درسنامهی فتنهی سراوان/ وهابیت امیدوار است، بلوچهای ایران را تکفیری کند

اس.بی پرس_عباس نورزائی: فتنه به معنای گداختن طلا در آتش به منظور جدا کردن خالصیها و ناخالصیها است. یعنی شرایطی که گاه در جامعه پیش میآید و آنچنان فضا را غبارآلود میکند که وسعت دید را از انسان میگیرد، بهگونهای که خادم و خائن در هم آمیخته میشود و تشخیص آن برای ما بسیار سخت میگردد. موجدین فتنه بهعمد و به قصد ماهی گرفتن از آب گلآلود مبادرت به خلق چنین شرایطی مینمایند.
در ماجرای سراوان و وجود اقوال متعدد از چگونگی وقوع و سپس ناخونکی که اشرار در کورین به یک پاسگاه انتظامی زدند و شهادت یک مدافع وطن و شفاف شدن ابعاد آن، خیلی راحت میتوان عنوان «فتنه» بر آن نهاد. باید از این فتنه درس گرفت.
تجربهها همیشه پرفایده هستند. حتی اگر در لحظه، فایدهی آن ادراک نشود و بهخیالی آن را زیان بدانیم. در این یادداشت خیلی گذرا به درسهایی که باید آموخت، اشاره میشود:
۱- اگر وسعت دید خود را همانگونه که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام داد، وسعت بخشیم، مرز طولانی استان سیستان و بلوچستان قادر است تمامی بیکاران و سرمایهگذاران استان را از این موهبت خدادادی متنعم کند. شرط آن ایجاد زیرساختهای سهلکننده و اصلاح پارهای قوانین و بخشنامههای تنگنظرانه و دل دادن به ساماندهی آن و خارج کردن مرز از حیطهی اقتدار معدودی مرزخوار متصل به بعضی از عوامل میباشد.
۲- منتفعین مرز در کل استان، باید باور کنند که خط قرمز حکومت را باید با تمام وجود، مراعات کرد. سوءاستفاده از شرایطی که ایجاد میشود نکنند، حمل موادمخدر، اسلحه، انسان و یا ایجاد شرایطی که دشمنان این کشور، بستری برای ورود پیدا کنند، با اعتمادسازی، دو امر متفاوت، متناقض و مخرب بهحساب میآیند. باید در اثر گرفتن چنین خدماتی از حکومت، چسبندگی بیشتری به آن پیدا کنند و آن را در عمل، اثبات کنند.
۳- نسخههایی که برای استفاده از مواهب مرز پیچیده میشود، برای نقاط مختلف مرز اعم از شمال و جنوب بسته به شرایط، بهطور یکسان باشد. نگاه دوگانه به مناطق، حس بدبینی بین مردم از نقاط مختلف را از یکسو نسبت بههم و از سوی دیگر نسبت به مجریان این طرحها تقویت میکند و نافی وفاق اجتماعی و ملی است.
۴- نیروهای نظامی و انتظامی مستقر در استان، همانگونه که در شیوهی برخورد با هجوم به مراکز، تا حد ممکن خویشتنداری کردند، با هوشیاری مضاعف آن را استمرار دهند و تا جاییکه ممکن است، اقدام به گشودن آتش به مردم خود نکنند، البته در صورت حمله به مراکز و نیروها، حق مسلم آنها دفاع میباشد.
۵- مردم ما در این استان که رنگینکمان قومیتها است، توجه داشته باشند که یکی از زمینههایی که دشمنان این کشور، برای رسیدن به اهداف ضدبشری خود به آن دل میبندند، تقویت و بزرگنمایی قومیت است. هیجانات و احساسات آنی خود را کنترل کنند و به قول حکیم قدیمی: «صد بار بیندیش و یکبار مینداز»
۶- روحانیون محترم اعم از شیعه و سنی، حرمت تریبونهایی که به برکت این نظام، در اختیارشان قرار داده شده، نگهدارند. از پرداختن به مسائل تفرقهانگیز که گاه بین آحاد مردم، نفرتافکنی مینماید، به جدّ پرهیز کنند و در حوادث نیز، هرگونه اظهار نظر را موکول به تحقیق و راستیآزمایی نمایند.
۷- مدیران امنیتی استان، عوامل حکومتی در ردههای مختلف را نسبت به این مسائل، آموزش دهند و سطح مهارت آنان در روبرو شدن با چنین حوادثی بالا ببرند و خود نیز از مهارت لازم برخوردار باشند و با غلبه بر هیجانات، حوادث را مدیریت کنند.
باید توجه داشته باشیم که یک اندیشکدهی آمریکایی توصیه کرده است: «برای تقابل با ایران باید مرزهای این کشور را خونین کرد». بر پایهی همین اطلاعات، عربستان، استان بلوچستان پاکستان را مرکز سرمایهگذاری خود در حوزهی علوم مذهبی قرار داده و وهابیت امیدوار است با استفاده از ظرفیت استان بلوچستان پاکستان، بلوچهای ایران را تکفیری کند. بنابراین، برنامههای اینچنینی استکبار جهانی و یاریگران منطقهای آنها، حالاحالاها دست از سر ما بر نمیدارند.
باید هوشیار بود و متحد. انشاءالله
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir