با صدای تیراندازی شدیدی همراه است، ساعاتی است در صفحات اجتماعی منتشرشده؛ این در حالی است که پیش‌ازاین در گزارشی با عنوان «توجه ویژه مجلس به صادرات خرد گازوئیل و بنزین/ فروش سوخت از طریق مرزنشینان به عدالت نزدیک‌تر است» نسبت به اهمیت موضوع سوخت بری در سیستان و بلوچستان هشدارهایی داده و راهکارهایی ارائه شد.

 

 

طبق آنچه در این صفحات منتشرشده، روز دوشنبه، شماری از سوخت بران در نقطه صفر مرزی «آسکان» شهرستان سراوان براثر تیراندازی نیروهای مرزی کشته و زخمی شده‌اند.

 

این رسانه‌های اجتماعی که اغلب در بستر اینستاگرام فعالیت می‌کنند، مدعی هستند که سپاه پاسداران با بستن و حفر چاله‌های بزرگ در نقاط صفر مرزی از تردد سوخت بران بلوچ ممانعت کرده که با اعتراض آن‌ها مواجه شده است. شماری از سوخت بران با حضور در مقابل پایگاه سپاه خواستار بازگشایی مرز و اجازه تردد به سوخت بران شدند که با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران مواجه شدند.

 

هویت دو تن از سوخت بران که با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران کشته شدند، «انس صاحب زاده» اهل روستای حق آباد بم پشت و «رحمن» اهل روستای پرکن شهرستان مهرستان عنوان‌شده است.

 

همچنین هویت دو تن از زخمی شدگان، «عبدالستار دهواری» فرزند خیر محمد اهل روستای کلپورگان و «سلمان» فرزند جنگهان محرز شده که سلمان بیهوش و به بخش آی سی یو منتقل‌شده است.

 

 

معاون استاندار سیستان و بلوچستان: تیراندازی در آن‌طر‌ف مرز پاکستان بود‌

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان با تشریح این حادثه می‌گوید: ‌این حادثه ساعت 8 صبح دیروز در مرز شمسر شهرستان سراوان توسط سوخت‌برها در آن‌طرف مرز رخ داد که با تیراندازی افراد ناشناس یک نفر از سوخت‌برها کشته شد و تعدادی زخمی شدند.

 

محمدهادی مرعشی گفته: گذرگاه‌های قانونی و مشخص‌شده توسط خود مردم محلی برای استفاده از طرح رزاق و سهمیه سوخت واگذارشده به آن‌ها ساماندهی شده است و همه باید به رعایت قانون و روند اجرای آن و تردد در مرزها احترام بگزارند.

 

وی بابیان اینکه با تحریک و فضاسازی گروهک تروریستی جیش‌الظلم و تحرکات برخی سودجویان در حوزه شهرستان سراوان، درگیری مرزی به وجود آمده است، ابراز می‌کند: با حمله افراد به پاسگاه مرزی و سوء‌استفاده برخی سودجویان سوخت بر با آتش زدن یک دستگاه موتورسیکلت، اقدام به سنگ‌پرانی به سمت پاسگاه می‌کنند.

 

مرعشی می‌گوید: بعدازاین ماجرا با معتمدان محلی صحبت کردیم و موضوع تحت کنترل درآمد، اما امروز باز عده‌ای در فضای مجازی مردم را برای تجمع تحریک می‌کردند که باز عده‌ای به سمت فرمانداری حمله کردند و با شکستن شیشه‌های فرمانداری متفرق شدند.

 

 

او به تحریک و فضاسازی گروهک تروریستی جیش‌الظلم با پخش کلیپی در خصوص زیر سؤال بردن طرح رزاق اشاره کرد و گفت:‌ گروهک‌های ضد‌انقلاب و معاند از قبل با ترسیم نقشه و ترغیب افراد سودجو دست به این اقدام خرابکارانه زده‌اند.

 

فعالیت سوخت برهای سیستان و بلوچستان را قانونی کنید

قالیباف رئیس مجلس پیش‌ازاین در یک گفتگوی تلویزیونی از نهایی شدن مصوبه اختصاص بنزین به هر کد ملی به‌جای اختصاص به خودرو خبر داد و گفت که این اتفاق به عدالت نزدیک‌تر است، اما با توجه به شرایط خاص سیستان و بلوچستان شاید قانونی شدن فروش از طریق سوخت برها و اعطای امتیاز ویژه صادرات بنزین و گازوئیل به مرزنشینان، به عدالت نزدیک‌تر است.

 

او با اشاره به گلایه پدری ساکن در مرزهای سیستان و بلوچستان که فرزندش در هنگام حمل گالن بنزین کشته‌شده بود، گفت: چطور پیرمرد روستایی ساکن در زهک که ۷۵ سال سن دارد این موضوع را متوجه می‌شود اما من رئیس مجلس این را متوجه نشوم چرا ما شجاعت تصمیم‌گیری نداریم.

 

توجه ویژه مجلس به صادرات خرد گازوئیل و بنزین/ فروش سوخت از طریق مرزنشینان به عدالت نزدیک‌تر است

 

شهریور سال ۱۳۹۲ بود که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به‌عنوان گامی کوتاه‌مدت و فوری برای تقویت معیشت مرزنشینان کشور و ازجمله مرزنشینان استان سیستان و بلوچستان، مقرر کرد که به ازای هر نفر مرزنشین، مقدار ۵۰۰ لیتر گازوئیل توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تخصیص و از طریق مباشران در نقاط مرزی قیمت‌گذاری و به کشوهای افغانستان و پاکستان فروخته و پس از کسر کارمزد و مالیات، درآمد حاصله ماهیانه به‌حساب مرزنشینانی که در شعاع ۲۰ کیلومتری ساکن هستند، واریز ‌شود. ازآن‌پس شرکت‌های تعاونی مرزنشینان در ظاهر و فرمانداران شهرستان‌های مرزی صحنه‌گردان این سفره بودند. کارت‌های اعتباری برای مرزنشینان صادر شد، ولی طی مدت مدیدی، درآمدی به آن واریز نگردید.

 

همچنین طبق مصوبه دولت از آغاز سال 1399 قرار بود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی 37.5 میلیون لیتر از محل صادرات گازوئیل را به‌صورت ماهانه محاسبه کرده و 20 درصد مبلغ ارزش ریالی این میزان را در پایان هرماه به‌حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز ‌کند.

 

همچنین در گزارشی از این پایگاه خبری به بررسی میدانی خبرنگار اس.بی پرس از برخی مرزنشینان شمال استان سیستان و بلوچستان اشاره شد: اکثر سؤال شوندگان در این چند سال ریالی بابت مصوبه و طرح فروش سوخت دریافت نکرده‌اند. تحقق یافتن یا نیافتن این موضوع نیاز به ورود مجلس و تحقیق و تفحص از شرکت پالایش و پخش را می‌طلبد اما ازآنجاکه هیئت دولت نیز اهتمام ویژه‌ای به مرزنشینان دارد، بهتر است قانونی تصویب شود که مرزنشینان از این حق به‌صورت قانونی و بدون واسطه، تعاونی‌ها، شرکت یا ارگان خاصی برخوردار شوند.

 

ازآنجاکه کشور در شرایط سخت تحریمی قرار دارد و در حال حاضر با فروش نفت و فراورده‌های آن با مشکل مواجه هست، به نظر می‌رسد یکی از راه‌های چاره خرده‌فروشی این محصولات توسط مرزنشینان و سوخت برها باشد. این اتفاق به‌راحتی تحریم‌های جهان استکبار را دور زده و به‌راحتی پول وارد کشور می‌شود.
 

با قانونی کردن فعالیت سوخت برها و اختصاص شرایط ویژه فروش گازوئیل و بنزین برای مرزنشینان در خارج از کشور، می‌توان علاوه بر ایجاد شغل و درآمد قانونی برای این افراد، موجب ارزآوری بیشتر و راحت‌تری برای دولت بود.


انتهای پیام/#

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha