ضعف مشهود در عملکرد و مدیریت طرح ۴۶ هزارهکتاری دشت سیستان/چه کسی پاسخگوی خسارات کشاورزان خواهد بود؟

به گزارش اس.بی پرس، طرح آبیاری دشت سیستان معروف به طرح ۴۶هزار هکتاری که در سال ۹۵ باهدف آبیاری اراضی قابلکشت دشت سیستان عملیات اجرایی آن آغاز گردید این روزها نقاطی از آن در حال بهرهبرداری است.
زحمات زیادی برای انجامش کشیده شد و در کنار آن نیز محبت رهبری در تأمین اعتبار ۸۵۰میلیون دلاری آن از طریق صندوق توسعه ارزی نیز باعث گردید تا امروز بخش اعظمی از این طرح بزرگ به اتمام رسیده باشد.
دراینبین کوتاهیها و نواقصی در این طرح دیده میشود که بنا بر گفته کارشناسان در هر طرح عمرانی نواقص و کاستیها جز جدانشدنی پروژهها هستند.
اما باید هر آنچه کار به انتها میرسد نواقص رفع و بدون ایراد و مشکلی تحویل بهرهبردار نهایی که در این پروژه منظور کشاورزان دشت سیستان هست گردد.
منکر زحمات کشیده شده توسط گروه روی کار فعلی نمیتوان بود اما باید این نکته را نیز به عرض برسانم که شرایط اینگونه گلوبلبل هم که بیان میشود نیست.
قرار بود با اجرای این طرح انقلابی در روش و الگوی کشت با توجه به این هزینه هنگفتی که برای اجرایش صرف شد در کشاورزی سیستان رخ بدهد اما امروز همچنان مشاهده میکنیم کشت اکثر مزارع همان گندم و جویی هست که درگذشته بوده است.
بنا بود با اجرای این طرح زمان کشت و میزان آبیاری با توجه به مطالعاتی که انجام شد صورت گیرد و توزیع عادلانه آب صورت گیرد اما امروز شاهد آنیم که هرکس قدرت بیشتری دارد میتواند آب بیشتری ببرد و آنکس که نه سرش بیکلاه خواهد ماند.
در مرحله اول رهاسازی آب بزرگواران مسئول در طرح و بخش بهرهبرداری فقط باهدف آبیاری بدون توجیه کشاورزان در خصوص میزان سهم آب و ساعت آبیاری آب را رها کردند تا فقط بگویند کاری انجام دادیم بدون در نظر گرفتن آیندهای که این اقدام آنها به وجود خواهد آورد.
امروز دیگر خبری از آن آب هنگفت اولیه نیست و کشاورزی که عرصه زیادی را زیر کشت برده آبی برای آبیاری دریافت نمیتواند بکند.
در برخی نقاط نیز افرادی هستند که کمتر از میزان حق آبه خود کشت کردهاند اما چون صدایشان بهجایی نمیرسد امروز محصولات آنها نیز در حال خراب شدن به دلیل عدم دریافت آب است.
گویا آقایان کارشناس و مسئول در روز اول آبیاری مطلبی مهم را فراموش کرده بودند که میزان آب رهاشده باید بر اساس عمق ریشه گیاه انجام گردد تا امروز دچار کمبود آب نشوند و برای تأمین آن باز هزینههای میلیاردی خرید پمپ را متحمل شوند.
موضوع بعدی عدم برنامهریزی بر زمانبندی و گردش آب در بین بهرهبرداران است ،کسی نمیداند چه زمانی نوبت برداشت آبش خواهد بود.
عزیزان میگویند برخی در برداشت آب تخلف میکنند بله بنده هم حرفشان را قبول دارم ولی چارهی آن برخورد از طریق دستگاه قضایی به شدیدترین شکل ممکن است تا عبرتی برای دیگران باشد.
قطعاً راهحل این کار در بهکارگیری منتقدانی که روزی خودروی به زیر چرخ خودروی وزیر میانداختند و پرداخت حقوقهای نجومی نخواهد بود و چارهای کارشناسانه میخواهد.
حرف بسیار است اما لطفاً بیش از این با ضعف مدیریتی خود هزینه برای نظام و مردم ایجاد نکنید.
والسلام علیکم ورحمه الله و برکاه
سید محمد کاظم حسینی طباطبائی
انتهای پیام/
منبع : sbpress.ir