خبرگزاری مردمی سیستان و بلوچستان


کد: 9231
۱۴۰۰/۰۱/۰۳ - ۱۸:۴۸
مردم این استان بی‌ارزش‌اند؟!

«ارزش آب»؛ شعار امسال روز جهانی آب/ سیستان و بلوچستان قربانی بی‌توجهی مسئولان ایران و اهمیت دادن مسئولان افغانستان به آب

«ارزش آب»؛ شعار امسال روز جهانی آب/ سیستان و بلوچستان قربانی بی‌توجهی مسئولان ایران و اهمیت دادن مسئولان افغانستان به آب
در حالی شعار امسال روز جهانی آب «ارزش آب» انتخاب‌شده است که مسئولان ایرانی هرروز بی‌عمل‌تر از گذشته نسبت به این مایه حیات هستند و مسئولان افغانستانی اولویت اول کشورشان را مدیریت آب قرار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار اس.بی پرس، معاون وزارت جهاد کشاورزی در پیامی به مناسبت دوم فروردین (۲۲ مارس) «روز جهانی آب» اعلام کرد: شعار امسال روز جهانی آب «ارزش آب» و معنای آب برای مردم، ارزش واقعی آن و چگونگی محافظت و استفاده بهتر از این منبع حیاتی است.

 

یکی نیست به این آقا بگوید در سیستان و بلوچستان آیا آبی هست که مردم از آن محافظت کنند، آیا منبع حیاتی هست که از آن استفاده بهتر کنند؟

 

علیمراد اکبری، افزایش بهره‌وری آب کشاورزی را از اهداف وزارت جهاد کشاورزی در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور و برنامه‌ای جامع برای حفظ منابع آبی کشور عنوان کرد و افزود: تجهیز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری به‌عنوان راهکاری مؤثر و کارآمد در جهت صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در سال ۱۴۰۰ نیز در سراسر کشور انجام می‌شود.

 

 

آقای اکبری، از سال 93 تاکنون میلیون‌ها دلار در زمین‌های سیستان دفن شده تا با عنوان پروژه 46 هزار هکتاری این قسمت از استان را از بی‌آبی، خشک‌سالی و بی کشتی نجات دهد و کشاورزان بعد از سال‌ها بتوانند کشاورزی کنند اما هرسال دریغ از پارسال، بعد شما از راهکاری‌های صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی سخن می‌گویید؟ این چند سال با طرح 46 هزار هکتاری چه کردید؟ نتیجه این‌همه هزینه کردن از ثروت بیت‌المال چه شد؟

 

نماز باران باوجود بند کمالخان؟ / حمام خون! بهای خیانت برخی نمایندگان استان در جنگ آبی افغانستان / هامون و امید باهم خشکید

 

اهمیت و ارزش آب در افغانستان واقعی‌تر است

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان در مراسم جشن نوروز از بروز خشک‌سالی در این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است: اولویت امسال مدیریت آب افغانستان خواهد بود.

 

وی با اشاره به آبگیری بند کمال خان در نزدیکی مرز ایران در ولایت نیمروز افغانستان گفت که رونق دوباره به پایتخت رستم بر خواهد گشت.

 

غنی بدون اشاره به طرح مشخصی، گفت است که طرح‌های زیادی برای مدیریت آب افغانستان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی اجرا خواهد شد.

 


ارزش آب در ایران فقط در حد شعار باقی‌مانده

طبق داده‌ها و نمودارهای جهانی، کشور ایران جزو خشک‌ترین کشورهای جهان و رتبه چهارم را دارا است؛ اما اقدامات انجام‌شده در راستای رفع تنش‌های آبی اصلاً در اندازه رتبه چهارم جهانی نیست. کشوری مانند افغانستان که حتی جز 15 کشور اول دارای تنش آبی هم نیست اولویت اول خود را مدیریت آب قرار داده است.

 

 

وزیر نیرو چندی پیش در یک گفتگوی اینترنتی مدعی شده بود که کارش را بلد است و با مرور سابقه مدیریتی خود گفته بود که ۲۰ سال پیش مدیر آب کشور بوده و بلد است که در این شرایط سخت، حتی کم‌آبی را به یک عامل نزدیکی و دوستی تبدیل کند، نه این‌که موضوع آب در مرزها به یک عامل بالقوۀ تنش و درگیری تبدیل شود.

 

ارزش آب در ایران فقط در حد شعار باقی‌مانده است. کم‌آبی که هیچ، حتی پرآبی هم‌زمانی عامل نزدیکی و دوستی کشورهای همسایه خواهد شد که الزامات آن رعایت شود؛ مثلاً نیروی انسانی متبحری که در حوزه دیپلماسی آب تربیت‌شده‌اند با مذاکرات تخصصی خود و استفاده از قوانین بین‌المللی، علاوه بر حق آبه های قانونی برای دست یافتن به آب‌های مازاد قدرت چانه‌زنی داشته باشند.

 

پروژه‌های عظیمی و میلیون دلاری که بودجه‌های کلانی از بیت‌المال را به خود اختصاص می‌دهد با یک مطالعه دقیق و از پیش صورت گرفته عملیاتی شود؛ مدیریت درست، حرفه‌ای و امینی بر آن حاکم گردد و همین‌طور تمام اقدامات به‌صورت کاملاً شفاف و سریع انجام گیرد.

 

 

حالا که از زاویه دید مردم سیستان و بلوچستان به این بحران و تنش آبی نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این استان و مردمانش قربانی بی‌ارزشی آب در نگاه مسئولان ایرانی و ارزشمندی و اهمیت بالای آن در نگاه مسئولان افغانستانی شده‌اند.


 


download

منبع : sbpress.ir

نظرات شما

capcha