شوراهای اسلامی شهر، توسط شهرداریها، مصادره شدهاند

اس.بی پرس_عباس نورزایی: حوزهی سرزمینی فعالیت شورای اسلامی شهر، محدودهی قانونی همان شهری است که در آن برگزیده شدهاند.
در این حوزهی جغرافیایی، شهرداری تنها دستگاهی است که بیشترین و وسیعترین خدمات را به شهروندان ارائه میکند و بهدلیل انتخاب شهردار، تامین هزینههای شورای شهر، تامین محل استقرار شورا، پرداخت حقجلسات اعضای شورا و تاثیر قانونی تصمیمات شورا، تقریباً در اغلب شهرها، نگاه شوراها و مردم از سایر وظایف شورا که بعضاً شعاع تاثیر بیشتری هم ممکن است برای مردم داشته باشد، غافل میباشند.
آمایش متوازن و متعادل مراکز خدمات دولتی در گسترهی شهر، مسئلهی مهمی است که به حال خود و مطابق با سلیقهی دستگاههای متولی واگذاشته شده است. محلاتی از شهر از خدمات درمانگاهی، انتظامی، اداری، رفاهی(آبشرب، برق، گاز)، ورزشی بیبهرهاند، در حالیکه در محلات دیگری، این نوع مراکز بهصورت متراکم و با کیفیاتی متفاوت ایجاد میشود.
شورای اسلامی شهر، مطابق با قانون، باید به بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزهی انتخابیهی خود پرداخته و طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و راهحلهای کاربردی در این زمینهها را جهت برنامهریزی به مقامات مسئول ذیربط ارائه دهد و برای اجرایی شدن آن پیگیری لازم را بنماید.
مطابق با قانون، سه روش برای مطرح شدن پیشنویس قوانین در مجلس شورای اسلامی وجود دارد، یکی از این روشها، ارائهی طرح توسط شورایعالی استانها است که مستقیماً به مجلس ارائه میشود. این اختیار، نهاد شوراها را همتراز با هئیتوزیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فرآیند قانونگذاری ارتقاء میدهد.
بررسی بهعمل آمده روی طرحهای ارائه شده توسط شورایعالی استانها به مجلس، نشان میدهد که این شورا نیز بخش عمدهی قوانینی که در کانون توجه قرار داده، مرتبط با شهرداریها است. یعنی از سایر وظایف خود غافل بودهاند.
شورای اسلامی شهر باید وظایف، ماموریتها، برنامهها و عملکرد تکتک دستگاههای دولتی را مورد مداقه قرار دهد و جایگاه تاثیرگذاری خود به عنوان نمایندهی مردم را مشخص و بر آن ابرام ورزد.
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir